CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Rayani Air Umum Henti Operasi Sementara

9-4-2016 10:32 PM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 5543| Komen: 17

Description: Syarikat penerbangan tambang murah patuh syariah pertama Malaysia, Rayani Air yang baru memulakan operasi pada tahun....

Sumber foto : financetwitter.com


Syarikat penerbangan tambang murah patuh syariah pertama Malaysia, Rayani Air yang baru memulakan operasi pada tahun lepas memaklumkan syarikat itu memaklumkan menghentikan operasinya buat sementara bagi rancangan perstrukturan semula perkhidmatannya  .

Perkara itu dimaklumkan pemilik Rayani Air, Ravi Alagendrran dalam sepucuk emel kepada kakitangan syarikat itu  semalam.

“Adalah dimaklumkan kami telah menggantung operasi kami serta merta sehingga tempoh yang akan diberitahukan kelak. Ini sebahagian dari rancangan perstrukturan semula perkhidmatan kami.

“Anda boleh mengarahkan kakitangan anda untuk menutup operasi dan menghitung semula aset syarikat,” katanya dalam emel itu.



Ekoran pengumuman itu, beberapa penerbangan turut dibatalkan kerana juruterbang Riyani Air telah melancarkan mogok pada Jumaat. - CARI Infonet.



Sumber - AstroAwani
19

Bagus
22

Marah
19

Terkejut
23

Sedih
16

Lawak
15

Bosan

Friends Rank (114 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Decaffeinated 9-4-2016 10:52 PM
semoga lobai2 yang lantang mengkritik MAS kerana tidak patuh syariah ambil iktibar...

Quote Jajabeans 9-4-2016 10:54 PM
Seems like they are not ready to run the business. Bad management system. Bagus laa kalau nk buat restructuring tpi kena work harder utk tarik balik keyakinan org ramai yg dh ramai terkena.
Quote pyropura 9-4-2016 10:56 PM

elok dimufliskan saja, membusokkan nama Isle saja...
Quote noor2 9-4-2016 11:01 PM
Buat naya pekerja dan penumpang....India ni mmg  x leh percaya eh...belit2
Quote dockers 9-4-2016 11:30 PM
noor2 replied at 9-4-2016 11:01 PM
Buat naya pekerja dan penumpang....India ni mmg  x leh percaya eh...belit2

Rasisnya statement sis ni...
Quote noor2 9-4-2016 11:41 PM
dockers replied at 9-4-2016 11:30 PM
Rasisnya statement sis ni...

Maafla.....ya mmg rasis kenyataan nih....
Quote UmbrellaCorps 9-4-2016 11:41 PM
sesuka hati je nak ceased operation gitu... harap kementerian pengangkutan batal terus lesen..
Quote MissNigga 9-4-2016 11:42 PM
too ambitious ...

slow slow lerrrrr ....
Quote becir 10-4-2016 12:10 AM
Sub coordinate or sub ordinates,?
Quote cmf_jeangrey 10-4-2016 12:39 AM
Sila tutup terus...yg busuknya nama islam...bukan si ceo tu
Quote AbukRokok 10-4-2016 07:46 AM
tuan penasihat!!!!! xcakap apa :
Quote lostnfaun 10-4-2016 09:19 AM
Org bkn islam buat taik, islam yg dpt nama :
Quote edee_91 10-4-2016 10:43 AM
adakah jarum2 halus brahman shiva untuk menjatuhkan islam sis?
Quote Esperanza 10-4-2016 02:22 PM
lostnfaun replied at 10-4-2016 09:19 AM
Org bkn islam buat taik, islam yg dpt nama :

Ummah meleis isle jgk yg gigih memuji memuja rayani air ni bagai dulu kan?

Asal ada bau2 islam je terus meleis terkagum terpesona terbayang2 hidup mereka sudah 1 langkah on the way ke jannah gitu

I'm against puak2 yg jual nama agama dlm bisnes ni. Air/makanan bacaan surah lah. Doh2 roti dibiarkan semalaman sambil bacaan Quran dimainkan lah. Stupid meleis are easy target




Quote mizzmimi 10-4-2016 02:45 PM
susah-susah je tutup operasi
esok DCA keluarkan surat nak gantung dah

dan customer mengamuk beramai-ramai..
Quote saladin780 10-4-2016 03:34 PM
sian hadek2 kepit kat atas..kena crik koje lainlah nampaknya
Quote izat123 10-4-2016 03:39 PM
Lah india jugak ke owner dia? Samalah macam abnxcess syarikat internet murah owner dia india jugak last last melingkup sampai sekarang dah setahun takde line.

Lihat semua komen(17)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-7-2024 02:22 PM GMT+8 , Processed in 0.068374 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top