CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Ancaman Terhadap Keselamatan Sabah Sudah Merebak Ke Pantai Barat - Ahmad Zahid

6-3-2016 11:45 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 5044| Komen: 28

Description: Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi mendedahkan bahawa ancaman terhadap keselamatan yang sebelum ini terhad di kawasan pantai timur Sabah kini sudah merebak ke kawasan pantai bar ...


sumber foto : http://www.freemalaysiatoday.com/



Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi mendedahkan bahawa ancaman terhadap keselamatan yang sebelum ini terhad di kawasan pantai timur Sabah kini sudah merebak ke kawasan pantai barat negeri ini.


"Maklumat risikan mendapati bahawa telah ada panglima-panglima dari sebuah kesultanan yang telah dilantik bagi setiap kawasan Dewan Undangan Negeri di Sabah. Ini bukan soal main-main. Soal keselamatan bukan main-main. Ini soal ancaman sebenar dalam negara," 


Ahmad Zahid berkata demikian ketika berucap merasmikan Seminar Keselamatan dan Ketenteraman Awam (SEKAM) 2016 di Universiti Malaysia Sabah (UMS) Semalam.- CARI Infonet

9

Bagus
4

Marah
9

Terkejut
3

Sedih
10

Lawak
4

Bosan

Friends Rank (39 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote AbukRokok 6-3-2016 12:05 PM
ok nama nurul izzah akn naik lg skali

dah ada esscom.. ban kemasukan pmbangkang ingatkn makin terkawal... mkin buruk lg.
Quote clarizsa 6-3-2016 12:12 PM
Sabah dh x selamat ke.. hmmm
Quote dcruins 6-3-2016 12:15 PM
Agenda Manila dan keluarga celaka Kiram, tak terpisah kan sejak tahun 1960an......

ni yang Zahid lupa nak mention kot......
Quote lorelai 6-3-2016 12:33 PM
Alah zahid..kesultanan tu ke.. atau sodara mara mu je kt ssbah tu
Quote _______ 6-3-2016 12:34 PM
Buru saja semua ancaman ke lubang cacing
Quote _______ 6-3-2016 12:34 PM
Buru saja semua ancaman ke lubang cacing
Quote batmana 6-3-2016 01:00 PM
letakla drone, pantau 24 jam, seketul drone tahan 8 jam diudara.

ni drone cume jadi mainan budak2 amik gmba.

bila tentera kita nk pakai daa.
Quote kambeng_masam 6-3-2016 01:05 PM
haikk? ancaman puak marin indon tunda bot2 nelayan malaya tadak pulak dia kesah?

ni ada la ni nak ubah citer terhangat 1mdb kepada isu lain.
Quote dcruins 6-3-2016 01:13 PM
Edited by dcruins at 6-3-2016 01:15 PM

pinoy ni dah lupa ke insiden ATM mengamuk balas dendam terhadap lanun2 celaka mereka yang memandai attack Lahad Datu tahun 1985???Sampai termasuk ke area pulau mereka tuuu!! Ops gila zaman Tun Mahathir ni!!, sampai kan Manila pun tak berani nak masuk campur amukan Malaysia ni, siap cover-up lagi berita ni di media mereka, nasib baik ada satu je paper yang berani cover kejadian ni disana, tu pun ditarik balik tak lama lepas artikel tu keluar....

ni ada yang buka thread tentang ni di forum ni, dulu ada gak terbaca beberapa FB brother2 polis orang lama citer tentang ni.....


http://mforum2.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=944400&extra=page%3D1
Quote dess402 6-3-2016 01:14 PM




-   kesian ..





Quote kudajantan77 6-3-2016 01:32 PM
Boleh caya ke ummah indon sembang kencang...
Quote honeybee1802 6-3-2016 01:34 PM
So kdn asik lepas jek msk PATI..bolos jahh...
Quote fairy_fairy 6-3-2016 01:41 PM
Hek eleh... Kalau diorang ni betul2 nak lupuskan pilak di Sabah ni boleh jer. Tapi, yang cover pun orang2 dalam juga. Malas lah nak tengok drama ni! Bagus layan Boboboy!!
Quote kudajantan77 6-3-2016 02:09 PM
Sinetron plak dahhhh...
Quote chazey 6-3-2016 02:20 PM
Edited by chazey at 6-3-2016 03:17 PM
fairy_fairy replied at 6-3-2016 01:41 PM
Hek eleh... Kalau diorang ni betul2 nak lupuskan pilak di Sabah ni boleh jer. Tapi, yang cover pun o ...


Dalang serangan LD kununnya yang heol sibuk canang nak reveal tahun 2013 dulu pun sampai sekarang heol belum reveal.

Pastu tahun ni tiba2 kuarkan statement camnih? Ada la tujuan tu kan?

Masa serangan betul2 berlaku dulu kumain kata rakyat tak perlu panik keadaan terkawal Sabah selamat bla bla bla.

Tiba2 sekarang ni kuar ayat ala2 nak takutkan rakyat jah?

Puih!
Quote kudajantan77 6-3-2016 02:22 PM
Korea Utara pun selalu takutkan rakyat dgn ancaman luar ...
Quote AbukRokok 6-3-2016 03:05 PM
cemana ni... nk salahkn anwar.. anwar dah lama ke dalam
Quote fairy_fairy 6-3-2016 03:12 PM
chazey replied at 6-3-2016 02:20 PM
Dalang serangan LD kununnya yang heol sibuk canang nak reveal tahun 2013 dulu pun sampai sekarang  ...

Alaaaaa wayang seja bah semua ni. Kan Tun tengah atur serangan. Konon la kita ndak tau sepa yang kasi laluan pilak2 tu bermaharajalela sini Sabah. Puih!
Quote chazey 6-3-2016 03:16 PM
fairy_fairy replied at 6-3-2016 03:12 PM
Alaaaaa wayang seja bah semua ni. Kan Tun tengah atur serangan. Konon la kita ndak tau sepa yang k ...

Tu la! Bugima saja semua diurang ni! Main wayang tidak habis2!

Lihat semua komen(28)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

19-4-2024 10:20 AM GMT+8 , Processed in 0.067205 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top