CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Amaran Angin Kencang Barat Daya, Ombak Besar- MetMalaysia

21-9-2016 09:55 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 3550| Komen: 6

Description: Jabatan Meteorologi Malaysia (MetMalaysia) melaporkan ribut petir menyeluruh dengan angin kencang hingga 50 kilometer sejam (km/j) dan laut bergelora dengan ombak mencapai ketinggian hingga 3.5 meter.
Oleh : TS LOO



sumber foto: http://www.met.gov.my



Bagi golongan nelayan yang memiliki bot kecil di kawasan perairan Perlis, Kedah, Pahang dan Terengganu perlu ambil perhatian.

Ini kerana pagi tadi Jabatan Meteorologi Malaysia (MetMalaysia) melaporkan ribut petir menyeluruh dengan angin kencang hingga 50 kilometer sejam (km/j) dan laut bergelora dengan ombak mencapai ketinggian hingga 3.5 meter.

Selain itu, keadaan yang sama berlaku di Rejang, Mukah, Bintulu dan Miri di Sarawak, Labuan serta dan Sabah (Pantai Barat dan Sandakan) yang dijangka berterusan sehingga pagi ini. 

Mengikut laman web jabatan itu yang dikemas kini setakat jam 5.30 pagi ini, angin kencang Barat Daya dengan kelajuan 40 hingga 50 km/j dengan ombak mencapai ketinggian hingga 3.5 meter dijangka berlaku di kawasan perairan Phuket, hingga hari ini. 


"Untuk perkapalan, amaran angin kencang dan lautan bergelora kategori pertama, keadaan angin kencang dan laut bergelora ini berbahaya kepada bot kecil, rekreasi laut dan sukan laut." 

Jabatan itu melaporkan ribut petir di perairan Kuching, Condore, Layang-Layang, Reef North, Reef South, Labuan, Palawan dan Sulu juga dijangka berterusan hingga pagi ini.- CARI






sumber info: www.met.gov.my
13

Bagus
4

Marah
14

Terkejut
19

Sedih
10

Lawak
12

Bosan

Friends Rank (72 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote mokcikKSKB 21-9-2016 10:00 AM
Omai..pagi ni hujan je.harap xde ribut teruk ler.lakiku naik moto je pi keja
Quote rosasa 21-9-2016 10:02 AM
kat tmpt akak, hujan je lebat skejap..skrg cerah, ribut takde pulak
Quote alieyrina 21-9-2016 10:09 AM
Pagi semalam ribut..pagi ni yg cerah..
Quote dodolgemok 21-9-2016 10:14 AM
Patut la tiap ptg hujan,harini pulak redup2 mendung jah. Nak keluar jalan tgkap pokemon pon xdpt
Quote fishcracker 21-9-2016 10:18 AM
kat sini panas terik beberapa hari
Quote kentel 21-9-2016 12:26 PM
dodolgemok replied at 21-9-2016 10:14 AM
Patut la tiap ptg hujan,harini pulak redup2 mendung jah. Nak keluar jalan tgkap pokemon pon xdpt

gigih ronda2 pokemon

Lihat semua komen(6)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-7-2024 05:55 AM GMT+8 , Processed in 0.038181 second(s), 35 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top