CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Aiskrim Perisa Ikan Bilis Dan Rumput Pun Ada!

15-3-2016 11:19 AM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 4349| Komen: 10

Description: Seorang usahawan berjaya dari Britain, Aldo Gallone, 47 terkenal dengan rangkaian kedai aiskrimnya yang sangat enak.
Oleh Adib Za

Seorang usahawan berjaya dari Britain, Aldo Gallone, 47 terkenal dengan rangkaian kedai aiskrimnya yang sangat enak.

Yang istimewanya, dia juga yang memiliki kilang aiskrim di daerah Northampton sering menghasilkan perisa aiskrim yang pelik-pelik untuk dicuba oleh pelanggannya ketika masim panas. 


Bukan sahaja aiskrim lazat berperisa salad buah, kastard, blackjack dan pelbagai perisa enak lain yang mengimbau zaman kanak-kanaknya dicipta. Malah, antara lain dia juga menghasilkan aiskrim perisa ikan bilis dan rumput. 

Keluarga Gallone dikatakan telah mengjadi pelopor produk aiskrim sejak 75 tahun yang lalu. - CARI Infonet


Baca selanjutnya: Kosmo


(Sumber foto: Carian google)



Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote CrowneGlory 15-3-2016 10:15 AM
Msia ada aiskrim nasi lemak ok....perisa bak kut teh je belum buat
Quote f!rZ 15-3-2016 10:18 AM
papeje la...
jnji mkn...
Quote Star_el 15-3-2016 10:22 AM
ada penggemar ke org g makan sbb curiousity?
kat jepun pun byk perisa pelik2 kan
Quote Esmiria 15-3-2016 11:26 AM
CrowneGlory replied at 15-3-2016 10:15 AM
Msia ada aiskrim nasi lemak ok....perisa bak kut teh je belum buat

yg mna..hmm
Quote kenarikelabu 15-3-2016 11:35 AM
Ni nak tiru Mamak Cupcake la nih.  
Quote _______ 15-3-2016 11:44 AM
Itu macam ka
Quote qronaldo7 15-3-2016 01:30 PM
CrowneGlory replied at 15-3-2016 10:15 AM
Msia ada aiskrim nasi lemak ok....perisa bak kut teh je belum buat

ktne jual tuh. xpnh nmpk pung
Quote slavehunter 15-3-2016 01:37 PM
Aku tak try lagi ice cream perasa teh tarik tu.....nanti nak try la
Quote Tihafi 15-3-2016 03:38 PM
CrowneGlory replied at 15-3-2016 10:15 AM
Msia ada aiskrim nasi lemak ok....perisa bak kut teh je belum buat

heheh teringat tgok kat AFC. Gelato nasik lemak tu kan. Siap bersambal tomeh lagi. Aku tak terasa nak makan.
Quote misscendol 15-3-2016 09:37 PM
Bila die ckp aiskrim perisa rumput tros aku teringat lembu tgh makan rumput. So mcm xselera je

Lihat semua komen(10)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

19-7-2024 04:51 PM GMT+8 , Processed in 0.056991 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top