CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

“Suami Syasya Kata Kalau Tak Kahwin, Dia Cari Lain” – Rozie Othman

16-5-2024 08:03 AM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 24009| Komen: 188

Description: Bekas anggota kumpulan Dolla, Syasya dilaporkan menuruti permintaan suaminya untuk bernikah terlebih dahulu sebelum berhijrah ke luar negara.


Bekas anggota kumpulan Dolla, Syasya dilaporkan menuruti permintaan suaminya untuk bernikah terlebih dahulu sebelum berhijrah ke luar negara.

Perkara itu dikongsikan pelakon Rozie Othman yang juga nenek kepada Syasya di mana cucunya itu mengikuti kehendak jikalau tidak mahu kehilangan suaminya itu.


"Suami Syasya nak sambung belajar dan mahu ikatan mereka sah sebagai suami isteri. Jika diikutkan Syasya masih belum bersedia tapi suaminya kata kalau tidak (mahu berkahwin) nak cari orang lain."

"Saya kecewa juga apabila pulang dari Makkah dapat tahu Syasya nak bernikah. Saya ada tanya kenapa tergesa-gesa? Tapi mereka sudah rancang sejak awal. Tapi itu semua ketentuan dan kuasa Allah."

Tambah Rozie lagi, suami Syasya juga masih belum bekerja kerana bakal melanjutkan pelajaran ke luar negara selepas sambutan hari raya Aidiladha ini

Aktres veteran itu juga menitipkan pesanan buat Syasya agar menjadi isteri solehah dan menjaga diri ketika berada di perantauan.


"Buat masa sekarang suami Syasya tak bekerja sebab akan sambung belajar tak lama lagi."

"Saya ada pesan pada Syasya agar dia jadi isteri yang baik dan solehah kepada suaminya dan sentiasa jaga diri apabila berada di tempat orang nanti."

"Kalau suatu hari nanti nak buat kemunculan semula, kena pandai bawa diri dan jaga nama baik suami."

Terdahulu, penyanyi satu daripada empat ahli kumpulan Dolla itu mengumumkan penarikan diri kerana urusan peribadi.

Berita itu kemudiannya menjadi gempar seketika di saat Dolla semakin ‘mendunia’ sehingga ke negara China.

Sumber : Beautifulnara

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Nham22 15-5-2024 11:10 PM
Krik... Krik... Krik.... Sayang nau sgt kat suami tu sampai sanggup tinggaikan segalanya... Ermmm fishy nau
Quote ninajaybee 15-5-2024 11:10 PM
Nenek ni dah kenapa nak bagitau public benda gitu kalau ianya benar pun?
Quote doubleA 15-5-2024 11:27 PM
Dah lama pun nikah kan, kalau dah tu apa deme nak. Ralat sebab cucu nikah awal ke tapi tu hidupnya pandai2 la deme plan
Quote aemon 15-5-2024 11:30 PM
berapa harga casio 570fx sekarang??

dahla tu nek.ni mcm cerita novel perkahwinan mcm ni.hero ikat heroin dengan..so x boleh lari dah.tp ni cerita novel aku pernah baca.just cerita imaginasi.
Quote sleepandream 15-5-2024 11:58 PM
biarlah dia kawen pun...
girl group & boyband ni takkan bertahan lama pun dalam industri... cnfirm disband takpun tukar2 ahli...
setakat memeriahkan industri je tak fenomena pun tak rugi apalahhhh
Quote naina 16-5-2024 12:23 AM
Kepochi lah nenek ni
Biarlah cucu tu ikut laki dia
Duduk berdua diluar negara syok ohhh
Dahla darah muda
Pandai2 la Setel sendiri
Kan lebih baik dia dah keluar dolla
Takkan nenek sanggup cucu seksi seksa berdansa depan orang ramai..
Quote Afifi82 16-5-2024 12:38 AM
Mcm cucu dia terpaling famous dlm Malaysia pulak..
Quote telracs 16-5-2024 12:47 AM
Aik....
Boleh eh ugut² cenggitu?
Kalau tak nak kawen, cari lain.....

Quote SalenaGomez 16-5-2024 02:02 AM
ninajaybee replied at 15-5-2024 11:10 PM
Nenek ni dah kenapa nak bagitau public benda gitu kalau ianya benar pun?

Mungkin sebab reporter tanya. Agaknya excited dah lama xde reporter interview. Cerita pon style nenek2 bercerita lah kot kan
Quote Moyangkucing 16-5-2024 04:05 AM
Husband dia anak orang kaya eh? Tak de kerja boleh kawen dan angkut bini ke obersea, mak pak tanggung semua... Huntung la...
Quote Piramida 16-5-2024 05:42 AM
So yg perempuan hadap sgt laki mcm ni... Ugut2 cari lain... Hadap je laaa.
Quote emera 16-5-2024 05:42 AM
Nk cover kisah kalkulator ke?
Quote Piramida 16-5-2024 05:44 AM
sleepandream replied at 15-5-2024 11:58 PM
biarlah dia kawen pun...
girl group & boyband ni takkan bertahan lama pun dalam industri... cnfirm d ...


Sementara tengah bertahan lah kena gunakan peluang cari duit dan pengalaman byk2.
Nenek dah makan garam awal. Hihihi

Bab bertahan, marriage pun sama x tentu juga kekal atau putus.
Tp dah jodohnyaa sekarang kan..
Sapa lah kita nak tolak.
Quote noor2 16-5-2024 05:52 AM
Apasal nenek budak ni toxic sangat...ko patut biarkan budak yg dah kawin ni hidup aman..tapi ko memalukan mereka nanti buat goyah perkahwinan budak ni...dah kawin restu jela...mcm jahat je nenek mcm.ni..serius
Quote imanjannah 16-5-2024 05:57 AM
aduhai nek.. tak habis lagi ka, dah kahwin pun cucu tu
Quote zuuu 16-5-2024 06:04 AM
naina replied at 16-5-2024 12:23 AM
Kepochi lah nenek ni
Biarlah cucu tu ikut laki dia
Duduk berdua diluar negara syok ohhh

Kalo dh kahwin pastu ldr pon mesti kena kutuk gak,lagi2 kalo stay ngan dolla,dok menari atas pentas ngan pakaian seksi bagai...even idol kpop pon retired lepas married kut walaupon dyorg non muslim,ini mmg option terbaik la kahwin n sambung study ngan husband tapi nenek pulak cam x berapa suka,tapi statement camni mmg mngundang gosip la x pasal forumers bersedia ngan kalkulator masing2
Quote irvene 16-5-2024 06:07 AM
jgn sebab mulut dan perangai nenek, perkahwinan yg baru dibina dgn penuh rasa cinta dan sayang tetiba jadi dingin laki bini gaduh. better ko diam lah dasar pipi kembong.
Quote kitmal 16-5-2024 06:52 AM
suami tak kerja bawa bini oversea sambil belajar...sapa yang tanggung>? mesti family have have....kalau harap biasiswa cukup ke? Syasya tu dah habis belajar ke>>>?? Cinta  tu cinta juga..tapi realiti semua nak RM...ni bukan novel
Quote pinkzara 16-5-2024 07:26 AM
Nenek ni bajet cucu dia mcm ctdk ke?!

Lihat semua komen(188)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-6-2024 07:10 AM GMT+8 , Processed in 0.065032 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top