CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

"Kau Ingat Ni Tahun 1972 Ke Nak Bayar Ciput?" -Ramli MS Mengamuk

19-6-2017 11:23 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 31470| Komen: 214|Original author: Oleh: Myra Rozi

Description: Satu status yang dimuat naik oleh Datuk Ramli MS baru-baru ini di Facebook telah menjadi tular.
Foto: FB Datuk Ramli

Satu status yang dimuat naik oleh Datuk Ramli MS baru-baru ini di Facebook telah menjadi tular.

Pengarah muzik terkenal tersebut meluahkan rasa terkilannya dengan pihak produser yang menawarkan bayaran rendah untuk seorang artis menyanyi di salah sebuah program yang bakal bersiaran di malam Raya.

“300 ringgit artis dibayar untuk malam raya TV program? Ni tahun 1972 ke? Kau sangat b*****t! Kau patut dibuang kerja or ambil je Bangladesh kat Pudu tu nyanyi untuk TV program kau!

 
“Tips dari saya untuk artis-artis, kalau ada offer macam ni, jawab kat produser tu, aku bagi kau 300 ringgit kau jangan call aku lagi okay. Thank you,” tulis Ramli.

Status tersebut mendapat perhatian dari ramai penggiat seni termasuk penyanyi Nurul Wahab yang turut sama bersetuju dengan pendapatnya.

Mereka juga menyelar tindakan sesetengah pihak yang menawarkan bayaran terlalu murah kepada penggiat seni untuk muncul dalam sesuatu program.

Memang patut Datuk Ramli mengamuk, harap dengan teguran ini keadaan akan berubah. -CARI
25

Bagus
14

Marah
40

Terkejut
22

Sedih
25

Lawak
31

Bosan

Friends Rank (157 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote pearl.silver 17-6-2017 02:54 PM
Bkn astro, rtm, jd sapa..alhijrah?
Quote sfinaria 17-6-2017 03:00 PM
Retis yg di offer rm300 tu plak sape la agak nye? Adakah tinyah?
Quote masdiana-ana 17-6-2017 03:03 PM
Iols nk speku tinyah.. Klau tak mana Tok ram tahu tapi RM300 agak2 lah.. Senget sangat stesen TV tue
Quote Nham22 17-6-2017 03:04 PM
Murah nye.  
Quote Syd 17-6-2017 03:06 PM
media prima ker
Quote otai_g 17-6-2017 03:06 PM
tade duit jgn buat program la. Cmpny melayu bnyk mcm ni. Nak meniaga modal ciput, pastu x nak rugi n sshkn para pekerja.
Quote sfinaria 17-6-2017 03:07 PM
masdiana-ana replied at 17-6-2017 03:03 PM
Iols nk speku tinyah.. Klau tak mana Tok ram tahu tapi RM300 agak2 lah.. Senget sangat stesen T ...

Tambah2 malam raya. Lebih baik dduk rumah anyam ketupat lagi berbaloi
Quote Metinpehlivan 17-6-2017 03:13 PM
Tibituge kew
Quote mesmerize 17-6-2017 03:15 PM
300 kalau mekap retis, baju2 semua disediakan ok je apa.. lepas la jugak lauk raya beli rendang, lemang etc
Quote sfinaria 17-6-2017 03:15 PM
Syd replied at 17-6-2017 03:06 PM
media prima ker

Ade org komen kt ig nouruldepp

"By telling the 2 stations paid u well, u just narrowed down the guess"

And sheols reply

"I know and yes i mean that one"  
Quote Syd 17-6-2017 03:20 PM
sfinaria replied at 17-6-2017 03:15 PM
Ade org komen kt ig nouruldepp

"By telling the 2 stations paid u well, u just narrowed down th ...

rtm bayar bagus laaa.

media prima tu mmg dah disasarkan sebagai pencekik darah
Quote KucingKedai 17-6-2017 03:22 PM
Artis2 yg baru nak up atau yg mula kelam je la.. Kesian diorg
Quote kucen_miang 17-6-2017 03:26 PM
Tibitigasuku ka? Bulu mata tinyah pun tak lepas 300 hengget
Quote caprut 17-6-2017 03:28 PM
sfinaria replied at 17-6-2017 03:15 PM
Ade org komen kt ig nouruldepp

"By telling the 2 stations paid u well, u just narrowed down th ...

brsyukur la ade org byr 300. bsing btol retis20 ni
Quote zawara 17-6-2017 03:33 PM
murahnya... malam raya pulak tu
Quote Aduradura 17-6-2017 03:38 PM
Tibi 3 kah? Kejinya RM300 je...
Quote sfinaria 17-6-2017 03:39 PM
Edited by sfinaria at 17-6-2017 03:40 PM
zawara replied at 17-6-2017 03:33 PM
murahnya... malam raya pulak tu


Disebabkan malam raya tu bila bayar rm300 je rasa nya x patut sgt
Quote caprut 17-6-2017 03:40 PM
klo smua mcm retis lingkup da malaysia
Quote mummyNSA 17-6-2017 03:40 PM
Takde badget ke

Lihat semua komen(214)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

3-3-2024 10:05 AM GMT+8 , Processed in 0.055785 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top