CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Nelayan Tertangkap Ikan Jerung Spesis Prasejarah

15-4-2016 09:42 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 12366| Komen: 35

Description: Sekumpulan nelayan di Lakes Entrance di Victoria, Australia terkejut apabila salah seekor ikan aneh yang berjaya ditangkap mereka merupakan spesis ikan jerung prasejarah, Frilled Shark yang wujud seja ...


Oleh : TS LOO


Sekumpulan nelayan di Lakes Entrance di Victoria, Australia terkejut apabila salah seekor ikan aneh yang berjaya ditangkap mereka merupakan spesis ikan jerung prasejarah, Frilled Shark yang wujud sejak 80 juta tahun lalu.


Menyerupai seekor belut, ia berukuran dua meter panjang dan ditangkap pada kedalaman 700 meter di bawah paras laut.



Laporan Mail Online menyebut, ikan tersebut mempunyai 300 gigi dan jarang ditemui pada kedalaman kurang daripada 1,200 meter di bawah paras laut.



Menurut Ketua Eksekutif Persatuan Perikanan Tunda Tenggara (SETFA), Simon Boag, ini kali pertama spesis ikan itu ditangkap dalam keadaan masih hidup.


Bagaimanapun, ikan tersebut khabarnya sudah pun dijual oleh para nelayan tersebut.- CARI Infonet




sumber info : dailymail.co.uk/

10

Bagus
16

Marah
17

Terkejut
13

Sedih
8

Lawak
5

Bosan

Friends Rank (69 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote meeza83 15-4-2016 09:43 AM
waaahhhhhhhh
rupa ala ala dinasour
Quote Usa.Gi 15-4-2016 09:56 AM
Seramnya tengok rupa ikan ni.....
Quote pejol 15-4-2016 10:00 AM
uishhh...badan ikan tapi kepala cam ulor
Quote dubuk 15-4-2016 10:02 AM
tak ada yang tak mustahil
Quote blackwidowbae 15-4-2016 10:03 AM
Wawwwwww

Interesting!!
Quote fifie_olin 15-4-2016 10:06 AM
cam pirana jeh
Quote kambeng_masam 15-4-2016 10:39 AM
lebih kepada rupa alien
Quote nize 15-4-2016 11:42 AM
abih di godak ikan laut dalam nak carik kapal tengelam , suma ikan naik larik...
Quote nize 15-4-2016 11:43 AM
abih di godak ikan laut dalam nak carik kapal tengelam , suma ikan naik larik...
Quote toilet 15-4-2016 12:06 PM
Alien la ni
Quote missDollie 15-4-2016 12:38 PM
Gigi macam udang..
Quote devilito2 15-4-2016 12:57 PM
subhanallah... mcm2 lagi yang ada dalam laut yang dalam itu...
Quote Artemesiaa 15-4-2016 01:53 PM
Ngeri tengok giginya tu
Quote CrowneGlory 15-4-2016 02:18 PM
nasib baik prehistoric besar tu...cuba tertgkp megalodon mau2 dgn kapal2 kena telan...
Quote salmon-suki 15-4-2016 03:52 PM
Wahhhhhhhh.....bestnyeeee....teringin nk dpt jnis spesis prasejarah gini..hihihi
Quote AisyDani13 15-4-2016 03:57 PM
perghh tiada yg mustahil
Quote red_cattleya 15-4-2016 05:52 PM
muka dia gangster habis
Quote CikNano 15-4-2016 06:23 PM
xheran la kalau laut yg dlm skali tu ikan pelik2
Quote -electrifying- 15-4-2016 06:29 PM

sebut alien nnti si monyet_2015 mai terangkan psl lebih detail berkenaan dgn alien

Lihat semua komen(35)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

25-7-2024 09:46 PM GMT+8 , Processed in 0.106097 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top