CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Malaysia Tersenarai Negara Kedua Rasuah Di Dunia - Majalah TIME

29-3-2016 10:54 AM| Diterbitkan: CARI-SFG| Dilihat: 10534| Komen: 80

Description: Malaysia berada di tangga kedua bagi negara yang dirundung masalah rasuah....



Majalah TIME versi online menyenaraikan Malaysia berada di tangga kedua bagi negara yang dirundung masalah rasuah.

Ia terkait skandal 1Malaysia Development Berhad (1MDB) yang ditubuhkan Perdana Menteri, Najib Tun Razak.

Artikel yang ditulis oleh Ian Bremmer  bertajuk “These 5 Facts Explain the State of Global Corruption” juga menjadi pilihan pembaca kerana tersenarai dalam 'Most Popular Stories'.

Walaubagaimana pun, paparan imej Perdana Menteri Malaysia itu menjadi muka depan majalah terbabit disahkan palsu.


Baca selanjutnya: TimeMag
18

Bagus
22

Marah
12

Terkejut
24

Sedih
10

Lawak
14

Bosan

Friends Rank (100 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote dauswq 28-3-2016 11:31 AM
masuk times tu, lps ni forbes lak..ker forbes pun dh ade gak?
Quote pyropura 28-3-2016 11:35 AM

agenda halus yahudi zionis...
Quote dauswq 28-3-2016 11:35 AM
That’s why Najib owes his position to his party, not to the Malaysian people—good news for a man currently polling at 23 percent, the lowest ever for a Malaysian head of government.
jap, mane dpt data approval rates tu smpu 23% ?
dr polling yg dibuat merdekacenter kah?

Quote alieyrina 28-3-2016 11:36 AM
Tahniah  
Quote AdamCopeland 28-3-2016 11:37 AM
indon mampu?
Quote FOTHER-MUCKER 28-3-2016 11:39 AM
Hello ini satu fitnah untuk negara msia. Rasuah tu berdosa haram bla bla bla....Malaysia ni ramai orang Islam, kita orang nampak babi pun dah jijik...ini kan pula nak makan minum rasuah!
Quote cpixie 28-3-2016 11:42 AM
kepada yang berkenaan, mohon tersedak
Quote kentel 28-3-2016 11:44 AM
tipuuuu!!!! semua tu tipu.... kan AG dah sahkan tak ada salahlaku!!!!! ni smua agenda yahudi DAP...

(teriak simunggucai dijek)
Quote cik_tonggek 28-3-2016 11:45 AM
hemdolelah nama malaysia melonjak lagi dipersada antarabangsa
Quote Jagendas 28-3-2016 11:47 AM
So selasa minggu ke berapa najib nak saman TIME?
Quote bioessence 28-3-2016 11:48 AM
Indonesia far worst
Nampak no menipu
Even Thailand pun up ckit je dari Indon
So selagi Msia prosperous selagi lead by muslim selagi tu la diburuk2an
Quote missfake 28-3-2016 11:51 AM
harap najib saman the times sebab sebarkan artikel paslu pasal beliyau


-ameno sejati
Quote XxNotTruexX 28-3-2016 11:58 AM
Hahahaha .. Rasuah di Malasia seperti kentut ... bahu busuk tercium di mana-mana .. tetapi tak ada satupun yang mengaku  ...semua mengaku suci dan mulia ...
Quote gaara_X 28-3-2016 11:58 AM
persoalan...beranikah abg jib nak saman deme nie?????
Quote ultra78 28-3-2016 11:58 AM
Mohon SKMM block website time.com

Quote blackwidowbae 28-3-2016 12:02 PM
Bravo bravo! Tahniah jibbi!
Quote EJALTI 28-3-2016 12:17 PM
Ini semua fitnah okehhhhhhhh.....Kerajaan pimpinan Bijan kepit dibawah seliaan Rossy adalah suci murni...
Quote psychobubble 28-3-2016 12:18 PM
bangganya msia masuk time
akak terharu
Quote pyropura 28-3-2016 12:19 PM
bioessence replied at 28-3-2016 11:48 AM
Indonesia far worst
Nampak no menipu
Even Thailand pun up ckit je dari Indon

'
brasil & south aprika tu nugara Isle juga kah?

Lihat semua komen(80)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

28-2-2024 05:11 AM GMT+8 , Processed in 0.137312 second(s), 66 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top