CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Nilai Pound Jatuh Menjunam Akibat Isu Keanggotaan EU

24-6-2016 09:23 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 5395| Komen: 19

Description: Nilai pound menjunam apabila pelabur bimbang berhubung nasib pakatan 28 negara itu susulan keputusan awal pungutan suara menunjukkan sokongan kuat luar jangkaan supaya Britain keluar daripada blok Kes ...
Oleh : TS LOO


sumber foto: http://assets.bharian.com.my/


Nilai pound menjunam apabila pelabur bimbang berhubung nasib pakatan 28 negara itu susulan keputusan awal pungutan suara menunjukkan sokongan kuat luar jangkaan supaya Britain keluar daripada blok Kesatuan Eropah (EU).

Berikutan keazaman untuk memastikan keamanan berlanjutan selepas dua perang dunia, beberapa minit lalu, pasaran kewangan global melonjak selepas dua tinjauan pendapat memberikan harapan bahawa rakyat Britain memilih untuk kekal dalam blok.

Keputusan rasmi pertama menunjukkan bandar raya Sunderland di utara Britain mengundi meninggalkan EU dengan jurang lebih besar berbanding dijangka.- CARI 


Bagus
3

Marah
2

Terkejut

Sedih

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (6 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Esmiria 24-6-2016 04:49 PM
Bagusls.aku suka. .kahkah
Quote ultra78 24-6-2016 04:53 PM
Bolehlah kak changa cikcur di uk lagi..
Quote sabbath_shalom 24-6-2016 04:54 PM
Nila Euro gimana?? mengukuh?

Cash!!
Quote namirulmukminin 24-6-2016 04:56 PM
Mana jatuhnya? Masih RM5.71 = 1.00 British Pound..

Nilai Euro yg jatuh skit jadi RM4.56..
Quote kemaruk 24-6-2016 04:58 PM
member post screenshot forex untung 1000 pips dalam sehari GBP/USD

gile la.. untung puluh2 ribu sekelip mata je

kalau bangkem tau confirm brexit, dah lama labur sikit kat forex
Quote kemaruk 24-6-2016 05:10 PM
naik balik.. suntikan RM1.5 trilion tuuuuu

Bank of England promises £250bn to calm markets

Bank of England governor Mark Carney is giving a statement now.

He says there will inevitably be a period of uncertainty following the decision to leave the European Union. But there will be no immediate change to our relationship with the EU.

That’s a pledge to pump huge liquidity into the banking system, if necessary, to prevent the wheels of the City grinding to a half.
Quote Artemesiaa 24-6-2016 06:22 PM
Jap je kecohnya dah sabil baik tak lama lepas tu bila chief suma dah bersuara
Quote missus_meow 24-6-2016 06:28 PM
kesan kpd msia?

Quote catalina 24-6-2016 06:49 PM
Boleh start skodeng property kat Uk.
Quote mbhcsf 24-6-2016 07:04 PM
namirulmukminin replied at 24-6-2016 04:56 PM
Mana jatuhnya? Masih RM5.71 = 1.00 British Pound..

Nilai Euro yg jatuh skit jadi RM4.56..

bank of england dah intervene  at 10: 15 am , susut nilai like 10% mula mula;  la ni nilai baik sikit ke 7 %

la ni bagi depa punya bank buat keje macam BNM kita yg dah biasa kerja keras  ...
Quote mbhcsf 24-6-2016 07:06 PM
kemaruk replied at 24-6-2016 05:10 PM
naik balik.. suntikan RM1.5 trilion tuuuuu

Bank of England promises £250bn to calm markets

sekarang ni kita in a way bagi depa guna resouce depa pulak....yups

tu suntikan tu....patutlah Cameron letak jawatan
Quote mbhcsf 24-6-2016 07:07 PM
kemaruk replied at 24-6-2016 04:58 PM
member post screenshot forex untung 1000 pips dalam sehari GBP/USD

gile la.. untung puluh2 ribu s ...

laa ... you know i know ada ni dok monitor Forex hahahaha


Quote kemaruk 24-6-2016 07:21 PM
mbhcsf replied at 24-6-2016 07:06 PM
sekarang ni kita in a way bagi depa guna resouce depa pulak....yups

tu suntikan tu....patutlah ...

Suntik duit berbilion dalam pasaran mungkin bagus untuk short term..

untuk long term = inflasi
Quote shamsadis 24-6-2016 09:46 PM
ASEAN 1967
EU 1996

orang putih ni dia x pandai nak berkerjasama
Quote clarizsa 24-6-2016 09:51 PM
X jadi jatuh ke... hmmm
Quote -electrifying- 24-6-2016 11:53 PM
kemaruk replied at 24-6-2016 04:58 PM
member post screenshot forex untung 1000 pips dalam sehari GBP/USD

gile la.. untung puluh2 ribu s ...

main bsar mmg sebulan xngadap forex
td main micro je, boleh la smggu xngadap
Quote pyropura 25-6-2016 02:06 AM

EU tu asalnya EEC, dan  dah start dari tahun 1958 lagi lah....
Quote merrissa 25-6-2016 03:47 AM
catalina replied at 24-6-2016 06:49 PM
Boleh start skodeng property kat Uk.

harga deme kata dah start jatuh dh....cepat apa lagi
Quote merrissa 25-6-2016 03:49 AM
Edited by merrissa at 25-6-2016 03:51 AM

orang malaysia paling happy duit pound jatuh....ayuhhh kite melancong di uk....tolong uk bangkit semula...

jangan lupe p harrods yaaa.....Cath Kidston pon jangan dilupa......paling penting portmeirion....kahkahkah

Lihat semua komen(19)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

25-7-2024 01:38 AM GMT+8 , Processed in 0.054041 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top