CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Guan Eng Mahu Bersemuka Dengan Shabudin Berserta Bukti Dakwaan

18-3-2016 04:37 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 7690| Komen: 64

Description: Lim Guan Eng menafikan pembelian rumah bernilai RM2.8 mempunyai kaitan dengan penjualan tanah kerajaan negeri di Taman Manggis dan mahu melihat bukti dakwaan itu ditunjukkan.

sumber foto: http://peraktoday.com.my/


 Lim Guan Eng menafikan pembelian rumah bernilai RM2.8 mempunyai kaitan dengan penjualan tanah kerajaan negeri di Taman Manggis dan mahu melihat bukti dakwaan itu ditunjukkan.

Ketua Menteri Pulau Pinang itu berkata beliau mahu bersemuka dengan Datuk Shabudin Yahaya (BN-Tasek Gelugor) di pejabatnya di Komtar pada jam 11 pagi Ahad untuk melihat jika terdapat sebarang bukti yang bukti menyokong dakwaannya.

"Saya akan bersendirian. Saya harap dia boleh menunjukkan bukti dakwaan yang dibuat di Parlimen itu."

"Mari kita bercakap tentang fakta dan angka. Saya tiada apa yang hendak disembunyikan,"  katanya pada sidang media di Komtar siang tadi.


Guan Eng berkata Shabudin membayangkan bahawa harga hartanah yang dibeli Guan Eng adalah lebih rendah mempunyai kaitan dengan penjualan tanah kerajaan negeri pada tahun 2012.

Guan Eng berkata pembelian banglo dua tingkat di Pinhorn Road tahun lepas dibuat atas urusniaga di antara dirinya dan penjual.- CARI Infonet




Berita selanjutnya :mstar.com.my/
20

Bagus
19

Marah
25

Terkejut
23

Sedih
22

Lawak
18

Bosan

Friends Rank (127 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote zorrro_03 18-3-2016 04:44 PM
Harap cina pemakan babi ni duduk sel bersebelahan anak toyo nantinya....  Bolehlah berkongsi cerita sebelum tido....  
Quote mak_wa95 18-3-2016 04:48 PM
bersemuka..

pas2 saman...

boleh beli sebuah bungalow lagi
Quote zidane_ziege 18-3-2016 04:49 PM
berpeluh la ko budin oi..siap2 kan duit tu..
Quote ketum 18-3-2016 04:54 PM
Cm nak divert isu....tanya diparlimen jawab di parlimen lah..kalau tak tunggu jawab kat sprm lah
Quote ketum 18-3-2016 05:11 PM
Diharapkan KM tidak cuba putar belit dan cuba mengelakkan isu rumah yang dibeli dengan harga murah dengan kes penyelesaian saya dan dia berkenaan Skandal Taman Manggis

Untuk makluman semua saya hanya menarik balik kenyataan ini dalam kes penyelesaian luar mahkamah.

"Dan saya berasakan dan saya tidak menuduh, saya berasakan bahawa dia telah mengambil rasuah daripada Dental, Kuala Lumpur International Dental Centre"

Saya langsung tidak menarik balik perkara perkara penyelewengan yang telah saya bangkitkan dahulu terhadap proses tender, penilaian tanah, penilaian tender, perolehan tender, penglibatan pihak berkepentingan dalam Skandal Taman Manggis

Mungkin saya tidak perlu menarik kenyataan saya jika ianya spesifik contohnya TANPA KOLAM RENANG.

Saya akan memberikan kerjasama penuh kepada sprm dengan semua dokumen yang berkaitan dengan perkara diatas jika sprm memerlukan kenyataan dan dokumen kukuh yang saya ada untuk membuktikan justifikasi harga jualan banglo yang jauh lebih murah dari harga pasaran.

Diharapkan siasatan SPRM dan sabitan kes ini nanti akan mengembalikan hak rakyat miskin pulau pinang dengan terbinanya rumah PROJEK PERUMAHAN RAKYAT TERMISKIN sewa di bandar georgetown.

Sekian Terimakasih

Dato Ir Dr Shaik Hussein Mydin
Ketua Umno Bahagian Bagan
Bekas Ketua Pemuda UMNO Pulau Pinang
Quote wana89 18-3-2016 10:21 PM
Ok.. Kita tengok sapa yang menang..
Sape duk jel bersama khir toyo atau bayar saman..
Kalo dah beli, bermakna transaction dah Ada la kan..
Quote wana89 18-3-2016 10:24 PM
Kalo guan eng ni bukan sesiapa.. Orang biasa, bukan MB.. Xjadi salah pun jual bawah market price
Tapi jadi salah, bila Ada jawatan semua.. Ada unsur rasuah disitu.. Beza banyak kot..
Xbelanja Dari khir toyo ker..
Quote bit 18-3-2016 10:28 PM
Dan saya berasakan dan saya tidak menuduh, saya berasakan bahawa dia telah mengambil rasuah daripada Dental, Kuala Lumpur International Dental Centre"


Baru rasa, x dak bukti kukuh pun ingatkan mcm Rafizi bg bukti siap semua transaksi
Quote wana89 18-3-2016 10:33 PM
Nak dapat transaksi senang jer
Kalo xdapat PTG, mohon pergi JPPH.. Sana xsilap wana dia Ada simpan transaksi kalo Ada tukar hak Milik
PTG, PTD bawah negeri.. Mungkin susah nak dapat sebab gomen negri control.. Tapi JPPH bawah pusat kan.. So pepandai korang la
Lagi satu, xsilap wana lembaga hasil pun Ada tapi xjelas sangat value..
Quote ResellerMaxis 18-3-2016 10:40 PM
bit replied at 18-3-2016 10:28 PM
Dan saya berasakan dan saya tidak menuduh, saya berasakan bahawa dia telah mengambil rasuah daripada ...

Rafizi biasa laju jer berkenaan angka ni..bila geng sendiri beli umah 1/3 dari harga pasaran terus senyap..
Quote ResellerMaxis 18-3-2016 10:41 PM
wana89 replied at 18-3-2016 10:24 PM
Kalo guan eng ni bukan sesiapa.. Orang biasa, bukan MB.. Xjadi salah pun jual bawah market price
Ta ...

Tu namanya politicsl donation..nanti leh jdkan umah tu markas dap
Quote vandergooh 18-3-2016 11:28 PM
Kalau dia tunjuk bukti berdasarkan loan bank... mmg silap besar laa... sebab loan bukan boleh 100%... loan berdasarkan berapa kemampuan bayar bulanan..
Quote dodolgemok 19-3-2016 12:35 AM
ketum replied at 18-3-2016 04:54 PM
Cm nak divert isu....tanya diparlimen jawab di parlimen lah..kalau tak tunggu jawab kat sprm lah

deyy apa nak divert nya? dah si budin tu fitnah time guan eng takde dalam parlimen. nak jawab dlm parlimen nnti lama sgat so dia panggil si budin ni jawab 20 mac nnti depan media press bawak bukti sekali. tgok budin tuh nak dtg ke atau nk mengelak. kau pulak jangan buat2 diam je nanti ketum oi!
Quote zidane_ziege 19-3-2016 12:37 AM
klu guan eng bukan mb..tu ajelah modal macai..

klu najib bukan pm ada tak org nk derma 2.6 bil? cer jawab yg ni pulak..
Quote dodolgemok 19-3-2016 12:40 AM
mohon cai2 terkutuk @dizeck @Simunggu @badaksumbu @ketum @shamsadis hadam artikel ni betul2 dan tunggu 20 mac ni sapa yg menggelupor cipan sapa yg bawak bukti sapa yg duduk diam dalam jamban pegang telo sbb dah kecot. kahkahkah..!!!
Quote shamsadis 19-3-2016 01:05 AM
Lim Toyo perlu dikekalkan sehingga PRU isu ni akan dimainkan dan Lim Toyo akan jadi liability
Quote Acong 19-3-2016 01:24 AM
ResellerMaxis replied at 18-3-2016 10:40 PM
Rafizi biasa laju jer berkenaan angka ni..bila geng sendiri beli umah 1/3 dari harga pasaran terus ...

harga rm6 juta, bayar rm2.8 juta..... hahahaha  


Quote ResellerMaxis 19-3-2016 06:29 AM
dodolgemok replied at 19-3-2016 12:35 AM
deyy apa nak divert nya? dah si budin tu fitnah time guan eng takde dalam parlimen. nak jawab dlm  ...

Nak suruh dia bawa bukti apa??lge dah ngaku kan memang dia beli harga murah..willing seller n willing buyer katanya..macam derma 2.6 billion lah kononnya..tapi penderma pada lge ni berkepentingan..sebab penderma berurusan dengan kerajaan negeri..so tunggu je lah sprm yang siasat
Quote dodolgemok 19-3-2016 07:13 AM
ResellerMaxis replied at 19-3-2016 06:29 AM
Nak suruh dia bawa bukti apa??lge dah ngaku kan memang dia beli harga murah..willing seller n will ...

Bukti yg mengaitkan pembelian banglo tersebut dgan penjualan tanah kerajaan negeri tu lah. Lge mengaku pembelian rumah tu berlaku antara dia dgan individu je. Kalau nak suruh sprm siasat, siasat lah dan tgok apa hasilnya. Itu lge suruh dia bawak bukti utk sprm siasat. Nak menggelupor dah kenapa? Lge pon relax2 je siap nak buat press media lgi esok.

Lihat semua komen(64)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

25-7-2024 05:39 AM GMT+8 , Processed in 0.086488 second(s), 50 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top