CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Suami Berubah Jadi Baran Selepas Main Pokemon Go - Luahan Isteri

22-8-2016 07:25 PM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 7268| Komen: 33|Original author: Oleh : Dean BZ

Description: Demam Pokemon Go sudah melanda dunia sejak sebulan yang lalu..



Demam Pokemon Go sudah melanda dunia sejak sebulan yang lalu dan fenomena baru ini turut menjadi kegilaan rakyat Malaysia terutamanya golongan remaja.

Namun permainan Pokemon Go telah difatwakan haram oleh Mufti di beberapa buah negara Islam termasuk Malaysia kerana permainan itu dikatakan boleh merosakkan akidah, melalaikan serta bahaya untuk kanak-kanak yang tidak peka akan persekitaran yang boleh menyebabkan kemalangan

Tindakan Mufti itu sememangnya dilihat wajar kerana kesan negatif dari bermain permainan ini sudah mula dirasai oleh seorang wanita yang berkongsi luahan mengenai perubahan sikap suaminya setelah mula bermain Pokemon Go. 


Menurut wanita terbabit yang mahu namanya dirahsiakan, suaminya dikatakan seorang penyayang tiba-tiba berubah memarahi anak mereka gara-gara anaknya telah mencampak bola Pokemon Go miliknya. 

"Penat ayah simpan bola biru ini" tengking suaminya sambil membaling telefon bimbit dalam keadaan marah.

Perubahan sikap suaminya itu sangat mengejutkan dia dan anaknya kerana sebelum ini suaminya tidak pernah berkelakuan sebegitu.


Kredit foto - Siakap Keli

Pokemon telah wujud sejak tahun 1996 lagi dengan bermula dari animasi ke permainan konsul Nintendo. Terdapat pelbagai versi permainan Pokemon antaranya Red version, Gold Version, Silver Version dan macam-macam lagi. 

Buat pengemar permainan ini, berpada-pada lah ketika berhibur (main game). Tidak salah berhibur asalkan tidak melalaikan dan memudaratkan diri. - CARI




Sumber - SiakapKeli
16

Bagus
19

Marah
24

Terkejut
14

Sedih
16

Lawak
14

Bosan

Friends Rank (103 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Andyscenes 22-8-2016 07:41 PM
teruk sgt bapak budak tu men game. if x bg anak men game letak lah pasword. syukurlah aku x men game  pokemon. hp x support
Quote prettyuglybabe 22-8-2016 07:45 PM
apa kena mengena baling hp tapi gambar nasi bercampur tembikai dalam mangkuk pecah??
Quote holothurian 22-8-2016 08:21 PM
kesian anak beranak
Quote Chilliflakes 22-8-2016 08:21 PM
Aku guna bola biru tangkap weedle cp 10 lek je
Quote mieymiey 22-8-2016 08:40 PM
prettyuglybabe replied at 22-8-2016 07:45 PM
apa kena mengena baling hp tapi gambar nasi bercampur tembikai dalam mangkuk pecah??

Mangkuk pecah adalah perumpamaan kepada hp yang pecah
Quote blackwidowbae 22-8-2016 11:10 PM
Makcik giveup men pokemon..sbb last main nak tgkap 1 natang pokemon neh smpai 18pokeball makcik campak still takburjaya..frust trus stop men..
Quote shalynn 22-8-2016 11:17 PM
Sian kt anak
Quote wikedsaikel 23-8-2016 12:28 AM
Mamat tu pon kalau ada masalah lain pon jangan lah keluarkan pada anak. Aku yakin mamat ni ada mslh lain yg besar
Quote beta_carotene 23-8-2016 04:59 AM
hahaha.. great ball kot.. mestilah sayang buang2 gitu ..
bapak nya pun alahai so pprt.. sakai nak main online game tapi tak mampu nk separate virtual from reality
Quote aTiKah_aYuNi 23-8-2016 08:28 AM
mohon si bapak jgn bunting kn bini nyer lagi...
Quote arffa 23-8-2016 08:51 AM
orang nak main dia pu  nak main. sudahnya emosi terganggu.
Quote dinopower 23-8-2016 08:52 AM
prettyuglybabe replied at 22-8-2016 07:45 PM
apa kena mengena baling hp tapi gambar nasi bercampur tembikai dalam mangkuk pecah??

kotornya sinki tak pernah basuh..... yg ni mmg aku bleh naik angin
Quote ms.mango 23-8-2016 09:44 AM
Hmmm...ni msti bapak sejak zaman sblm kawen lg tlampau kuat sgt main game.kadang berejam main pn xsedar.da kawen tpaksa stop.bila ada game br ni xleh nak halang dah rasa nak main tu..jd keluarlah karektor diri yg sbnanya dia mcmtu..org xleh ganggu game dia..anak bini pn tkejut sbb xpernah tau...kesian... nantikan slot akasia #bapakkukakigame
Quote orgkuat 23-8-2016 09:46 AM
aku pakai ultraball tangkap pidgey rilek je
Quote cikputih15 23-8-2016 10:03 AM
dinopower replied at 23-8-2016 08:52 AM
kotornya sinki tak pernah basuh..... yg ni mmg aku bleh naik angin

ptt suami moody..sink rmh pun x tercuci.
Quote applemy 23-8-2016 10:57 AM
dinopower replied at 23-8-2016 08:52 AM
kotornya sinki tak pernah basuh..... yg ni mmg aku bleh naik angin

Baru nak komen yg sama.. hiks
At least sental skit lumut2 kat tepi sink tu walaupun dok flat pprt ke, rumah banglo ke.. malu tau, lebih2 lagi upload satu dunia boleh tgk.. tu pasal msia tak layak jadi 1st world.


Kalo youtuber msia buat video dlm rumah kan, mesti pengomen dari oversea kutuk rumah msia kotor, halaman rumah bersepai.. malu la kita baca

Quote dinopower 23-8-2016 11:00 AM
applemy replied at 23-8-2016 10:57 AM
Baru nak komen yg sama.. hiks
At least sental skit lumut2 kat tepi sink tu walaupun dok flat pprt ...

tu la kan.... takleh tgk aku....
bkn nak kata kite ni bersih ya amat.... bila tgk gitu org cop pengotor la....  
Quote madknownz 23-8-2016 11:19 AM
bengap punya bapak.....
benda mcm tu pon habis anak trauma kene marah...haha

lawak la dunia. mesti kt rumah bini buat kerja sorang2.... dia duk goyang kaki jek. huhu
Quote eshida 23-8-2016 11:36 AM
waste time sangat main benda2 tak berfaedah ni. baik cari duit lagi bagus

Lihat semua komen(33)


ADVERTISEMENT


Artikel Terpanas Minggu ini

ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

4-3-2024 05:00 PM GMT+8 , Processed in 0.072063 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top