CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Boleh Nafas Ke Pakai Ketat-Ketat Sis?-Baju Raya 'Balut Nangka' Dikecam Teruk

19-6-2017 02:50 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 46121| Komen: 110|Original author: Oleh: Myra Rozi

Description: "Fesyen balut buah nangka." Mesti pernah dengar ungkapan ini dan macam biasalah, tentunya ia ditujukan kepada golongan wanita yang memakai pakaian ketat dan sendat.
"Fesyen balut buah nangka." Mesti pernah dengar ungkapan ini dan macam biasalah, tentunya ia ditujukan kepada golongan wanita yang memakai pakaian ketat dan sendat.


Kalau kena dengan majlis yang dihadiri mungkin tidak menjadi masalah, namun bayangkan sahaja jika memakai baju 'balut nangka' begini ketika berhari raya?

Boleh terbeliak rasanya mata orang yang memandangnya dan disebabkan itulah baju kurung jenama adik-beradik ini dikecam teruk oleh netizen!

Foto: Facebook
Dapat dilihat melalui gambar-gambar yang dikongsikan di media sosial, beberapa orang wanita yang dipercayai pemilik jenama tersebut memperagakan koleksi baju yang disifatkan ramai sebagai menjolok mata.

Potongan bajunya memang sendat dan melekap di badan sehingga menampakkan lekukan badan dan aset wanitanya dengan jelas.

Kalau raya dulu-dulu, fesyen baju untuk hari raya lebih kepada labuh, menutup aurat dan sopan, zaman sekarang makin menjadi-jadi pula kerana semuanya mahu ditayang.

Foto: Facebook
Ramai yang beranggapan fesyen baju raya yang dikeluarkan jenama tersebut melampau, tidak sensitif dengan budaya masyarakat Melayu serta melanggar hukum agama.

"Pereka dah tak ada idea ke?? Tak boleh ke kalau tak dedahkan bahagian yang menonjol tu?"
"Baju nie untuk non-muslim ok lah tapi kalau muslim yang pakai,memang tak sesuai langsung, sorry to say, design teruk."
"Ni nak pakai pergi clubbing ke, ketat baik kau telanjang senang."

Memang benar apa yang diperkatakan, tak patut rasanya bila Hari Raya Aidilfitri yang akan diraikan tidak lama lagi dicemarkan dengan pemakaian sebegini.

Apa pun, pilihan membeli di tangan anda. Semua orang boleh menjual, tapi jadilah pengguna yang bijak dan sebagai pesanan, jagalah maruah diri anda sebagai seorang wanita. -CARI
31

Bagus
18

Marah
28

Terkejut
28

Sedih
31

Lawak
26

Bosan

Friends Rank (162 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote zawara 19-6-2017 03:04 PM
rugi la pakai baju gini tak dapat nak melantak dipagi raya
Quote babynina30 19-6-2017 03:07 PM
Eh cantiklah.

Jenama apa ni. Nak belilah


Quote obses_budak 19-6-2017 03:09 PM
potosop @ oprate plastikk @ ori?
Quote Artemesiaa 19-6-2017 03:11 PM
Elok berhot pants dan berspeggeti strap je kalau dah cam tu taste nya
Quote harrypoter 19-6-2017 03:13 PM
lawa apa, sy suke
Quote gerbera.memopad 19-6-2017 03:13 PM
Tak mau komen psl ketat tak ketat, blh nafas ke idok sbb tak berminat nak beli pun

But that curve tho . Mmg smpai rambut tinggal sehelai pun idoknya la body aku jadi gitu
Quote suka2 19-6-2017 03:15 PM
zawara replied at 19-6-2017 03:04 PM
rugi la pakai baju gini tak dapat nak melantak dipagi raya

Kalau kain jenis super stretchable ok la lagi tp still xleh sorok perut   pakai baju plain ketat dgn warna gini harap tak ketibas la di aidilditri  
Quote mokcikKSKB 19-6-2017 03:18 PM
Gmbr last tu nmpk line panty.pakai fake booty kew?
Quote palmolive 19-6-2017 03:19 PM
laki ker puang tu???
Quote lolita737 19-6-2017 03:25 PM
alahai kurus pahala puasa..hahhaha..

iolls yg pompuan ni pun xberminat nak pakai baju mcm ni..

nk lari kejar anak mau terkoyak kain..
Quote debab76 19-6-2017 03:32 PM
mantap tetek ko dik!! jeles hakak!
Quote prettyuglybabe 19-6-2017 03:32 PM
setakat nak pergi jalan rumah orang masuk catwalk libas-libas rambut, boleh la..
kalau ko stock pi rumah orang makan minum, mau tetas baju
tapi pic ori ke ada alter sana sini..
macam senget-senget ke dedaun..
padding bra kena berapa inci nak nampak hasil macam tu?
Quote ibuaq 19-6-2017 03:38 PM
kalau pakai baju nie, x boleh nak makan la jawabnya
Quote WajibulGhunah 19-6-2017 03:39 PM
Kosser meols nk pki baju cenggini
Sesak nafas aku
Tu blum org pandang2 lg
Quote estrelle 19-6-2017 03:39 PM
Tetamu datang umah kenyang dah takyah makan.Dijamu dengan tetek selambak
Quote ciwi1166 19-6-2017 03:40 PM
selambak tetek... puas betul cuci mata time datang raya. kihkihkih
Quote Forsaken 19-6-2017 03:41 PM
Tetek pakai push up bra...sekali bukak layut sampai ke pusat...
Quote vanillaninja 19-6-2017 03:47 PM
Watie and Intan la ni kan. Body theyols memang letops ok.
Quote Rayna90 19-6-2017 03:48 PM
seketui dia bagi

Lihat semua komen(110)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

3-3-2024 09:56 AM GMT+8 , Processed in 0.182743 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top