CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Media Barat Lapor Pemandu Trak Serang Perancis Alami Kemurungan, Bukan Islamik

16-7-2016 11:52 AM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 6540| Komen: 48

Description: Lelaki Tunisia yang dikenalpasti sebagai pemandu trak yang merempuh lautan manusia di Nice
oleh Adib Za

Lelaki Tunisia yang dikenalpasti sebagai pemandu trak yang merempuh lautan manusia di Nice, Perancis didapati seorang yang murung dan mengalami masalah mental.

Memetik laman NY Daily News, lelaki itu , Mohamed Lahouaiej Bouhlel sebelum ini sering didapati mabuk dan kaki minum, memukul isterinya dan mengalami kemurungan.


Laman itu turut melaporkan lelaki tersebut tiada kena mengena dengan mana-mana kumpulan ekstrem agama.

"Bouhlel bukan seorang yang alim dan dekat dengan agama. Malah, dia tak pergi ke masjid, tidak bersembahyang dan mengikuti amalan berpuasa ketika Ramadan," ujar sepupu kepada isterinya, Hamou, petik Mail Online.

"Dia juga sering mabuk, makan babi dan mengambil dadah. Ini semua perkara yang dilarang dalam Islam. Islamkah dia? Dia memukul isterinya, iaitu sepupu saya," ujarnya lagi.

Sebelum ini, saksi berkata lelaki itu melaungkan kaliah "Allahuakbar" sebelum merempuh orang ramai.

Bagaimana pun, jiran yang tinggal berhampiran dengan kediaman Bouhlel berkara lelaki itu bukan seorang yang islamik, malah sering bersikap agresif, tidak stabil dan depresi. - CARI



Sumber: NY Daily News, Mail Online

25

Bagus
20

Marah
16

Terkejut
29

Sedih
39

Lawak
32

Bosan

Friends Rank (161 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote v(T.T)v 16-7-2016 11:55 AM
Sebelum ini, saksi berkata lelaki itu melaungkan kaliah "Allahuakbar" sebelum merempuh orang ramai


Seperti biasalah, ini semua agenda yahudi nak memburuk2kan imej suchi
Quote OmJualGas 16-7-2016 12:01 PM
Ini olang sakit jiwa kacau laaa...
Quote aku_best 16-7-2016 12:05 PM
Bouhlel....sekali sebut mcm bunyi bahlul la plak....
Quote bluehedgehog 16-7-2016 12:08 PM
tarik nafas lega

rupanya dia seorang muslim yang tak islamik
Quote batmana 16-7-2016 12:11 PM
geng2 pro anti islam, mana pandang semo ni,

bagi dorg, semo org islam ni normal, fighter, jihadist, sekalipun org tu terang2 org gile mental.

geng2 ni mmg jenis kera sumbang, tak bergaul dgn org, tk pnah lawat hospital sakit jiwa, mcm2 pesakit dlm kalangan semua agama ada.

bila jadi cmni, salahkn islam..

otak senteng betul.
Quote bluehedgehog 16-7-2016 12:14 PM
Edited by bluehedgehog at 16-7-2016 12:16 PM
batmana replied at 16-7-2016 12:11 PM
geng2 pro anti islam, mana pandang semo ni,

bagi dorg, semo org islam ni normal, fighter, jihadis ...

sebab hakikat majoriti pengganas dari golongan muslim

muslim yang normal perlu bertindak agresif menidakkan segala kegiatan seperti daesh, bukan hanya setakat menafikan sahaja.
Quote finesse 16-7-2016 12:18 PM
Hamdalah! Ummah sekalian blh menarik nafas lega...
Quote Narutah 16-7-2016 12:22 PM
batmana replied at 16-7-2016 12:11 PM
geng2 pro anti islam, mana pandang semo ni,

bagi dorg, semo org islam ni normal, fighter, jihadis ...

nak buat mcmana,  imej muslim di mata dunia dah busuk,  kotor
Quote batman_2007 16-7-2016 12:25 PM
Islam is the way..

Quote batman_2007 16-7-2016 12:36 PM
batmana replied at 16-7-2016 12:11 PM
geng2 pro anti islam, mana pandang semo ni,

bagi dorg, semo org islam ni normal, fighter, jihadis ...

I feel u brother

Katak bawah tempurung stays bawah tempurung
Quote turboturtle 16-7-2016 03:22 PM
batman_2007 replied at 16-7-2016 12:36 PM
I feel u brother  

Katak bawah tempurung stays bawah tempurung

Dah lama dah perasan ramai species katak bawah tempurung... paling kesian pemikiran seolah tersangkut di dalam Cari & di sekitar melayu sahaja....
Quote cmf_acura 16-7-2016 03:32 PM
gang anti islam..malu la pulak
Quote dizzzek 16-7-2016 03:40 PM
oh...muslim juga la ye...cuma tak gi masjid...
apasal tak convert je ke kristian untuk makan babi dan minum arak secara sah
Quote dizzzek 16-7-2016 03:43 PM
لن تأمني بالأمان يا فرنسا وجميع اوروبا حتى نعيشه واقع في كل شبر من ارض الخلافة #نيس

— همي رضى ربي286 #منبج (@abomusaab_286) July 14, 2016
Quote famri7 16-7-2016 04:11 PM
finesse replied at 16-7-2016 04:18 AM
Hamdalah! Ummah sekalian blh menarik nafas lega...

Acikw kepam naik alza puteh lega dpt lepas kentut masing3 sis..drpd pagi smalam terhenjut2 tahan kentut takut dituduh isle.
Quote zorrro_03 16-7-2016 04:26 PM
famri7 replied at 16-7-2016 04:11 PM
Acikw kepam naik alza puteh lega dpt lepas kentut masing3 sis..drpd pagi smalam terhenjut2 tahan k ...


Jgn lah gitu dikkkk...  tim aku sedang siapkan kajian, bagaimana pembunuh diri semua tu berfungsi.  dana utk senjata, kenderaan, kepakaran yg jitu, bahan letupan dan segala mcm lagi isu yang akan didedahkan. kami telah dapat byk penemuan. dan bila ia dibuka kita akan lihat angkara siapakah sebenarnya pembunuhan ini berlaku.  kamu sendiri akan lihat siapa dibelakang pembunuh ini semua.  sementara itu bergembiralah.  
Quote famri7 16-7-2016 04:39 PM
zorrro_03 replied at 16-7-2016 08:26 AM
Jgn lah gitu dikkkk...  tim aku sedang siapkan kajian, bagaimana pembunuh diri semua tu berfungs ...

Nah alang2 ajak la tim ukti sekali.
Quote batman_2007 16-7-2016 04:53 PM
turboturtle replied at 16-7-2016 03:22 PM
Dah lama dah perasan ramai species katak bawah tempurung... paling kesian pemikiran seolah tersang ...

What do u expect kan from katak kan?  
Entah2 jakarta pun tak lepas lagi

Rasa cukup premium kot bila dpt kutuk bekas agama sendiri like duhhh.. Nothing new pun

Islam is the way..  
Quote cik_noreen 16-7-2016 04:55 PM
zorrro_03 replied at 15-7-2016 11:26 PM
Jgn lah gitu dikkkk...  tim aku sedang siapkan kajian, bagaimana pembunuh diri semua tu berfungs ...

bila siap kajian? nanti kasi share paper tu kat sini ya

Lihat semua komen(48)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

17-6-2024 03:50 PM GMT+8 , Processed in 0.066957 second(s), 50 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top