CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Pelancaran Proton Perdana Baharu, Harga Bermula Dari RM113,438

14-6-2016 01:21 PM| Diterbitkan: CARI-IIN| Dilihat: 9136| Komen: 76

Description: Proton Holdings Bhd memperkenalkan Proton Perdana generasi ke-4
Oleh Izzah Abbasy

Proton Perdana adalah model yang dinanti-nantikan pasaran, tampil dengan reka bentuk berintegrasi dinamik dan anggun sekali gus menjanjikan pemanduan yang menyeronokkan.

Proton Holdings Bhd memperkenalkan Proton Perdana generasi ke-4 yang ditawarkan dalam dua varian, 2.0 dan 2.4 liter yang masing-masing dijual pada harga dari RM113,438 hingga RM138,888 seunit.


Pelancaran disempurnakan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak. Hadir sama pada majlis itu Pengerusi PROTON, Datuk Seri Syed Faisal Albar dan Ketua Pegawai Eksekutif PROTON, Datuk Ahmad Fuaad Kenali di sini sebentar tadi.


Turut hadir, Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI), Datuk Seri Mustapa Mohamed; Menteri MITI II, Datuk Seri Ong Ka Chuan; dan Ketua Setiausaha Perbendaharaan Tan Sri Dr Irwan Serigar Abdullah.

Pelancaran Proton Perdana baharu menandakan kembalinya Proton ke dalam segmen D dengan tawaran dua varian iaitu 2.0 dan 2.4 liter yang menampilkan kereta sedan eksekutif yang sofistikated serta bergaya. - CARI Infonet




Kredit : BH Online
9

Bagus
14

Marah
17

Terkejut
19

Sedih
14

Lawak
14

Bosan

Friends Rank (87 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kumbang7 14-6-2016 11:13 AM
cantik dah ni..harga pun ok la bagi segmen d..jgn ada yg compare dgn civic sudah
Quote namirulmukminin 14-6-2016 11:37 AM
mana Peyno?
Quote si-buta 14-6-2016 11:41 AM
Bila nak pasang enjin eo1 ?
Quote mysterio 14-6-2016 11:58 AM
saya mahu enjin i-vtec tapi pada harga myvi.
Quote cucumberkl 14-6-2016 11:59 AM
kumbang7 replied at 14-6-2016 11:13 AM
cantik dah ni..harga pun ok la bagi segmen d..jgn ada yg compare dgn civic sudah

potong mcm biasa, copycat kete honda accord 8gen dekkk... cuma body je lain
"This sight sets the tune for everything down the line. So complete is the badge-engineering that the only thing Proton engineers have been able to change in the entire running gear are the tyres, with Goodyear EfficientGrip rubbers replacing the Accord’s Goodyear Excellence units." -paultan.org


http://paultan.org/2016/06/14/driven-2016-proton-perdana-first-impressions/



Quote ketekodok 14-6-2016 12:02 PM
iriz keyless entry n start. perdana pakai kunci old fashion....

iriz ada esp. perdana takde esp......

tapi beza harga jauh.....hmmmmmm
Quote mdhelmi 14-6-2016 12:23 PM
aku suka tgk tail lamp dia bila nyala
aku macam rasa org muda yg mampu tetap akan pilih accord
yg mana ada jiwa patriotik akan pilih perdana
Quote aks_berhad 14-6-2016 12:45 PM
mdhelmi replied at 14-6-2016 12:23 PM
aku suka tgk tail lamp dia bila nyala
aku macam rasa org muda yg mampu tetap akan pilih accord
yg  ...

jiwa patrotik tu selalunya org2 tua yg stok byk duit dan tak penting sgt pada brand - value for money. yg muda ni byk tgk brand je, bkn kepada value for money. biar papa asal bergaya. compare harga dgn spek mmg agak jauh beza. 2.4 rega 130K D segemnt, compare dgn camry dan seangkatan.
Quote syadq 14-6-2016 12:56 PM
mdhelmi replied at 14-6-2016 12:23 PM
aku suka tgk tail lamp dia bila nyala
aku macam rasa org muda yg mampu tetap akan pilih accord
yg  ...

Tapi org muda tak taste dgn Accord. Sekian.
Quote Jajabeans 14-6-2016 01:11 PM
ini first batch still pakai enjin honda kan
Quote kemaruk 14-6-2016 01:13 PM
Bangkem suka proton pendara
Quote cucumberkl 14-6-2016 01:42 PM
Jajabeans replied at 14-6-2016 01:11 PM
ini first batch still pakai enjin honda kan

bkn stakat 1st batch je pakai enjin honda.... tp sampai forever dekk
Quote Jajabeans 14-6-2016 01:47 PM
cucumberkl replied at 14-6-2016 01:42 PM
bkn stakat 1st batch je pakai enjin honda.... tp sampai forever dekk

mana ada. depa beli beberapa ratus bijik je utk starter thereafter produce sndrik katanyaa..
Quote kemaruk 14-6-2016 01:49 PM
Cantiknya gambar
Quote cucumberkl 14-6-2016 01:56 PM
Jajabeans replied at 14-6-2016 01:47 PM
mana ada. depa beli beberapa ratus bijik je utk starter thereafter produce sndrik katanyaa..

setakat tlg pasang skrew je mana nk sama dgn develope enjin sendiri dekk..
potong hidup sebab ehsan gomen jahh... tu pon kena mkn dengan perodua
Quote Jajabeans 14-6-2016 02:15 PM
cucumberkl replied at 14-6-2016 01:56 PM
setakat tlg pasang skrew je mana nk sama dgn develope enjin sendiri dekk..
potong hidup sebab e ...

proton bkn xde engine sndri. so tak mustahil
Quote Loloq89 14-6-2016 02:35 PM
harga mahal nk mampos..kete msia je ponnn..hehe
Quote krustykrab 14-6-2016 02:43 PM
Loloq89 replied at 14-6-2016 02:35 PM
harga mahal nk mampos..kete msia je ponnn..hehe

aku pun rasa mcm tu gak....kalau bawah 100K boleh la tukar
Quote Loloq89 14-6-2016 02:47 PM
krustykrab replied at 14-6-2016 02:43 PM
aku pun rasa mcm tu gak....kalau bawah 100K boleh la tukar

tu la..

kete import tu lain la cite..


Lihat semua komen(76)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

16-6-2024 08:37 PM GMT+8 , Processed in 0.062982 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top