CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

"Tak Suka Persembahan Hijjaz Tukar Je Chanel Lain,"-Munif

9-5-2017 11:05 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 27440| Komen: 187|Original author: Oleh: Myra Rozi

Description: Peminat Gema Gegar Vaganza (GGV) yang menyaksikan program ini saban minggu pasti tidak dapat menafikan yang peserta-perserta yang bertanding semuanya hebat-hebat belaka.
Peminat Gema Gegar Vaganza (GGV) yang menyaksikan program ini saban minggu pasti tidak dapat menafikan yang peserta-perserta yang bertanding semuanya hebat-hebat belaka.


Antara yang paling menonjol adalah kumpulan Hijjaz yang berjaya membuat hati penonton tersentuh dengan setiap persembahannya.

Foto: Oh Selebriti
Namun kontroversi tercetus apabila ada seorang penonton yang memberi komen negatif dengan mengatakan Hijjaz patut fokus pada nyanyian sahaja dan bukan lakonan.

Lagi teruk bila Hijjaz didakwa mempergunakan Orang Kurang Upaya (OKU) di atas pentas pada konsert yang lepas, semata-mata untuk meraih simpati penonton.

Susulan kritikan itu penyanyi utama Hijjaz, Munif Ahmad tampil memberikan penjelasan.

Menurutnya tiada langsung isu mempergunakan OKU, lagi pula Hijjaz cuma berusaha untuk menyampaikan makna dan mesej yang terkandung dalam sesebuah dengan lebih jelas lagi melalui lakonan di atas pentas.

Apa pun penonton sepatutnya jangan cepat melatah dan berilah sokongan kepada artis yang melakukan dakwah menerusi nyanyian seperti ini.

Fahami dulu konsep sesuatu program itu, jangan main hentam sahaja. -CARI
26

Bagus
25

Marah
17

Terkejut
14

Sedih
17

Lawak
24

Bosan

Friends Rank (123 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Aduradura 7-5-2017 07:44 PM
Amboi hijjaz pun masuk bodgos
Quote kernasayang 7-5-2017 07:44 PM
Pulak dah.. kan nak tau mesej lagu tu... mesti la ada drama
Quote lazim 7-5-2017 07:46 PM
Awat bhsa ustaz mcm bhsa forumer bod gosip jah
Quote fazamania 7-5-2017 07:48 PM
netizen yg kritik tu yg bengap...tak faham tema GGV..apa kau ingat set2 retis masuk kali ni spesies elly mazelin kewwwwww?
Quote hyie 7-5-2017 07:50 PM
iols bersetuju sikit dengan Wan Narezuan sebab hijjaz tetiap minggu bawak elemen sedih je dalam persembahan, mohon next week bawak lagu secara ceria macam unic, barulah orang tak boring...pastu asik2 munif je yang nyanyi lebih, ahli yang lain jadi back up singer je ke?
Quote fahima80 7-5-2017 07:51 PM
lazim replied at 7-5-2017 07:46 PM
Awat bhsa ustaz mcm bhsa forumer bod gosip jah

Itulah..iols pun terkejut membaca respond ustaz munif...hahaha. ingatkan forumer bod gosip yg komen tu.

Teringat cara ustaz fakhrul unic menjawab kecaman. Nmpak lebih cool..hehe
Quote fahima80 7-5-2017 07:53 PM
hyie replied at 7-5-2017 07:50 PM
iols bersetuju sikit dengan Wan Narezuan sebab hijjaz tetiap minggu bawak elemen sedih je dalam pers ...

Emm..huhu. agak bersetuju juga. Cuma maybe lagu2 diorang dpt tu lebih sesuai konsep sedih kot...

Tp diorang kena kreatif la kan macam unic yg kreatif menceriakan lagu. Hahaha.
Quote bellxx 7-5-2017 07:58 PM
dah kenapa netizen punnn
Quote owhgee 7-5-2017 08:05 PM
ramai gak nangis masa hijjaz buat persembahan. Sayu gak ah dengar. Aku buat2 kental dpn mak mertua aku. Padahal..............
Quote doubleA 7-5-2017 08:12 PM
Kalau perasan komen2 lain munif memang dia cakap direct je tak bersimpang siur berlapik bahasa.

Iols setuju sketsa apapun yg penting mesej yg nak disampaikan. Jenuh la takkan dapat puaskan hati netizen pun. Unic, mirwana etc diorang yg muda2 ada cara diorang. Hijjaz yg lebih veteran dengan cara diorang. Ada kepelbagaian antara peserta2 ggv. Kalau raihan masuk pun iols speku konsep dorang sama dengan hijjaz. Dan kalau nowseeheart masuk konsep sama macam mirwana.

Ustz munif usah stress dan dulik sangat tohmahan. Ignore lebih baik
Quote zawara 7-5-2017 08:14 PM
bini_fl replied at 7-5-2017 07:42 PM
Ini respon dari fb Munif Hijjaz:



    ingatkan tt yg komen... cara balas sentap sgt mcm acik2 kepam    
Quote sepitsiput 7-5-2017 08:20 PM
Edited by sepitsiput at 7-5-2017 10:49 PM

top 10 lagu Hijjaz favorit meols

#MenjelangPengumumanFinalisSiputAwards

10. Zapin Kesyukuran
9. Rasulullah
8. Rindu
7. Lukisan Alam
6. Munajat Seorang Hamba
5. Rasul Junjungan
4. Jalan Bahagia
3. Sumayyah
2. Fatamorgana
1. Pelita Hidup
Quote fuyupoktek 7-5-2017 08:34 PM
Ntahnye org smlm tu btol2 oku ketidak?-tp penonton over nau blom start nyanyi dh menangis
Quote myrustyme 7-5-2017 08:35 PM
zawara replied at 7-5-2017 08:14 PM
ingatkan tt yg komen... cara balas sentap sgt mcm acik2 kepam

hehehe.. tula psl.. rupanya kopipes
Quote NekNgah 7-5-2017 08:42 PM

Ummah marhain pun, just enjoy the show okay.
Ustaz pula, tak payahlah layan komen nitizen.  Komen yang baik ambil, yang buruk pun ambil. Chill lah Ustaz.
Quote blue^panther 7-5-2017 08:45 PM
lazim replied at 7-5-2017 07:46 PM
Awat bhsa ustaz mcm bhsa forumer bod gosip jah

Kannn,mula2 baca ingatkan tt yg tulis.....ke munif mmg biasa bergentayangan di bodgos???      
Quote rikamiyuki 7-5-2017 08:50 PM
Aku ok je ngan persembahan hijjaz
Kipidad hijjaz
Quote haruslah 7-5-2017 08:50 PM
Membe aku tiap2 minggu update status suka hijjaz...sedih...syahdu bagai dgn hijjaZ
Kwn pompuan....huhu kenot brain aku ayat mcm bbnu
Quote Mary_jane 7-5-2017 09:11 PM
I pun tak focus sangat dengan persembahan hijjaz, semacam terganggu pun ada.

Lihat semua komen(187)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

18-7-2024 04:08 AM GMT+8 , Processed in 0.065099 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top