CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Henti Sebar Berita Hidangan Burger “Quarter Pounder” Tidak Halal - JAKIM

15-6-2016 06:32 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 12425| Komen: 141

Description: Baru-baru ini, berita yang mempertikaikan status halal hidangan burger “Quarter Pounder” yang dijual di restoran makanan segera McDonald dikatakan tersebar meluas di laman sosial sehingga menarik pe ...
Oleh : TS LOO


sumber foto: google image


Baru-baru ini, berita yang mempertikaikan status halal hidangan burger “Quarter Pounder” yang dijual di restoran makanan segera McDonald dikatakan tersebar meluas di laman sosial sehingga menarik perhatian pelbagai pihak.


Sehubungan itu, Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) tampil memberi penjelasan dan menasihatkan orang ramai agar menghentikan penyebaran berita palsu tersebut.


“Kita harap perkara ini tidak lagi dimainkan oleh orang ramai,” katanya ketika dihubungi Bernama.


Menurut jurucakap JAKIM, dakwaan hidangan burger “Quarter Pounder”  tidak halal adalah tidak betul dan tegas Jakim McDonald's adalah pemegang sijil halal yang sah.


Menurutnya, restoran itu komited terhadap prosedur dan piawaian ditetapkan Jakim.- CARI Infonet





sumber berita : http://www.themalaymailonline.com/
21

Bagus
14

Marah
11

Terkejut
7

Sedih
10

Lawak
10

Bosan

Friends Rank (73 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Pajeri_Nenas 15-6-2016 06:40 PM
Eh helo, my favorite tu
Quote imransulaiman 15-6-2016 06:44 PM
Saman je yang kasik viral tu
Quote AbukRokok 15-6-2016 06:51 PM
bulan ramadan ni musim ummah mengkafirkan makanan ke
Quote kemaruk 15-6-2016 06:53 PM
Bodonye penganut ugama islam ni..
Quote dodolgemok 15-6-2016 06:55 PM
Ummah masih berdoyon2 nak haramkan sana sini? Ummah never change!
Quote TuntungReturn 15-6-2016 07:02 PM
melayu bnyk haram dri halal. segala bende nk diharamkan.
Quote pooh~key 15-6-2016 07:09 PM
akak syak orang yang buat fitnah ni kalis dosa dapat special privilege dari allah bukan?
sebab tu dia berani buat dosa besar.
Quote talia 15-6-2016 08:01 PM
Peliknya obses sgt dgn mknan haram
Quote pearl.silver 15-6-2016 08:47 PM
I bet org yg mula viralkn haram tu adalah peminat tegar mcd
Disebarkn dgn harapan mcd x penuh die nk buka puasa hari2
Quote Nham22 15-6-2016 10:05 PM
tak sihat sebenarnye...
Quote AbukRokok 15-6-2016 10:13 PM
umma shia suka sebat fitnah
Quote cmf_jeangrey 15-6-2016 10:26 PM
Radar pemikiran ummah begitulah...hingga tahap halal haram je....bila diajak berfikir lebih dr tu masing2 senyap macam tikus
Quote damian_lee 15-6-2016 10:30 PM
yang aku paling bengang dengan ummah yang feeling suci bila nak sebar pitenah

dimulakan bismillah .. segala intro keagamaan .... puihh jer aku bagi
Quote makneng 15-6-2016 10:36 PM
Insyallah hidangan mekdi setakat ni x pernah kecewakan mak.. X seperti lauk pauk di param...
Quote akusukaq 15-6-2016 10:41 PM
siasat dan saman utk di jadikan pengajaran bagi yg lain tu
Quote mbhcsf 15-6-2016 11:01 PM
apa cerita sebenarnya sebelum pihak  JAKIM memberikan respons ini?
Quote clarizsa 15-6-2016 11:02 PM
Xbest pun quater mnde tu..

GCB je yg best.. samurai pun okla skit..
Quote wadiunong 15-6-2016 11:36 PM
Tak abis2 lg ummat dengki dgn McD ni. Ntah apa yg jaki sgt dgn McD
Quote AlienGurlz 15-6-2016 11:42 PM
clarizsa replied at 15-6-2016 11:02 PM
Xbest pun quater mnde tu..

GCB je yg best.. samurai pun okla skit..

Bagi aku Quarter lagi sedap dari GCB. Samurai pun kurang sedap sebab sos dia manis.

Lihat semua komen(141)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-2-2023 08:41 PM GMT+8 , Processed in 0.110190 second(s), 51 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top