CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Polis Sahkan Kenderaan Tular Ekori Ambulans Dalam Kecemasan Bawa Menteri

8-2-2024 10:17 PM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 28114| Komen: 21

Description: IPOH – Polis mengesahkan kenderaan yang mengekori rapat ambulans dalam kecemasan ketika berlaku kesesakan trafik di Lebuh Raya Utara-Selatan antara Simpang Pulai ke Tapah pada Sabtu lalu dinaiki oleh ...


IPOH – Polis mengesahkan kenderaan yang mengekori rapat ambulans dalam kecemasan ketika berlaku kesesakan trafik di Lebuh Raya Utara-Selatan antara Simpang Pulai ke Tapah pada Sabtu lalu dinaiki oleh menteri.

Ketua Polis Perak, Datuk Seri Mohd. Yusri Hassan Basri berkata, ketika kejadian, kenderaan rasmi menteri tersebut dalam perjalanan ke program kebajikan yang diadakan di Rumah Pangsa Jalan Silang di sini, namun tidak sempat menghadiri program berkenaan berikutan kesesakan yang berlaku.

“Kita telah mengesan satu ‘posting’ tular berkaitan kenderaan rasmi menteri yang dikatakan mengekori sebuah ambulans yang dalam perjalanan ke lokasi kemalangan di Kilometer 305, Lebuh Raya Utara-Selatan. Satu laporan polis berkaitan insiden itu telah dibuat. Berdasarkan siasatan awal, kenderaan itu dipandu seorang lelaki yang bekerja sebagai pemandu dan membawa menteri di dalamnya,” katanya di sini hari ini.


Menurut beliau, polis telah mengambil keterangan pemandu terbabit hari ini dan akan memanggil saksi awam lain serta mendapatkan rakaman kamera litar tertutup (CCTV) PLUS dan video papan pemuka ambulans berkenaan bagi membantu siasatan.


“Siasatan di bawah Peraturan 9 (2) Kaedah-Kaedah Lalu Lintas Jalan 1959. Orang ramai yang menyaksikan kejadian diminta tampil membantu siasatan dengan menghubungi Ketua Bahagian Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik, Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Ipoh, Deputi Superintenden Koo Boon Huat di talian 016-4173222,” katanya.

Sumber  – KOSMO! ONLINE

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote otai_g 8-2-2024 10:51 PM
Menteri mana tu? Gaya mengalahkan raja. Maybe dia rs jawatan menteri tu da bsr sgt kat msia ni. Semua rakyat msia kena sembah dia
Quote sharlenetexas 8-2-2024 10:53 PM
Nganga mulut?


Quote Antifake 9-2-2024 09:17 AM
Plat perak ke tu?
Quote Pumpkinhead 9-2-2024 11:07 AM
otai_g: Menteri mana tu? Gaya mengalahkan raja. Maybe dia rs jawatan menteri tu da bsr sgt kat msia ni. Semua rakyat msia kena sembah dia


setuju dengan kata kata ko

Quote honeybee1802 9-2-2024 11:10 AM
Menteri ni ada kad oku jg ke?
Quote gurlfriday 9-2-2024 11:17 AM
Bkn diorg slalu ke mcm 2 , kt kl ni, time2 jem nk kna bg laluan kt diorg, langgar lampu isyarat, xyah byr tol
Quote renko 9-2-2024 11:43 AM

puihh
Quote cantthinkofany 9-2-2024 11:50 AM
apa nak heran.....Malaysia Bolehh
Quote andylollypop 9-2-2024 05:43 PM
palui..
Quote Skuau 9-2-2024 06:09 PM
Edited by Skuau at 9-2-2024 06:10 PM

"Kalo Melayu tak ada sokong..kita talak perintah ini negara...wa pon talak jadi mintiri....talak musar selupa sikalang..TERIMA KASIH SAMA MELAYU"-Lu olang yg NGANGA
Quote B40tastePosh 9-2-2024 06:10 PM
Mesti punya settle baik punya debab menteri...yang kena saman tu rakyat miskin je...yang jenis Melayu Totok duduk rumah papan tradisional je yang disaman.
Quote Skuau 9-2-2024 06:13 PM
B40tastePosh replied at 9-2-2024 06:10 PM
Mesti punya settle baik punya debab menteri...yang kena saman tu rakyat miskin je...yang jenis Melay ...

"telima ksih melayu..kasi wa manyak musar sini melayu tanah..."-Wa musar lor
Quote B40tastePosh 9-2-2024 06:14 PM
Skuau replied at 9-2-2024 06:13 PM
"telima ksih melayu..kasi wa manyak musar sini melayu tanah..."-Wa musar lor

Bangla pun dah tak tahu bezakan antara Bangla dengan Melayu...sebab lebih kurang je bentuk rumah, makanan dan perangai
Quote Tunakimchi 9-2-2024 07:25 PM
Acah vip sgt agaknye.
Quote gideoncross 9-2-2024 10:48 PM

Display photo uol ngam dgn komen uol
Quote Carcosa 11-2-2024 05:40 PM
Kepala boot lah.
Siasatan siasatan siasatan, bila org dah lupa, kau pun jadi sial-setan kan? Buat bodoh je. Mcm taktau permainan setan2 dunia ni
Quote blue_blur 11-2-2024 06:11 PM
otai_g replied at 8-2-2024 10:51 PM
Menteri mana tu? Gaya mengalahkan raja. Maybe dia rs jawatan menteri tu da bsr sgt kat msia ni. Semu ...

masalahnya boss..... memang betul pun selagi "tak sentuh", dia lah paling besar.
Quote kasibiman 17-2-2024 01:26 AM
SEMBILAN hari kau peram.


9 hari.


kau peram dari media melaporkan menteri mana yg terlibat.


apa punya babi la gomen ni skang.


ingatkan peram citer pengampunan najib dah cukup memalukan.


dasar natam bewok lidah bercabang
Quote nw111 17-2-2024 06:07 AM
kasibiman replied at 17-2-2024 01:26 AM
SEMBILAN hari kau peram.



Tak tau lg ke natang menteri mana?
Takde ke yg blh check dgn jpj plate no tu

Lihat semua komen(21)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

1-3-2024 06:53 PM GMT+8 , Processed in 0.169669 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top