CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Syabas! JDT Terus Unggul, Buka Pejabat Di Empat Negara

2-4-2016 01:43 PM| Diterbitkan: CARI-IIN| Dilihat: 10605| Komen: 91

Description: Pejabat ini bakal berfungsi seperti 'kedutaan' untuk JDT
Oleh Izzah Abbasy

Pemilik pasukan Johor Darul Ta'zim (JDT), Tunku Ismail Sultan Ibrahim mengumumkan perkembangan baharu menerusi akaun Facebook milik kelab berkenaan, Johor Southern Tigers, semalam berhubung bakal membuka pejabat cawangan sendiri di empat negara di rantau Asia.


Pejabat berkenaan bakal dibuka di Singapura, Thailand dan Indonesia selain Jepun. 


"Pejabat ini bakal berfungsi seperti 'kedutaan' untuk JDT. Ia sebahagian perancangan tersusun demi masa depan JDT dalam hal berkaitan pemasaran, pencarian bakat, penjenamaan dan memudahkan urusan penyokong JDT di negara itu," katanya. - CARI Infonet 
15

Bagus
10

Marah
19

Terkejut
22

Sedih
4

Lawak
15

Bosan

Friends Rank (85 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote hbad 1-4-2016 05:28 PM
io la labu
Quote theotherfriend 1-4-2016 05:31 PM
macamlah peyno   jinak.......
Sembang kencang je kot  peyno x layan

Quote Knights 1-4-2016 06:02 PM
memudahkan urusan penyokong JDT di negara itu

dekat singapore mungkin la ada
indon mungkin ada la keturunan leluhur tu pun susah nak jumpa

tapi ada ke penyokong jdt di japan ,  thai ?
Quote cHimo 1-4-2016 06:35 PM
Knights replied at 1-4-2016 06:02 PM
memudahkan urusan penyokong JDT di negara itu

dekat singapore mungkin la ada

Untuk Johorean yang duk Singapore dan Japan kot...
Quote axl_bach 1-4-2016 07:07 PM
Part ofis kejadah nih x menarik perhatian aku bro, tp tgk design Stadium Larkin yg dirancang utk dibina mmg superb beb







Quote axl_bach 1-4-2016 07:11 PM
Part ofis kejadah nih x menarik perhatian aku bro, tp tgk design Stadium Larkin yg dirancang utk dibina mmg superb beb







Quote lostnfaun 1-4-2016 09:44 PM
Tulisan cina kt gambar tue.. Takde tulis melayu ke?
Quote chazey 1-4-2016 11:17 PM
lostnfaun replied at 1-4-2016 09:44 PM
Tulisan cina kt gambar tue.. Takde tulis melayu ke?

Bukan Cina tu, Jepun.
Quote chazey 1-4-2016 11:18 PM
axl_bach replied at 1-4-2016 07:11 PM
Part ofis kejadah nih x menarik perhatian aku bro, tp tgk design Stadium Larkin yg dirancang utk dib ...


Ambooooooooi so canggih! Semoga menjadi kenyataan.
Quote Atifan 1-4-2016 11:28 PM
wah..lg bertambah la kerja kedutaan malays. kt tmpt2 tu nk melayan cekadak mael ni:zz
Quote peynoTheLegend 1-4-2016 11:29 PM
chazey replied at 1-4-2016 11:17 PM
Bukan Cina tu, Jepun.

mandai je ko

nak menipu legend yg 6 thn duduk jepun kah
Quote turboturtle 1-4-2016 11:35 PM
axl_bach replied at 1-4-2016 07:11 PM
Part ofis kejadah nih x menarik perhatian aku bro, tp tgk design Stadium Larkin yg dirancang utk dib ...

Design terinspirasi dari tempe ke, menggerutu macam kacang soya, bak kata @peynoTheLegend  
Quote chazey 1-4-2016 11:48 PM
peynoTheLegend replied at 1-4-2016 11:29 PM
mandai je ko

nak menipu legend yg 6 thn duduk jepun kah

Motif? Kan memang tulisan Jepang tu.
Quote pyropura 1-4-2016 11:50 PM
axl_bach replied at 1-4-2016 07:11 PM
Part ofis kejadah nih x menarik perhatian aku bro, tp tgk design Stadium Larkin yg dirancang utk dib ...





Quote chazey 1-4-2016 11:51 PM
peynoTheLegend replied at 1-4-2016 11:29 PM
mandai je ko

nak menipu legend yg 6 thn duduk jepun kah

Eh, ha ah kan Peynok. Bila aku besarkan imej baru nampak tulisan pinyin. Kalau tengok gamba kecik nampak cam tulisan Jepon jah.
Quote sriwanis 1-4-2016 11:53 PM
Dalam bola sepok pun anok johor terpinggir...sian btol.....kera dihutan disusukan.....maklum la rakyat sendiri ramai kaki bangku....lupe johorean kan sentap pasal anak jati....kehkehkeh.....
Quote pyropura 1-4-2016 11:55 PM

...hehe...gambar rendering, Indon suka sangat nih...   @mepusembilan  @hailon



Quote mepusembilan 2-4-2016 12:03 AM
pyropura replied at 1-4-2016 11:55 PM
...hehe...gambar rendering, Indon suka sangat nih...   @mepusembilan  @hailon

ia

dibukanya kantor di indo
Quote peynoTheLegend 2-4-2016 05:17 AM
TuntungReturn replied at 1-4-2016 05:24 PM
KUALA LUMPUR: Juara Piala AFC 2015, Johor Darul Ta'zim (JDT) terus mendahului pasukan lain di Malays ...

see

niat jawa ni satu jee

nak jadi satu satu nya... yg pertama bla bla  banding dgn negeri lain

tu je pon...

Lihat semua komen(91)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-2-2023 05:38 PM GMT+8 , Processed in 0.097213 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top