CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Che Ta Pilih Jadi Pelakon Kerana Gaji RM4,000 Tak Cukup?

1-3-2017 04:40 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 21614| Komen: 196|Original author: Oleh: Maly Rosli

Description: "Selepas bercerai sebelum ini saya pernah bekerja dengan sebuah syarikat swasta. Ketika itu saya merasakan gaji RM4,000 terlalu kecil."
"Selepas bercerai sebelum ini saya pernah bekerja dengan sebuah syarikat swasta. Ketika itu saya merasakan gaji RM4,000 terlalu kecil."

Umum tahu pelakon Rozita Che Wan atau Che Ta hidup serba-serbi dalam kemewahan. Siapa sangka sebelum berkecimpung dalam dunia hibura, Che Ta pernah bekerja di sebuah syarikat swasta.




Namun, Che Ta tak betah berlama-lama 'makan gaji' di syarikat berkenaan kerana merasakan gaji RM4,000 yang diterimanya tidak mencukupi. 

Dalam The House 3, Che Ta mendedahkan perkara itu membuat dia memutuskan untuk menjinakkan diri dalam bidang lakonan, lapor Astro Gempak.



"Saya kemudian mendapat tawaran membuat iklan, makin lama rezeki saya dalam dunia modelling semakin murah dan saya dapati ia lebih lumayan daripada kerja makan gaji saya.

"Jadi saya berhenti sahaja kerja dengan syarikat itu. Selepas sahaja berhenti saya pun mendapat tawaran berlakon. 

"Rupanya berlakon lebih berbaloi kerana kita tidak perlu kerja setiap hari tetapi saya terima bayaran lebih daripada apa yang tempat kerja saya bagi.

"Lagipun saya bekerja untuk menyara anak. Saya mencari rezeki untuk mereka, jadi saya mahu mereka selesa," luah Che Ta dalam The House 3.

Foto: IG Che Ta

Rasanya, cukup sahaja RM4,000 untuk Che Ta tiga beranak jika dia bijak mengurus kewangannya melainkan mereka mengamalkan gaya hidup mewah. Apa kata anda? - CARI
16

Bagus
19

Marah
18

Terkejut
18

Sedih
21

Lawak
30

Bosan

Friends Rank (122 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote terpaku 1-3-2017 03:45 PM

Quote de_ikea 1-3-2017 03:46 PM
All the best che ta.

Ayat org kaya takkan sama dgn bunyi ayat org miskin yaaa
Quote lazim 1-3-2017 03:47 PM
4k hidup susah.. aku ni miskin melarat di mata che ta. oh duniaaa
Quote IxoraP 1-3-2017 03:49 PM
kalau dl2 rm4000 tu kira besar nilainya. kalau skrg cam xda nilai. hahaaa..
Quote prettyuglybabe 1-3-2017 03:57 PM
esok ko jatuh miskin baru tau..
Quote taji2906 1-3-2017 03:57 PM
show off....
Quote manehnya 1-3-2017 03:59 PM
susahnyaa la haiii.. sedih nya lahaii....
Quote chacon 1-3-2017 04:01 PM






Quote krustykrab 1-3-2017 04:01 PM
rm4k zaman dulu tu besau gak cikta....hg ni kalau ckp mcm tak pernah susah pun

propa je
Quote azimodin 1-3-2017 04:09 PM
Kufur nikmat betul nenek ni. 10 tahun lepas RM4000 tu kira mewah la kalau takat nak tanggung diri sendiri & 2 anak. Aku sekarang jaji segitu jugak xde la claim  hidup susah bagai. cukup makan pakai.
Quote hangdenim 1-3-2017 04:13 PM
Kalau handbag nak chanel memang susahlah hidup hang cheta, tapi takpa la. Dia rasa susah, dia usaha lebih
Quote Gadis_sarawak 1-3-2017 04:14 PM
Eh choii sangat 4K tu ko cakap susah? Tu bukan susah..Tu tak cukup namanya...Mana taknya..tengok life ko sekarang pun boleh tau ko tu jenis berbelanje camner..

Kalau sekarang ni yela 4K tu kejap je leh habis...Mengade2 je..Nak show off cakap ko tak pernah hidup susah sebenarnye kan..
Quote bungarose 1-3-2017 04:17 PM
Cikta dah kaya raya kan
Peminat2 yg kais pagi makan pagi nak lg ker berhabis beli produk2 cikta
Quote harrypoter 1-3-2017 04:20 PM
riak sungguh dia ni...1 hari nti Allah SWT tarik semuanya baru tau..
tak fikir langsung perasaan org lain yg bergaji rendah
Quote aTiKah_aYuNi 1-3-2017 04:24 PM
riaknya dalam berkata2....

yakin sangat la bergaji besar sampai ke tua..

jangan nanti hujung2 merempat kat rumah jagaan orang2 tua...
Quote doubleA 1-3-2017 04:27 PM
bungarose replied at 1-3-2017 04:17 PM
Cikta dah kaya raya kan
Peminat2 yg kais pagi makan pagi nak lg ker berhabis beli produk2 cikta

yelah yang beli produk dia entah2 gaji kurang dari yang dia cakap tu

iols sejujurnya tak berani beli produk yang takde R&D terutamanya yg retis2 keluarkan ni
Quote mushroomsup 1-3-2017 04:28 PM
kampeni apa dia keja dulu tu... beso gak 4k zaman dulu
Quote drivethru 1-3-2017 04:28 PM
Bila dah sendu tahap gaban, up cite sedih diri sendiri.
Quote hdon 1-3-2017 04:29 PM
Gaji skrg 4k pun dah cukup besar ini kan pulak zaman dulu

Lihat semua komen(196)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-2-2023 12:32 AM GMT+8 , Processed in 0.105135 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top