CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Terbaru, Pengambilan Pekerja Bangladesh Ditangguhkan!

19-2-2016 03:26 PM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 10066| Komen: 107

Description: Nampaknya kerajaan telah membuat keputusan untuk membekukan pengambilan semua pekerja asing ke Malaysia termasuklah dari Bangladesh.
Oleh Adib ZA

Nampaknya kerajaan telah membuat keputusan untuk membekukan pengambilan semua pekerja asing ke Malaysia termasuklah dari Bangladesh.

Hal ini telah dijelaskan oleh Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi. 

"Kami menggesa semua majikan untuk mengambil pekerja tempatan," kata beliau, memetik laporan Mstar Online. 

Kerajaan dilaporkan akan mengkaji semula pembayaran levi dua tahap untuk pekerja asing. 

Manakala, pekerja asing tanpa izin sedia ada di Malaysia akan ditahan dan dihantar pulang. - CARI Infonet


Baca selanjutnya: Mstar Online


Sumber foto: Carian google)

23

Bagus
9

Marah
9

Terkejut
20

Sedih
19

Lawak
15

Bosan

Friends Rank (95 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote bluehedgehog 19-2-2016 02:33 PM
Masuk cara halal ditangguh...
Masuk secara haram pula ...keh keh keh...
Quote Mary_jane 19-2-2016 02:47 PM
Hero sudah mari. Boleh lah pangkah dacing semula. Hoyeah!
Quote EJALTI 19-2-2016 02:53 PM
Bangsat lahanat sangat cakap berbelit2 putar alam si jantan leluhur DNA indon sampah nih....
Quote cabalero 19-2-2016 02:54 PM
Edited by cabalero at 19-2-2016 02:58 PM

hahahaha

memang lawak nak mampos

dah sign MOU alih2 umum tangguh sebab nak tau keperluan sebenar yg diperlukan industri
Menteri Sumber Manusia sejak tahun lepas lagi dah kata Malaysia sekarang tgh mengalami lambakan pekerja asing

dan staff ko sendiri Dato' Alwi siap bagi alternatif re-hire not new employment

hahahaha

kong kali kong betol la


"Penangguhan ini akan dilaksanakan sehingga kerajaan berpuashati terhadap keperluan sebenar (pekerja asing) yang diperlukan oleh pihak industri. "Dalam tempoh penangguhan ini, tumpuan kita hanyalah kepada pekerja asing sedia ada dan kita akan memastikan warga asing yang berada di negara ini tanpa dokumen akan diambil tindakan termasuk dihalau,"


Quote kecimpret 19-2-2016 03:01 PM
KAH KAH KAH...sia2 je macai gigih pertahankan bangla kat CI ni
Quote namirulmukminin 19-2-2016 03:05 PM
Clling @dizeck

Quote indiabest3 19-2-2016 03:05 PM
take in Indians instead, we are very skillful and honest people, and we make better curry than those stupid bad looking bangladeshis.

Quote MeghanK 19-2-2016 03:07 PM
eh, gila babi ya kerajaan najib ni..hari tu dah sign mou bagai..pastu tetiba kata puas hati dengan industri siap galakkan amek pekerja tempatan pulak..cakap macam keling jugak
Quote azharariff 19-2-2016 03:07 PM
style kerajaan Msia ni banyak ja benda DITANGGUHKAN tapi in the end bila dah calm and all depa ON ja balik, senang sangat nak nipu rakyat, berpuluh tahun kene kencing.
Quote chaintea 19-2-2016 03:08 PM
eleh..nak pilihanraya Sarawak kan..
umum kt Sarawak lak tuh..

wayang ooo wayang
Quote mzzenma 19-2-2016 03:12 PM
maaf mzz tak percaya langsung
dlm one week ja mcm2 statement keluar
choii sangat
Quote dizeck 19-2-2016 03:17 PM
Sekiranya perlu diperkemaskan lagi mana2 prosedur termasuk tapisan kesihatan dan isu2 penting lain,

Sewajarnyalah ditangguhkan sehingga segalanya ditambaik

Quote ocho 19-2-2016 03:18 PM
mcm diversion jah ...
Quote pr3ttytw33ty 19-2-2016 03:19 PM
dah ludah, pi jilat balik. zizik ok
Quote Simunggu 19-2-2016 03:21 PM
saya sokong ditangguh....kita tengok lah nanti berapa ramai contractor/ syarikat meroyan sbb xada pekerja...masatu aku datangkan dodolgemuk & defcons masuk kerja...ganti bangla...
Quote cabalero 19-2-2016 03:22 PM
dizeck replied at 19-2-2016 03:17 PM
Sekiranya perlu diperkemaskan lagi mana2 prosedur termasuk tapisan kesihatan dan isu2 penting lain,
...

apa yang ko nak goreng ni bang

hahahaha

prosedur apa yang ko nak kemaskan tu ? prosedur kemas bilik ? kemas katil ?

hahaha

mandai aje

hahaha


"Penangguhan ini akan dilaksanakan sehingga kerajaan berpuashati terhadap keperluan sebenar (pekerja asing) yang diperlukan oleh pihak industri.
Quote Madel 19-2-2016 03:23 PM
Semalam dah sign MOU, hari ni pulak ckp ditangguhkan
dasar kaki kencing
Quote AbukRokok 19-2-2016 03:23 PM
cakap menteri jgn caya
apa pun ini satu kejayaan sementara
Quote cabalero 19-2-2016 03:23 PM
Simunggu replied at 19-2-2016 03:21 PM
saya sokong ditangguh....kita tengok lah nanti berapa ramai contractor/ syarikat meroyan sbb xada pe ...

takde pekerja tutup kedai

apa susah

banyak lagi bisnes lain boleh bikin

Lihat semua komen(107)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

28-2-2024 03:20 AM GMT+8 , Processed in 0.070354 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top