CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Dilwale, Mengulang Kemesraan Shah Rukh Khan dan Kajol Setelah 5 Tahun

21-12-2015 01:21 PM| Diterbitkan: CARI-SFG| Dilihat: 18985| Komen: 51

Description: Dah pergi tonton filem ini? Kongsikan review bersama kami...


Oleh Fyruz Hanna

Berapa lama daripada kita yang rindukan gandingan mantap daripada aktor terhebat Shah Rukh Khan dan pasangan serasinya Kajol Devgan.

Selepas filem meletop mereka Kabhi Khusi Kabhie Gham, peminat seluruh dunia seakan rindukan 'cinta' mereka berdua. 

Menurut The Indian Ekspress, filem Dilwale  ini mengutip 3.4 juta USD pada hari pertama tayangan serentak seluruh dunia pada 18 Disember lalu. 


Dilwale merupakan filem yang paling ditunggu-tunggu bagi penutup tahun 2015 yang membawa bintang ikonik Shah Rukh Khan dan Kajol selepas 5 tahun.

Gandingan terakhir mereka bersama adalah dalam filem My Name is Khan.

Filem Dilwale

Sedikit mengenai filem Dilwale ini, ia diarahkan oleh Rohit Shetty yang dibarisi oleh Varun Dhawan dan Kriti Sanon sebagai barisan utama.


Walaupun ada yang mengkritik filem ini banyak persamaan dengan filem 'Golmaal' dengan filem Hollywood 'Love Actually" namun peranan Datuk SRK dan Kajol sememangnya dapat mengatasi kelemahan filem ini.

Lagu Gerua
Bercakap mengenai lagu hits mereka bertajuk Gerua, merupakan rakaman lagu termahal di luar India yang menyisip latar belakang Island dan mencatat sejarah lagu termahal yang pernah dicatat di Bollywood. Bukan hanya kerana gandingan kedua ikon terkenal ini, ia juga disebabkan peralatan dan penyuntingan lagu ini yang memerlukan kos yang tinggi. Gerua membawa maksud gabungan warna jingga, oren dan safron yang memberi erti berikan warna kehidupan dengan warna cinta.


Filem Box Office 2015

Filem ini berlatar belakangkan Bulgaria dan sedang mendahului filem box-office  “Star Wars: The Force Awakens” di negara seperti Dubai, UK dan US serta beberapa negara lain diseluruh dunia.

Dilwale menduduki carta kedua untuk UK Top 10 Box Office Charts yang sangat jarang untuk filem Bollywood.

Di negara kita pula, Dilwale didaftar antara pembukaan terbesar untuk filem hindi di Malaysia.

Tayangan pada hari pertamanya sahaja "full house" di kebanyakkan panggung di seluruh Malaysia.

Fasha Sandha antara artis yang telah menonton filem ini dan sempat memuji lakonan hebat oleh kedua bintang Bollywood ini.


Adakah anda peminat filem Bollywood? Dah pergi tonton filem ini? Kongsikan review bersama kami. -CARI Infonet.




sumber:TheindianEkspress,IndianToday,Ihaiyo, dailyo,hipinpakistan

24

Bagus
27

Marah
11

Terkejut
16

Sedih
19

Lawak
19

Bosan

Friends Rank (116 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote comel91 21-12-2015 01:26 PM
ohmy... meltingnyeeeeeewww thanks TT.. jom tgk cte ni jiouumm.. smlm penuh laaaa dilwaleee.... CARi tak kasi tiket free kewww?
Quote comel91 21-12-2015 01:27 PM
[youtube]Z9S72lKj_Bw[/youtube]


lagu ni sebenarnya lagi best dari lagu Gerua tu...huhuhu
Quote watie_na 21-12-2015 01:35 PM
SRK memang sesuai ngan Kajol.
Quote CrowneGlory 21-12-2015 01:35 PM
Somehow aku lg suka SRK dhn rani mukerji...
Quote tipuware 21-12-2015 01:47 PM
oo filem ni la trending kat Buzzfeed hari tu, kata tiru ikonik scene daripada movie Love, actually

http://www.buzzfeed.com/andreborges/dilwale-literally-copied-the-most-iconic-scene-from-love-act

Quote MegiTomyam 21-12-2015 01:52 PM
Kajol makin gojes
Quote khairulazuan 21-12-2015 02:16 PM
tgk jgn x tgk
Quote Levespa 21-12-2015 02:21 PM
tipuware replied at 21-12-2015 01:47 PM
oo filem ni la trending kat Buzzfeed hari tu, kata tiru ikonik scene daripada movie Love, actually
...

Bollywood n plagiat berpisah tiada, nahi mungkinnn
Quote Levespa 21-12-2015 02:21 PM
Lawanya kajol
Quote khailya 21-12-2015 04:04 PM
cantiknyer kajolll
Quote chinta89 21-12-2015 04:05 PM
Shah Rukh Khan & Kajol mmg serasi 4e!
Quote DaisyD 21-12-2015 04:12 PM
ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh tak sabar nak tengok!
Quote -electrifying- 21-12-2015 04:54 PM
mnat plak tgk kajol kali ni, lawa dan xselebet
Quote comel91 21-12-2015 05:50 PM
chacon replied at 21-12-2015 04:08 PM
keje nak free je ko ni..

kje aku ke kje kau? ko xnak xyah komen la.. semak...
Quote zameyla 21-12-2015 05:57 PM
cantiknya Kajol......................
Quote LolaLoly 21-12-2015 06:09 PM
kajol nampak putih skit.. adakah bleaching? apa pun kehadiran dorang memang ditunggu..
Quote marion24 21-12-2015 10:15 PM
Kajol n shahrukh mmg serasi...i like it..ahak..ahak.. kajol sgt gojes..
Quote cikputih15 22-12-2015 05:27 PM
mcm mesti kena tgk aja
Quote barfi 22-12-2015 05:55 PM
This kind of movie just bloody sucks. Kalau you all nak tengok the true color of India, go for 'Masaan '. Menangis aku tengok movie ni. Sbb terlampau realistik dan menyayat hati.

Kalau setakat dilwale, bahubali, bhajrangi bhaijaan, PK, mmg tak logic, unrealistic dan over imagination je.

Lihat semua komen(51)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

25-7-2024 05:30 AM GMT+8 , Processed in 0.063780 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top