CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

Ruhainies Nafi Tanggung Biawak Hidup - "“Ini Fitnah Yang Sangat-Sangat Berat "

3-7-2024 10:05 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 10195| Komen: 29

Description: Pelakon sensasi Ruhainies menyifatkan dakwaan kononnya dia menanggung kehidupan Aliff Aziz selepas bercerai dengan Bella Astillah adalah tidak benar sama sekali.


Pelakon sensasi Ruhainies menyifatkan dakwaan kononnya dia menanggung kehidupan Aliff Aziz selepas bercerai dengan Bella Astillah adalah tidak benar sama sekali.

Memetik Kosmo, Ruhainies berkata dakwaan itu adalah satu fitnah berat dan mendakwa Aliff ada simpanan mencukupi untuk menanggung kehidupannya sendiri.

“Ini fitnah yang sangat-sangat berat dan benda itu sudah tentu tidak benar. Selama ini Aliff punya tawaran berturut-turut, takkanlah duit dia cepat habis atau sudah habis,” katanya.

Sementara tu, Ruhainies menjawab pertanyaan mengenai kariernya selepas kontroversi tersebut dimana dia masih mempunyai pekerjaan dan ditawarkan berlakon.

“Alhamdulillah saya ada projek macam biasa dan saya tak mahu kongsi dulu. Nanti tengoklah di media sosial apa yang saya buat,” katanya.

Dalam pada itu, Aliff berkata dia memilih untuk berehat terlebih dahulu daripada sebarang tawaran dan menggunakan wang simpanan yang ada.




“Alhamdulillah saya masih ada simpanan saya yang sebelum ini dengan tawaran yang ada. Masih ada (duit) dan doakan yang baik-baik untuk semua,” katanya.

SUMBER: Kosmo/Rotikaya

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote sharlenetexas 3-7-2024 10:19 PM
Sekali tepuk muka sheols habis jerebu satu kl.


Quote hokeypokey 4-7-2024 01:02 AM
mmg la fitnah, yg sebetulnya dia yg ditanggung
Quote milafida 4-7-2024 07:00 AM
Btl la aku pun pelik klu bella ckp semua dia beli. Aliff tu kerja kut. Mustahil tak berduit.
Quote None68 4-7-2024 07:03 AM
Ada ku kesah klu mmg ko menanggung biawak komodo sekali pun.
Quote Hantukayu 4-7-2024 07:13 AM
milafida: Btl la aku pun pelik klu bella ...

Mungkin laki jenis kedekut,  kwn Aku pun MCM ni.  Laki kerja Haram tak nak keluar 1 sen
Quote Acik2kepam 4-7-2024 08:14 AM
milafida replied at 4-7-2024 07:00 AM
Btl la aku pun pelik klu bella ckp semua dia beli. Aliff tu kerja kut. Mustahil tak berduit.

Dia bitau belikan kereta je, tp mmg la laki dia hidup kat kl ni pun menumpang kat umah dia.

Alip sblm ni kan dah jobless masa dia wat pangai sblm lockdown dulu tu, masa dorang mula2 bercerai tu. Hidup merata2 wat hal sampai kena masuk penjara. Time tu mana la dia ada job.
Masa tu mmg Bella la menanggung keluarga dia. Hinggala dia masuk GV tu barulah ada job balik tp takde kencang sgt pun.
Kalau dah tak uruskan duit dgn baik asik nak bertukau2 pompuan tak kemana la juga duitnya pun.
Quote BoongaKertas 4-7-2024 08:19 AM
Hantukayu: Mungkin laki jenis kedekut,  kwn Aku pun MCM ni.  Laki kerja Haram tak nak keluar 1 sen


tabahnya kwn chuols. masih kekal berkahwin ke?
Quote marchikobonzo 4-7-2024 09:20 AM
Biasa kalau nafi tu maksudnya betul
Quote sukacactus 4-7-2024 09:56 AM
Malas nak komen benda yg kita pun xpasti tp yg pastinya, gomak betul la muka ko ni!
Quote milafida 4-7-2024 10:02 AM
Acik2kepam replied at 4-7-2024 08:14 AM
Dia bitau belikan kereta je, tp mmg la laki dia hidup kat kl ni pun menumpang kat umah dia.

Alip  ...

Tapi Bella pun Bkn ada job sgt b4 this .sekrg ni la nampak byk job .nk kata family kata raya idok jugak semua menempel rumah dia .iols bkn la peminat sapa2 tapi ckp apa yg iols nsmpak ja
Quote goldcarrot 4-7-2024 10:19 AM
sharlenetexas replied at 3-7-2024 10:19 PM
Sekali tepuk muka sheols habis jerebu satu kl.

Ahahahahahahahahahaha ku terimagine
Quote Acik2kepam 4-7-2024 10:40 AM
milafida replied at 4-7-2024 10:02 AM
Tapi Bella pun Bkn ada job sgt b4 this .sekrg ni la nampak byk job .nk kata family kata raya idok  ...

Dia kan ada buat endorsement, jd duta produk.Pinklady , softlan la dan mcm2 lg penah la nampak muka dia kat billboard tepi highway
Jd duta kereta chery dan produk kuruskan badan tu sblm bercerai lagi.
Pastu meniaga laksa dan kukis kat havoc food festival. Meniaga laksa tu lama dah duk buat,selalu turun g singapore buka booth kat sana.
Nih yg akak riki kat socmed dia tu la.
Yg akak ingat dia ada beli kereta vellfire masa baru je beranak ank no 2 tu time tu tahun covid+ pkp tu. Alif masih kat SG masa tu kena jalani hukuman.
Quote Acik2kepam 4-7-2024 10:42 AM
sukacactus replied at 4-7-2024 09:56 AM
Malas nak komen benda yg kita pun xpasti tp yg pastinya, gomak betul la muka ko ni!

Bedak apa ye dia pakai? Kelabu jadinya
Quote nonarona 4-7-2024 11:39 AM
mmg betul biawak komodo kot ssb tu bella tak tuntut nafkah utk anak2
Quote azimodin 4-7-2024 11:57 AM
milafida replied at 4-7-2024 07:00 AM
Btl la aku pun pelik klu bella ckp semua dia beli. Aliff tu kerja kut. Mustahil tak berduit.

Xpelik pon. Dalam keluarga i pon ada a few biawak. Duit gaji bagi family dia kat kampung, bini pulak yang kena tanggung perbelanjaan rumah. Bila duit x cukup, bini kena pinjam kat adik beradik sendiri sebab suami malu nak mintak family sendiri.
Quote mrsLucky 4-7-2024 12:03 PM
but kita baca resit SY macam Aliff takde duit. You yang buat list perancangan termasuk duit. penipunya awak
Quote sunshinelady 4-7-2024 12:39 PM
sharlenetexas replied at 3-7-2024 10:19 PM
Sekali tepuk muka sheols habis jerebu satu kl.

kakakakkakak jerebu tu! adoi kesian pesakit paru-paru
teringin gak nak tengok tepukan itu
Quote matjerk 4-7-2024 12:45 PM
X pnh tgk movies lakonan alep ni..
Tp bukan ke... kat igs dia selalu je update dia kat set drama this n that... kelihatannya mcm back to back je keje nya.. ke low sgt payment dia? Sbb dok baca2 mcm bella provide everything.
Quote matjerk 4-7-2024 12:48 PM
azimodin replied at 4-7-2024 03:57 AM
Xpelik pon. Dalam keluarga i pon ada a few biawak. Duit gaji bagi family dia kat kampung, bini pul ...

Ayah alep tu keje ke? Pensioner ke mcm mana? Sebab tgk mak alep kenmain besor2 gelangnya.. memang ada lelaaki utamakan mak berbanding bini klu bab2 berbelanja...

Lihat semua komen(29)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

19-7-2024 03:48 AM GMT+8 , Processed in 0.044744 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top