CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Ujian Bertulis Pentaksiran Tingkatan 3 (PT3) Bermula Hari Ini

10-10-2016 05:19 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 3163| Komen: 8

Description: Hari ini Ujian Bertulis Pentaksiran Tingkatan 3 (PT3) mula diadakan di seluruh negara yang bertarikh dari 10hb - 13hb Orktober selama empat hari.
sumber foto: http://kualalumpurpost.net/


Hari ini Ujian Bertulis Pentaksiran Tingkatan 3 (PT3) mula diadakan di seluruh negara yang bertarikh dari 10hb - 13hb Oktober selama empat hari. 

Untuk hari pertama adalah subjek Bahasa Melayu dan Matematik, diikuti subjek bahasa Inggeris dan Sains, sehingga Khamis.

Menteri Pendidikan, Datuk Seri Mahdzir Khalid 

Dalam catatan Twitternya sebentar tadi, Menteri Pendidikan, Datuk Seri Mahdzir Khalid mendoakan pelajar sentiasa bertenang selain menasihat mereka tidak berasa terlalu tertekan sepanjang PT3 diadakan. 

Sebanyak 20,518 calon menduduki peperiksaan tersebut melibatkan 105 pusat peperiksaan di Kuala Lumpur. Manakala, di Selangor jumlah pelajar yang menduduki ujian tersebut adalah sebanyak 76,850 dengan membabitkan 327 pusat peperiksaan. - CARI



13

Bagus
8

Marah
14

Terkejut
14

Sedih
15

Lawak
7

Bosan

Friends Rank (71 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote mirandanicky1 10-10-2016 11:17 PM
Best of luck semua adik2
Quote DeeHanania 11-10-2016 07:15 AM
Smoga berjaya yer anak2,dlm ramai2 calon,anak i salah sorang yer jgak
Quote zafira 11-10-2016 07:51 AM
Anak akak pun salah sorang calon.  Tgh malam tadi dia kol dia kata senang sikit aje dari trial hari tu.  Moga berjaya dan juga pada adik2 semua.
Quote Kak-Leen 11-10-2016 08:00 AM
Hari ni 2nd day. English dan Science.
Quote -electrifying- 11-10-2016 12:06 PM
mcm tahun2 lpas adik2 meroyan betapa sukarnya PT3 xmcm PMR. LOL !
Quote kokocrunch 11-10-2016 12:51 PM
good luck utk semua calon2 PT3..
Quote MeghanK 11-10-2016 12:53 PM
dah pesan dekat kazen yg amek pt3 ni, tak payah stress2..baru form 3, jauh lagi perjalanan..kadang tak paham tengok mak bapak yang duk push anak2 stadi siang malam..budak pon stress nak ikut kehendak mak bapak
Quote MamaMima711 11-10-2016 01:14 PM
Sains math susah..tanya budak kelas pandai pun semua ckp susah

Lihat semua komen(8)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

26-7-2024 12:47 AM GMT+8 , Processed in 0.100171 second(s), 53 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top