CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

“Sebab Saya Marah..” – Lelaki Tampal Bendera Israel Di Restoran Makanan Segera Terima Denda RM100

7-6-2024 03:30 PM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 4444| Komen: 11

Description: Baru-baru ini tular tentang seorang individu yang didenda sebanyak RM100 oleh Mahkamah Majistret kerana telah menampal bendera Israel di sebuah kedai makan.

Baru-baru ini tular tentang seorang individu yang didenda sebanyak RM100 oleh Mahkamah Majistret kerana telah menampal bendera Israel di sebuah kedai makan.

Pekerja sambilan sewa kereta, Tariq Hazim Mohd Yusri, 25, memberitahu dirinya bertindak demikian kerana berasa marah atas kehilangan kelurganya di Palestin. Dia juga mengaku bersalah atas pertuduhan yang dibaca di hadapan Majistret, Nurul Hafzan Ab Aziz.

"Saya tampal bendera Israel di kedai makanan segera itu sebab saya marah, selepas ada keluarga saya meninggal dunia di Palestin.
 
"Kalau kamu buat begitu, adakah ia akan menjadi keadaan yang lebih baik,” kata Nurul Hafzan."

Menurut sumber, semasa prosiding, peguam daripada Yayasan Bantuan Guaman Kebangsaan (YBGK), Nabilla Rosli yang mewakili tertuduh, merayu agar anak guamnya diberi hukuman minimum dengan alasan, tertuduh mengaku kesal dengan perbuatan tersebut serta mempunyai ahli keluarga yang perlu disara.


"Dia insaf dan perlu menyara isteri yang juga seorang suri rumah termasuk mentuanya yang juga seorang ibu tunggal.
 
"Ibunya juga mempunyai penyakit gaut sementara bapanya mempunyai penyakit jantung."

Bagaimanapun, Timbalan Pendakwa Raya, Nurul Husna Amran memohon tertuduh dikenakan hukuman setimpal dengan mengambil kira kepentingan awam agar dia tidak mengulangi kesalahan sama di masa akan datang.

SUMBER : Sinar Harian/Beautifulnara

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Skuau 7-6-2024 03:46 PM
sb dia melayu b40..xdenya cik kiah nk ajak dia pi cari peluang melabur kt luar negara...
Quote Dovahkiin 7-6-2024 05:00 PM
Kenapa gantung bendera palestin bole, tp bendera israel tak boleh? Kita sepatutnya gantung bendera negara sendiri. Kalau gantung bendera palestin dibolehkan, patutnya gantung bendera israel pun dibolehkan.
Quote pooh~key 7-6-2024 05:17 PM
Dovahkiin replied at 7-6-2024 05:00 PM
Kenapa gantung bendera palestin bole, tp bendera israel tak boleh? Kita sepatutnya gantung bendera n ...

Akak is like your point of view sissy! Patut gantung bendera negara malaysia nan terchinta jah sissy. Tiba2 bendera negara lain ada terpacak di tanah air terchinta ni akak is semak sissy.
Quote Ahriman 7-6-2024 05:30 PM
[youtube]F45K45x2e1Y?si=sNwNQ3xbn9B9gkAM[/youtube]

Tpi iols menyampah tengok lagaknya,kena dakwa pon gumbira.
Quote renko 7-6-2024 05:43 PM
"Kalau kamu buat begitu, adakah ia akan menjadi keadaan yang lebih baik,” kata Nurul Hafzan."


pastu si lembam ni jawab apa?
Quote QueenIsolde 7-6-2024 06:09 PM
Edited by QueenIsolde at 7-6-2024 06:11 PM

Secara logiknya negara kita tak pernah adakan kerjasama dua hala dgn yisrael dan negara kita pun tak iktiraf israel sbg negara yg sah. Jadi takde keperluan mamat biol ni nk gantung bendera israel kt negara kita. Pendirian negara kita serta ngo2 dalam negara sgt menyokong penduduk palestin (termaktub dlm buku sejarah form 5 okay). Mgkin ada akta dalam human rights Malaysia yg membolehkan tindakan mamat ni dikenakan hukuman.
Quote Farnor 7-6-2024 08:39 PM
Oi budak.. Ko nak tampal bendera.. Apa yg ko dapat dri perbuatan itu? Kalau rasa nak terpaling bangga lah? Udohnya ko sendiri yang malu. Puihhh
Quote _kelly 7-6-2024 09:26 PM
malangnya bini dia dapat laki bodoh
Quote Decaffeinated 8-6-2024 05:02 PM
Dia tampal bendera tu sebab sokong atau bengang kat israel, ka bengang kat fast food tu?

nota kaki, tampal bendera?
Quote kaedahnya 9-6-2024 12:17 AM
budak ni macam tengah flying high five jah hhah
Quote sambaldurian 9-6-2024 07:37 AM
Decaffeinated: Dia tampal bendera tu sebab so ...

Rasa dia nk menganjing restoran tu sekutu Is**el. Nk menganjing sapa2 yg x boikot dok mkn lagi fast food tu ibarat menyokong Is**el. Tu atas citer psl family dia terkorban kt Palestin.

Lihat semua komen(11)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

26-6-2024 12:18 AM GMT+8 , Processed in 0.042334 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top