CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Kegiatan Curi Barangan Pesakit Terbongkar Hasil Rakaman CCTV!

18-1-2017 04:36 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 3351| Komen: 9

Description: Hasil tangkapan seorang daripada mereka, kegiatan tiga lelaki menjadikan hospital sebagai lokasi untuk melesapkan barangan pesakit terbongkar menerusi rakaman kamera litar tertutup (CCTV).
Hasil tangkapan seorang daripada mereka, kegiatan tiga lelaki menjadikan hospital sebagai lokasi untuk melesapkan barangan pesakit terbongkar menerusi rakaman kamera litar tertutup (CCTV).


Dengan membabitkan seorang mangsa lelaki berusia 55 tahun, kejadian itu dikatakan berlaku di sebuah Hospital Wanita dan Kanak-kanak Sabah di Likas kira-kira jam 3.15 petang semalam.

Memetik laporan Berita Harian, modus operandi mereka adalah salah seorang suspek cuba menegur anak mangsa untuk mengalihkan perhatian mangsa yang sedang menunggu ubat.

Kemudian, seorang lagi suspek dengan pantas mengambil beg mangsa dari arah belakang yang diletakkan di sebelah kerusinya. 

Antara barangan dalam beg terbabit termasuk telefon bimbit Samsung Note 5, pasport antarabangsa, buku akaun Amanah Saham Bumiputera (ASB), beg tangan jenama Barry Smith dan wang tunai RM30. 

Menyedari kehilangan begnya, mangsa meminta bantuan pihak hospital untuk melihat rakaman CCTV sekali gus membongkar kegiatan suspek yang kemudian melarikan diri menggunakan Proton Iriz berwarna hijau.


Menurut Ketua Polis Daerah Kota Kinabalu, Asisten Komisioner M Chandra pihaknya menerima laporan daripada pengadu pada jam 4.32 petang tadi. 

"Hasil siasatan lanjut, seorang suspek berusia 32 tahun ditahan di Sulaman Sentral jam 4.35 petang tadi."

"Polis juga masih giat mengesan dua lagi suspek dan siasatan juga mendapati kenderaan dinaiki mereka adalah kereta sewa." 

Kes itu akan disiasat mengikut Seksyen 380 Kanun Keseksaan kerana mencuri.- CARI

sumber foto: Berita Harian

13

Bagus
21

Marah
25

Terkejut
28

Sedih
21

Lawak
12

Bosan

Friends Rank (120 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote idakamaruddin 18-1-2017 04:55 PM
gigih mencuri smpai spital tp dpt cash 30 rggt je..nk isi minyak pn sipi2 jah dpt
Quote ronapink 18-1-2017 05:22 PM
hauk kelabu asapnya cctv..
Quote ronapink 18-1-2017 05:23 PM
tapi polis pakai mata 4 kut,nampak n kenal penjenayah tu
Quote intan_smsb 18-1-2017 05:27 PM
mohon tangkap dengan segera
Quote Otaku85 18-1-2017 05:39 PM
Yang mencuri itu makan babikah?
Quote merrissa 19-1-2017 05:04 AM
tak hebat lah curik kecik2
curik sikit2 kene tangkap
curik la banyak2 macam seseorang tuh.....idola hati ku *muntah*
tengok sampai skrng x kene tangkap...malah di kagumi lagikkk...*muntah hijo*
Quote merrissa 19-1-2017 05:10 AM
idakamaruddin replied at 18-1-2017 04:55 PM
gigih mencuri smpai spital tp dpt cash 30 rggt je..nk isi minyak pn sipi2 jah dpt

dia naik motor....leh la isi 4 5 kali...
Quote alinone78 19-1-2017 08:45 AM
henbeg n henpon boleh jual tu
Quote surwanis 19-1-2017 09:01 AM
org tgh sakit pon ko nak rembat
hati hitam legam cmni lah
bongok

Lihat semua komen(9)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

16-6-2024 11:18 PM GMT+8 , Processed in 0.056443 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top