CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

Kenangan Tak Makan Daging 10 Tahun Kerana Daif - Sahara Yaacob

16-6-2017 04:17 PM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 12677| Komen: 64|Original author: Oleh: Adib Za

Description: Penyanyi Sahara Yaacob pernah mendapat perhatian kerana hidup dalam kesempitan dan tinggal dalam sebuah stor di Hulu Langat.Menceritakan detik yang penuh daif itu, Sahara mengakui tidak merasai juadah ...

Penyanyi Sahara Yaacob pernah mendapat perhatian kerana hidup dalam kesempitan dan tinggal dalam sebuah stor di Hulu Langat.

Menceritakan detik yang penuh daif itu, Sahara mengakui tidak merasai juadah berasaskan daging dalam tempoh 10 tahun sebelum ini. 

Memang kedengaran agak janggal namun memang itulah yang terjadi sebenarnya kerana ketika itu dia tidak mampu. 

"Rasanya hampir 10 tahun juga saya tidak makan daging kerana tiada siapa ingin sedekahkan kepada saya termasuklah kalau tibanya hari raya Aidiladha.

"Memang teringin sangat nak makan daging tapi tidak pula saya meminta-minta.

Foto: Mstar

"Tahun ini apabila saya banyak dapat undangan berbuka puasa memang saya makan puas-puas apa-apa masakan daging dan Alhamdulillah rezeki tahun ini memang murah," katanya kepada Mstar Online. 

Kehidupan penyanyi ini semakin stabil selepas dia berpindah ke Projek Perumahan Rakyat (PPR), Seri Alam Sungai Besi sejak setahun lalu. - CARI 

Foto: BH online
9

Bagus
15

Marah
8

Terkejut
2

Sedih
7

Lawak
3

Bosan

Friends Rank (44 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote orsay1 16-6-2017 04:41 PM
terima kasih kepada yang menyumbang make up ke acik sara ni ya
Quote RatuDunia94 16-6-2017 04:50 PM
"I am as hot as the desert, but not as dry"
Quote supernaturalee 16-6-2017 04:55 PM
abpbh hr tu kemain menerbang style dolu2 die lah
Quote cha-cha 16-6-2017 05:04 PM
orsay1 replied at 16-6-2017 08:41 AM
terima kasih kepada yang menyumbang make up ke acik sara ni ya

*tersedak*
Quote prettyuglybabe 16-6-2017 05:35 PM
tak makan daging badan masih sihat macam tu..
kalau makan, tak tau la sihat cam mana..
Quote DukalaraaaA 16-6-2017 05:46 PM
Sihat lagi...p la cari kerja..cuci pinggan mangkuk pun..janji halal.
Quote blahlawei23 16-6-2017 06:00 PM
orsay1 replied at 16-6-2017 04:41 PM
terima kasih kepada yang menyumbang make up ke acik sara ni ya

Ada nak tambah:

Dan tak lupa juga yang menyumbang warna rambut acik sara ni
Quote fazamania 16-6-2017 06:20 PM
Asal nak raya kuar citer pasal acik ni..
Sedehnyaaaa kata anak sedara ramai..takkan xde sorang pon belanja makan daging..

Banyaok benor nipunya
Quote bottombikini 16-6-2017 06:30 PM
prettyuglybabe replied at 16-6-2017 05:35 PM
tak makan daging badan masih sihat macam tu..
kalau makan, tak tau la sihat cam mana..

baru nak sebut ...

tapi acik ni buat performance tetap hot
Quote atekome 16-6-2017 06:33 PM
Agk2 lah propa
Quote meteorspeed 16-6-2017 07:03 PM
Majlia aper tah kemain rambut gerbang warna perang lagi
Quote simatakucing 16-6-2017 07:05 PM
Kesian plak dengar
Quote miznora 16-6-2017 07:05 PM
meteorspeed replied at 16-6-2017 07:03 PM
Majlia aper tah kemain rambut gerbang warna perang lagi

mungkin perang sbb pakai inai rambut perang telajak laris jee.. murah je kan??    
Quote shanshero 16-6-2017 07:42 PM
tahun lepas sahara buat show jauh lebih
hebat dari ayda jebat yang buat show kat abp
tahun yang sama.
harap raya ni ada tv jemput sahara buat konsert
comeback
Quote Peliktapibusuk 16-6-2017 07:48 PM
Jgn ada Yg buat statement "muda2 mengangkang....." Pulakkkk
Quote Knowlee 16-6-2017 07:54 PM
Tak elok makan daging banyak-banyak, kolesterol naik nanti.
Quote matchstick 16-6-2017 08:08 PM
aku dh lebih 20 tahun x makan daging..

tp sebab x suka daging
Quote hotmak 16-6-2017 08:24 PM
takkan dlm masa 10tahun tu langsung takde jemputan kawin atau kenduri
Quote kiambang 16-6-2017 10:36 PM
Kalau berbuka puasa di masjid atau surau mesti ada makan daging walau sekali ... dia ni tak campur masyarakat kot ...

Lihat semua komen(64)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

26-5-2024 07:58 AM GMT+8 , Processed in 0.139806 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top