CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

"Air Banjir Masuk Telinga Buddha" Netizen Ini Bangga Hina Agama Lain

5-1-2017 12:48 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 9503| Komen: 27|Original author: Oleh: Maly Rosli

Description: Inilah perangai manusia zaman sekarang. Mudah melatah dan cepat melenting apabila agama sendiri dipersenda, tetapi dalam masa sama dia juga mempersenda agama lain.
Inilah perangai manusia zaman sekarang. Mudah melatah dan cepat melenting apabila agama sendiri dipersenda, tetapi dalam masa sama dia juga mempersenda agama lain. 

Bagus dah kerana mempertahankan agama sendiri. Tetapi yang tidak bagusnya adalah diri sendiri pula seronok melihat agama lain dipersendakan, malah ada juga yang bangga menjadikan agama lain sebagai bahan jenaka.

Dikongsi dari laman sosial Facebook Persatuan Makcik Puaka, seorang netizen dengan bangganya berkongsi sebuah kenyataan biadap mempersendakan agama Buddha. 

"Dikhabarkan patung buddha yang baring tu, dah bangun berdiri sebab air banjir dah masuk telinga dia," tulis netizen berkenaan.



Lebih biadap apabila ada dari kalangan rakan-rakannya yang turut sama mempermainkan agama Buddha.



Apa yang menghairankan adalah, pemilik akaun Facebook itu merupakan seorang gadis berpurdah. Sanggup dia memuat naik perkongsian sedemikian.

Perkongsian itu dikecam netizen lain yang turut mempertikaikan sikap dan perangai tidak senonoh netizen berkenaan walaupun berpurdah.


Sumber foto: Facebook Persatuan Makcik Puaka

Adakah anda tergolong dalam kalangan mereka yang terhibur dengan jenaka mempersendakan agama lain? - CARI
6

Bagus
10

Marah
7

Terkejut
6

Sedih
11

Lawak
6

Bosan

Friends Rank (46 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote trisnalovezul 5-1-2017 12:59 PM
harap ditangkap kerna hina agama lain..islam ga ajar hina agama lain ya..
Quote M.Rose 5-1-2017 01:12 PM
Kepala budak tu yang masuk air.
Quote felinecat 5-1-2017 01:18 PM
alamak, jgn le buat ak skeptikal dgn niqabis lg, cukuplah housemate niqabis perangai  cam harem dlu...niqab itu hanya pakaian, bukan perangai harem
Quote GhostWalking 5-1-2017 01:33 PM
Betina niqab ni dah berapa lama tak kena piak?
Quote tayam 5-1-2017 01:54 PM
masuk air budak ni
Quote Mary_jane 5-1-2017 01:56 PM
Gembira nya ummah sesuci embun.
Quote Emperor95 5-1-2017 02:16 PM
orang lain yang buat, orang lain yang terasa malunya.
Quote allhaillll 5-1-2017 02:21 PM
edlyena assegaf mikhail mencemar duli!
Quote chinta89 5-1-2017 02:35 PM
ingat prg berpurdah ni semua baik ke??? kdg perangai hazab sgt x reti bahasa.
Quote LostStar 5-1-2017 03:16 PM
berpurdah ni kadang ni cover gigi.
Quote WajibulGhunah 5-1-2017 04:43 PM
Chaiitttt member iols kemain post kt ig berpurdah
Ingtkn untk selama2nya
X smpi seminggu bkk blek
P/s: dia slalu dating dgn boyfriend tp dia dgn laki len jaga tau... jgn memain... sgn boyfriend je la x jaga kemain post kt ig segala
Quote AbukRokok 5-1-2017 04:48 PM
org lain tabole.. kita bole
Quote siskepoh 5-1-2017 05:53 PM
ramai org skrang ni otak byk tak betol
Quote ReginaGeorge 5-1-2017 06:09 PM
Short cut untuk glamer. Sila mampos
Quote akakmasihvogue 5-1-2017 06:15 PM
tak baik cakap cam tuh...dulu kaabah pun pernah banjir jugak....
Quote paz 5-1-2017 06:15 PM
Amboii bertutup sakan... tp tak berapa guna akal fikiran. sayang betul.
Quote babyleo68 5-1-2017 07:00 PM
Otak kepam yang post make fun of other religion ni.. Budget ilmu penuh kat dada
Quote torsotiger 5-1-2017 08:11 PM
Kat ig makcikpuaka ada bnyk pos jugak. X tau makcikpuaka pun berinstagram.

Ig makcikpuaka

Ig makcikpuaka






Quote lilydandelion77 5-1-2017 10:51 PM
Niqabis banyak masa pulak ye nak hencap agama org lain? Ingatkan yg berpurdah ni lebih mendalami agama?
Bikin malu je kat niqabis yg suchi murni takde masa hencap agama org lain!

Lihat semua komen(27)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

25-4-2024 04:53 PM GMT+8 , Processed in 0.318763 second(s), 50 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top