CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

“Check Hati Masing-Masing, Saya Pun Tak Teragak Ambil Tindakan” – Naim Daniel Buat Laporan Polis, Scha Al-Yahya Sokong

15-5-2024 11:02 PM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 4471| Komen: 17

Description: Pelakon dan penyanyi, Naim Daniel baru-baru ini terpaksa membuat laporan polis susulan ibu bapa terima ugutan bunuh oleh individu tidak dikenali kerana didakwa cuba untuk ‘back-up’ rakan selebriti y ...



Pelakon dan penyanyi, Naim Daniel baru-baru ini terpaksa membuat laporan polis susulan ibu bapa terima ugutan bunuh oleh individu tidak dikenali kerana didakwa cuba untuk ‘back-up’ rakan selebriti yang tersenerai dalam gerakan #blockout2024.

Tindakan Naim Daniel itu disokong oleh model dan pengacara dikenali ramai iaitu Scha Alyahya yang merasakan ugutan yang dilakukan melampaui batas.

Tegas Scha atau nama sebenar, Sharifah Nor Azean Mahadzir Al-Yahya, dirinya juga akan mengambil tindakan undang-undang juga jika menerima ugutan yang sama.


"“Fitnah-memfitnah, permusuhan, dengki-mendengki, mewujudkan persepsi buruk. Sekarang kan dah bergaduh sesama bangsa sendiri, ugut sana-sini."

Sekadar info, Scha Alyahya difahamkan kini sudah kehilangan hampir 100,000 pengikut di Instagram susulan tersenarai dalam gerakan #Blockout2024.

Sumber : Beautifulnara

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote dua_chzy 15-5-2024 11:10 PM
What la...

Isroel dan Palestin yang bergaduh beratus tahun,

kita di nusantara ni pula yang berpecah belah.
Quote missyL 18-5-2024 08:40 PM
Asek nk menyaman je
Quote xAthenax 18-5-2024 09:53 PM
hok aloh.. suami si awalina pun menyibuk
Quote sharlenetexas 18-5-2024 09:55 PM
Dah hilang classy semuanya.


Quote jargon 19-5-2024 05:16 PM
Tp xpernah lg aku nampak polis menangkap netizen yg mengomen
Quote markonahlah 19-5-2024 05:57 PM
Yg netizen pon satu over nah komen..sampai ugut nk bunuh..mmg patut pon di report
Quote telracs 19-5-2024 06:02 PM
jargon replied at 19-5-2024 09:16 AM
Tp xpernah lg aku nampak polis menangkap netizen yg mengomen

Actually, buat laporan polis tu tak semestinya untuk tangkap, tapi itu sebagai tindakan menjaga keselamatan ahli keluarga.

Kita fikirlah dari segi positif.

Quote dua_chzy 19-5-2024 06:06 PM
Tengok2 yang ugut bunuh tu baru Form 3.
Quote MeowPARSI 19-5-2024 06:28 PM
Elok pun log police report,, just incase apa2 jd dan tujuan keselamatkan,, now a days ramai je yg menggila nk attack org,, mcm kes kamal adli tu seriously tak sangka haha,,

Apa pun mulut,, hari kene jaga laa.. Hang nak block kaatt u follow kaa hang punya pasai,, x yah benak sgt nak ugut BUNUH ORG,, bodo piang
Quote Rogue98 19-5-2024 06:58 PM
Xyah citer lah.... Report terus.... Memekak betul..
Quote ues1331 19-5-2024 07:03 PM
Adakah sesi melutut dan tayang kat sosmed v2 akan muncul?
Quote cantthinkofany 20-5-2024 09:10 AM
ugut mengugut dengan cara tersendiri...netizen ugut artis...artis ugut netizen....tak berkesudahan....
Quote naina 20-5-2024 09:39 AM
Xyahlah sampai report polis bagai
Ko buang masa polis je
Ingat setakat retis ko takda pekdah ni orang betol2 nak bunuh ke
Quote 8Queen8 20-5-2024 10:09 AM
Apa yang mereka dapat buat police report. Nothing.
Quote Burong_Hantuk 20-5-2024 10:30 AM
Quote captainQUE 20-5-2024 10:59 AM
Terkesan sangat dia ni sampai komen benda ni… padan muka tersenarai dalam blockout tu…
Quote Nurdianah 20-5-2024 11:59 AM
aduihhh....

Lihat semua komen(17)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

31-5-2024 07:15 AM GMT+8 , Processed in 0.049463 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top