CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Infozon Lihat artikel

Telefon Pintar Honor 8 Dengan Dwi-Kamera Kini Berada Di Pasaran Malaysia

7-9-2016 01:20 PM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 6116| Komen: 25

Description: Honor Malaysia semalam secara rasminya telah melancarkan telefon pintar terbaru..

Oleh : Dean BZ

Sumber foto - technave.com



Honor Malaysia semalam secara rasminya telah melancarkan telefon pintar terbaru mereka, Honor 8 untuk pasaran Malaysia. 

Majlis pelancaran tersebut berlangsung pada Selasa, 6 September 2016 di Auditoria Room, Connexion Nexus, Bangsar South. Menariknya, Malaysia merupakan antara negara terawal melancarkan telefon pintar ini selepas pelancaran global yang berlangsung di Paris kurang dari sebulan lalu.

Apa yang pasti membuat orang ramai tertarik pada Honor 8 adalah bentuk badan yang berkilau diselaputi kaca depan dan belakang sesuai dengan gaya trendy generasi masa kini. Selain itu, satu lagi tarikan utama Honor 8 adalah kamera dwi lensa di bahagian belakang yang mengabungkan lensa monokrom & warna 12MP, bagi menghasilkan gambar lebih berkualiti dalam apa juga keadaan.


Sumber foto - technave.com


Kamera depan 8MP pula sangat sesuai untuk yang gemar "berselfie" kerana kualiti gambar pasti lebih jelas dengan paparan skrin 5.2 inci dan resolusi 1920x1080 pixel.

Honor 8 menggunakan sistem operasi Android 6.0 serta processor Kirin 950. Ia turut digabungan dengan 4GB RAM dan pilihan storan antara 32GB dan 64GB. Slot Mikro SD turut tersedia untuk memori tambahan. 

Selain itu, bateri 3,000mAh disokong dengan ‘Smart Power 4.0’, memberikan jangka masa penggunaan yang lebih lama melalui pengecas pantas 9V/2A. Honor 8 juga merupakan telefon pintar pertama dalam keluarga honor yang menggunakan sambungan USB-C untuk penghantaran data serta untuk mengecas.

Bermula 8 September 2016, anda boleh mendapatkan telefon pintar Honor 8 melalui Vmall Malaysia dan Lazada Malaysia. Jika ingin melihat dan mencuba terlebih dahulu sebelum membeli, boleh terus berkungjung dan dapatkan di DirectD serta SenHeng Malaysia.

Harga telefon pintar Honor 8 untuk storan 32GB adalah RM1,699 dengan 2 pilihan warna iaitu ‘Midnight Black’ dan 'Pearl White'. Manakala storan 64GB pula berharga RM1,899 dengan dua pilihan warna ‘Sapphire Blue’ dan ‘Sunrise Gold’. 

Sumber foto - hihonor.com/my


Untuk maklumat lanjut, sila layari www.hihonor.com/my- CARI


Sumber foto - hihonor.com/my


Sumber foto - androidcentral.com

Sumber foto - technave.com

34

Bagus
29

Marah
26

Terkejut
27

Sedih
29

Lawak
29

Bosan

Friends Rank (174 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote shark 7-9-2016 01:34 PM
mahal gila untuk golongan marhaen macam aku ni. 16gb xde ke
Quote pooh~key 7-9-2016 01:47 PM
shark replied at 7-9-2016 01:34 PM
mahal gila untuk golongan marhaen macam aku ni. 16gb xde ke

Ekceli with specs like that, akak rasa it is surprisingly very cheap.
Quote pyropura 7-9-2016 02:00 PM
..produk chinak? forget it
Quote qronaldo7 7-9-2016 02:25 PM
terbaik honor 8
Quote dinopower 7-9-2016 02:29 PM
pyropura replied at 7-9-2016 02:00 PM
..produk chinak? forget it

asalkan tak meletup mcm samsung note 7 dah ok
Quote dinopower 7-9-2016 02:32 PM
pooh~key replied at 7-9-2016 01:47 PM
Ekceli with specs like that, akak rasa it is surprisingly very cheap.

spec android mmg melampau2....  ram pun sampai 4G...
klau ipong takyah pkir spec pun.... regardless of spec.... pkir reliability... usability..... pkir smooth.....
os optimization lg penting...... ifangs....
Quote pooh~key 7-9-2016 02:35 PM
dinopower replied at 7-9-2016 02:32 PM
spec android mmg melampau2....  ram pun sampai 4G...
klau ipong takyah pkir spec pun.... regar ...

Akak setuju. Akak pun memang iphone user. Sampai selarang masih setia dengan iphone 4 akak ni. By the way, kalau tak silap, hari nilah apple launch iphone 7 bukan?
Quote cmf_conan 7-9-2016 02:39 PM
dinopower replied at 7-9-2016 02:32 PM
spec android mmg melampau2....  ram pun sampai 4G...
klau ipong takyah pkir spec pun.... regar ...

kalau tak kerana harga yg super duper mahal nak mampos..
dah lama aku sauk iphone5,6,7,8,9,10
Quote dinopower 7-9-2016 02:45 PM
pooh~key replied at 7-9-2016 02:35 PM
Akak setuju. Akak pun memang iphone user. Sampai selarang masih setia dengan iphone 4 akak ni. By  ...

ha ah launch waktu msia 1pagi
iphone 7 akan ade dua lens gak katanya.....
Quote noell 7-9-2016 02:49 PM
dinopower replied at 7-9-2016 02:32 PM
spec android mmg melampau2....  ram pun sampai 4G...
klau ipong takyah pkir spec pun.... regar ...

hello ipong just consider pasai duit saja spec tak penting

takdak duit pi duduk tepi buju katil nanges senyap2

meah peon
3310 user

Quote tompie 7-9-2016 03:32 PM
Aku pakai honor 6+ setaun lebih dah..
In general it's a good phone..
Tapi dia punye update sikit punye lambat..
Aku selama ni pakai android mmg suke flash2 rom... sejak dari pakai O2 Wizard lagi..

Tapi pakai Honor takleh nak flash2 sebab takde ramai org pakai kot..
takpun dia punye developer tak share dia punye platform ke menda..

So bosan gak ahh kena pakai yang original punye rom.. takleh tukar2 dan takleh update2.
Sejak pakai baru sekali je kot update..
Tapi kamera dia aku suke.. Honor 6 pun dah ade 2 camera.. memang cun..

Tapi skang tengah tunggu Oneplus 3 punye stok.. yang warna hitam susah gila nak dapat.. Gold berlambak..bulan depan mungkin dapat.. YAY
Quote Vympel77 7-9-2016 10:17 PM
Horror
Quote kaishi 7-9-2016 10:27 PM
Selepas iphone

Aku pilih huawei
Quote putehkundor 7-9-2016 10:41 PM
Pemenat setia htc
Quote Kalla123 7-9-2016 11:19 PM
Hey bro! Hi kawan2!!


100% Welcome Deposit Bonus hanya untuk anda!!!


Deposit minimum MYR100 keatas dan dapatkan bonus anda sekarang!!!



Hari2 miskin, bila la nak kaya!!!
Quote redcode 17-9-2016 11:21 PM
perghhh..lawa nyaaa.
Quote Alvinseeck 18-9-2016 01:28 AM
Now we know, which phones actually suits us better by not explode our life away.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10153759529595906&id=47298465905
Quote babu.belanda 18-9-2016 05:08 AM
Hai Ass, kamu tau berapa harga ponsel ini ditanah babu sono? @asu_malaya
Quote csiewcheng 18-9-2016 11:32 AM
DSLR photo quality straight from the phone. Now I don't have to carry camera around to attend event
http://bit.ly/WWPVideo1

Lihat semua komen(25)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-5-2022 04:18 AM GMT+8 , Processed in 0.069516 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top