CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Malaysia-Bangladesh Tandatangan MoU 1.5 Juta Pekerja Bangladesh

19-2-2016 09:53 AM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 4559| Komen: 6

Description: Levi bagi pekerja Bangladesh ditetapkan pada RM1,946 untuk perjanjian itu.
Oleh Adib Za

Akhirnya Malaysia dan Bangladesh menandatangani MoU untuk menerima 1.5 juta pekerja Bangladesh secara berperingkat dalam tempoh tiga tahun akan datang.


Ia akan diselaraskan di bawah sistem kerajaan kepada kerajaan (G2G Plus).

Kabinet Bangladesh meluluskan draf MoU tersebut walaupun ia mencetuskan kontroversi sama ada di kedua-dua negara Malaysia mahupun Bangladesh.

Di Bangladesh misalnya, Agensi Pembekal Antarabangsa Pertubuhan Bangladesh (Baira) menyatakan surat bantahan kerana bimbang dengan kemungkinan wujud monopoli oleh 'sindiket yang diterajui sebuah syarikat Malaysia' memetik laporan Mstar. 

Levi bagi pekerja Bangladesh ditetapkan pada RM1,946 untuk perjanjian itu. - CARI Infonet


Baca selanjutnya: Mstar Online

(Sumber foto: Astro Awani)

11

Bagus
16

Marah
12

Terkejut
13

Sedih
12

Lawak
14

Bosan

Friends Rank (78 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote sofiazara 18-2-2016 09:04 PM
marilah mari
pergi mengundi
Quote AHMADVW 18-2-2016 09:34 PM
MODAL utk next pru untuk mengumnokan bangla, awas, lepas ni xde menyalak ketuanan melayu kt pwtc
Quote freebird 18-2-2016 11:41 PM
tak lama lagi akan datang balik2 lah penyakit2 yang dulu dah lama pupus di malaysia...
Quote ninja boy 19-2-2016 01:18 AM
Kenapa ramai bangla warga asing kerja ringan spt di food court kedai2 stesen minyak etc mereka patut bekerja site
Quote budakshinchan 19-2-2016 02:19 AM
penduduk Malaysia jer yak still tak confirm nk Tolak BN
Quote cmf_premierleag 19-2-2016 02:29 AM
harap ikon belia dato nurul hidayah bakal dirogol banglasial

Lihat semua komen(6)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

3-3-2024 03:54 AM GMT+8 , Processed in 0.213910 second(s), 35 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top