CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

"Kenapa Suami Saya Ditahan? Dia Bukan Ancaman Buat Malaysia!"

9-5-2017 12:01 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 7801| Komen: 45

Description: Demikian luahan hati Ainnurul Aisyah Yunos Ali Maricar, seorang isteri kepada Ihsan Aslan yang merupakan antara tiga rakyat Turki iaitu Turgay Karaman, 43, dan Ismet Ozcelik, 57, yang ditahan di bawah ...
“Dia tidak terlibat dengan apa-apa aktiviti atau kumpulan keagamaan sebab dia tiada masa. Isnin sampai Sabtu dia kerja menjaga kedai dan akan pulang ke rumah selepas itu, saya tahu jadual dia."


Demikian luahan hati Ainnurul Aisyah Yunos Ali Maricar, seorang isteri kepada Ihsan Aslan yang merupakan antara tiga rakyat Turki iaitu Turgay Karaman, 43, dan Ismet Ozcelik, 57, yang ditahan di bawah Akta Kesalahan Keselamatan (Langkah-Langkah Khas) pada Selasa dan Rabu kerana disyaki terlibat dalam aktiviti keganasan.

Memetik laporan Astro Awani, pada awalnya Aisyah risau suaminya diculik, namun mengetahui suaminya ditahan polis menerusi catatan Twitter Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar pada keesokan harinya.

“Dia seorang lelaki yang baik, mengutamakan keluarga, dan dia tidak akan melakukan perkara yang bertentangan atau mengancam keselamatan Malaysia.”

Kemudian Aisyah bertindak menghubungi polis untuk mengetahui keadaan suaminya dan polis memaklumkan dia hanya boleh berbuat demikian dan menemui Ihsan pada Khamis tetapi tertakluk kepada rayuan.


“Saya sudah pun lantik seorang wakil untuk menghantar rayuan tersebut kepada pihak polis."

Kali terakhir Aisyah berhubung dengan suaminya adalah menerusi telefon pada petang 2 Mei, hari Ihsan ditahan. Itupun Aisyah mengadu kepada suaminya tentang anaknya yang dilaporkan menangis di sekolah.

Apa diharapkan adalah Ihsan tidak dihalau pulang ke negara asalnya dan diberi peluang untuk mempertahankan diri dan dibicarakan secara adil di mahkamah Malaysia.- CARI

sumber: mynewshub

6

Bagus
5

Marah
9

Terkejut
7

Sedih
5

Lawak
5

Bosan

Friends Rank (37 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote krustykrab 9-5-2017 12:12 PM
org malaysia ke ni, nengok dr rupa& nama mcm bangsa lain je
Quote honeybee1802 9-5-2017 12:17 PM
Fuh....aku terigt kes al maunah dulu kebetulan ada sirang tg teelibat collegue member ms dia buat internship...sekali ngk mcm pijak semut pun tak mati kooo...anak kecik...sorang...takde tanda le seorg terorist...
Quote Star_el 9-5-2017 12:17 PM
krustykrab replied at 9-5-2017 12:12 PM
org malaysia ke ni, nengok dr rupa& nama mcm bangsa lain je

kan, aku pun memula konpius siapa yg turki, dia ke suami dia.
Quote white_musk 9-5-2017 12:22 PM
Ah Sudah la tu Acik.. Laki Acik pergi ke sana untuk masa depannya sendiri. Ye lah sape yg taknak menutoh 72 bidadari rupa kokesen mata jelly. Kat donya ni kena hadap Acik yang kepam gitu.

Acik tak habis2 melindung laki Acik. Padahal dia di sana sudah terbayang 72 bidadari rupa kokesen tgh mandi di sungai arak yg lazat
Quote cocorex 9-5-2017 12:23 PM
Ayat biasa la tu..kalo kena tangkap mula la kata "dia seorang yg baik"..puihhh
Quote shernazz 9-5-2017 12:28 PM
musti ada sebab kan.xkan polis nam main tepuk amai amai plak dgn laki ko..
Quote cekelatkopi 9-5-2017 12:28 PM
Star_el replied at 9-5-2017 12:17 PM
kan, aku pun memula konpius siapa yg turki, dia ke suami dia.

Wife dia pun mcm mix jgk je sbb tgk video masa wartawan tanya..speaking pun laju x accent mcm malay speaking kalah lawyer dia
Quote dinopower 9-5-2017 12:29 PM
cocorex replied at 9-5-2017 12:23 PM
Ayat biasa la tu..kalo kena tangkap mula la kata "dia seorang yg baik"..puihhh

kan... korg ingat depa gile saje2 nak tangkap... apa ingat laki nak bgtau segala aktiviti ka?
Quote mdhelmi 9-5-2017 12:31 PM
krustykrab replied at 9-5-2017 12:12 PM
org malaysia ke ni, nengok dr rupa& nama mcm bangsa lain je

ketiga2 family semuanya turkish laki bini

Quote chinta89 9-5-2017 12:32 PM
dinopower replied at 9-5-2017 12:29 PM
kan... korg ingat depa gile saje2 nak tangkap... apa ingat laki nak bgtau segala aktiviti ka? :lol ...

dia ingat tangkap bodo gtu je tanpa ade siasatan

tak semua xtvt suami dia tahu jd jgn merempan sgt beria bekap!
Quote cocorex 9-5-2017 12:33 PM
dinopower replied at 9-5-2017 12:29 PM
kan... korg ingat depa gile saje2 nak tangkap... apa ingat laki nak bgtau segala aktiviti ka? :lol ...

maybe dia ingat laki dia hot sgt smpai ada org nk sabotaj
Quote Aliaskotonggo 9-5-2017 12:34 PM
kalau baca suratkabar omputeh, kemungkinan si Turki ni jadi mangsa diktator Erdogan yang memburu musuh2 politiknya dalam dan luar negara.  Jadi cerita ISIS tu cover up saja...katanya

https://www.theguardian.com/worl ... -pm-pictures-reveal

Ada gambar si Turki dengan PM
Quote dinopower 9-5-2017 12:36 PM
cocorex replied at 9-5-2017 12:33 PM
maybe dia ingat laki dia hot sgt smpai ada org nk sabotaj

mmg org intip lama dah tuh....
mcm kes anak penagih dadah... mak bkn main backup....ingat polis suka2 nk tangkap kekdahnya
tak jd ancaman katanya.... bleh sempat lg....
Quote Aliaskotonggo 9-5-2017 12:36 PM
"The footage sparked outrage from Turkish dissident websites, who initially feared Karaman may have been kidnapped by Turkish agents or their proxies in Malaysia. They fear he could be forced to return to Turkey, where the president, Recep Tayyip Erdoğan, has been cracking down on anyone suspected of even distant links to his detractors."


harap ada penjelasan yang kuat serta si tertuduh dapat pembelaan sewajarnya
Quote krustykrab 9-5-2017 12:40 PM
mdhelmi replied at 9-5-2017 12:31 PM
ketiga2 family semuanya turkish laki bini
Apa diharapkan adalah Ihsan tidak dihalau pulang ke negara asalnya dan diberi peluang untuk mempertahankan diri dan dibicarakan secara adil di mahkamah Malaysia.
ooo ye ke...tapi naper takut dihalau ke negara asal...laki kena halau, balik je la semua sekali...

Quote cocorex 9-5-2017 12:40 PM
dinopower replied at 9-5-2017 12:36 PM
mmg org intip lama dah tuh....
mcm kes anak penagih dadah... mak bkn main backup....ingat polis  ...

hahahaha..ramai jer mak2 yg mcm tu..konon2 anak2 dia bakal ahli syurga smbil #anaksyurgaibu
Quote white_musk 9-5-2017 12:43 PM
cocorex replied at 9-5-2017 12:40 PM
hahahaha..ramai jer mak2 yg mcm tu..konon2 anak2 dia bakal ahli syurga smbil #anaksyurgaibu

APA maksud anak syurga tu sebenarnya... Anak mereka autism ke?
Quote finesse 9-5-2017 12:47 PM
Bidadari menanti di sana..
Quote cocorex 9-5-2017 12:47 PM
white_musk replied at 9-5-2017 12:43 PM
APA maksud anak syurga tu sebenarnya... Anak mereka autism ke?

Konon2 anak dia confirm ahli syurga wpun perangai hazab..anak dia yg paling baik..tu sbb asyik#anaksyurgaibu

Lihat semua komen(45)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-7-2024 01:05 PM GMT+8 , Processed in 0.355562 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top