CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
CARI Infonet Portal Portal Utama Confession Lihat artikel

Isteri Kantoi Camping Dengan Lelaki Lain! Patutlah Dah Setahun Lebih Ajak 'Bersama' Asyik Tolak

5-12-2023 02:27 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 9716| Komen: 29

Description: Seorang lelaki mendedahkan kecurangan isterinya di mana mereka merupakan pasangan jarak jauh (PJJ).
Seorang lelaki mendedahkan kecurangan isterinya di mana mereka merupakan pasangan jarak jauh (PJJ).

"Dia (isteri) ada buat surgery untuk buang fibroid, then kena tunggu lebih kurang enam bulan baru boleh bersama.


"Ni dah masuk setahun lebih. Aku minta (bersama), dia cakap tak boleh lagi sebab tak sampai time lagi. Tiba-tiba dia cakap tak nak anak... tak nak tanggung sakit mengandung.

Gambar Hiasan

"Aku cakap tak apalah kalau tak nak anak... aku okay je. Tapi sejak dari tu, dia macam menjauhkan diri daripada aku.

"Call pun tak, text pun tak... nak kata busy kerja, tegok status WhatsApp ada je hari-hari update. Paling kuat, call atau text nak minta duit. Itu saja... aku ni dah jadi macam ATM dia pula," luahnya di media sosial.

Dipendekkan cerita, lelaki itu berkata segala-galanya terbongkar selepas dia memeriksa telefon bimbit isterinya kerana hairan wanita berkenaan mempunyai dua handphone.


"Satu hari wife aku balik rumah, time dia mandi, aku terdetik nak tengok handphone dia lagi satu yang ada apps Omi.

"Buka tengok, semua lelaki... then tengok chat, ada satu chat yang dia layan dari awal tahun. Aku perasan yang laki tu ajak camping dengan dia.

"Camping sekali even dua katil berbeza, still bersama walau cakap tak buat apa-apa. Then nampak lagi dia (lelaki) ajak tengok wayang. Bila tengok tarikh, hari yang sama dia (isteri) tiba-tiba nak balik cepat sebab ada program," dedah lelaki berkenaan.

Sebaik sahaja mengetahui 'kegiatan' isterinya, lelaki tersebut tidak dapat menyembunyikan betapa luluh hati dan perasaannya sebagai seorang suami apabila mengenangkan isteri sendiri tergamak mencuranginya dalam diam.

"Aku rasa macam nak hempuk handphone tu bagi berderai, darah aku dah mendidih. Aku tak cakap apa-apa, kalau aku bercakap, takut tertinggi suara.

"Aku tak tahu nak buat apa sekarang ni... aku buntu. Rasa nak menangis pun ada, nak tempik sekuat hati pun ada, aku serabut," kongsinya lagi.

Di ruangan komen, warga maya meluahkan rasa simpati dengan lelaki berkenaan malah mereka menitipkan nasihat serta pandangan bagi membantu mencari solusi kepada situasi yang dialaminya.

"Allahu... yang wife tu pun, kot la sunyi sangat tak usah PJJ. Dah la kau jadikan laki kau tu mesin ATM, pergi pula melayan jantan lain kenal dekat Omi.

"Tak faham betul aku dengan orang perempuan ni, dah dapat suami baik dilayan pula begini. Cerai jelah bang, dah kahwin tapi serupa bujang, baik kau jadi bujang balik.

"Paling utama kumpul bukti wife berhubungan dengan lelaki lain kemudian rujuk mana-mana lawyer syariah. Encik ada dua pilihan, tuntutan untuk isteri kembali taat dan tuntutan nusyuz," demikian antara komen netizen. -CARI

Sumber: mStar

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan
Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote shernazz 5-12-2023 02:34 PM
Choi betul..nak merasa barang lain Sila Minta cerai lah..
Alasan operate fibroid Bagai...

Quote mojarean_X 5-12-2023 03:45 PM
Mmm....bestnya dpt jdkan laki mesin ATM. X semua orang mampu tau
Quote otai_g 5-12-2023 03:50 PM
Isu semasa bodoh apa ni hanat?
Quote Thunderclouds 5-12-2023 04:05 PM
Ni bukan isu semasa shibai!
Quote sharlenetexas 5-12-2023 04:07 PM
Birahnya sis. Kuda mana pulak ni?


Quote Mary_jane 5-12-2023 04:12 PM
Isu semasa sangat lah kan?
Quote ifanonline 5-12-2023 04:15 PM
bini semacam ini elok di ceraikan aje, rosak keturunan laki tu
Quote Clan204 5-12-2023 04:15 PM
asik cerita pant*t dgn k*te je malaysia ni... ape punya kebabian la
Quote menjad 5-12-2023 04:47 PM
Ehhhh penakut pulak laki nya. Hahaha
Quote Sazreena 5-12-2023 04:59 PM
Cerai je la..nak simpan pun buat apa..buang karan je.
Quote stingergrumpy 5-12-2023 05:10 PM
shernazz replied at 5-12-2023 02:34 PM
Choi betul..nak merasa barang lain Sila Minta cerai lah..
Alasan operate fibroid Bagai...

greentea tersenyum menggeliat...
Quote stingergrumpy 5-12-2023 05:11 PM
ifanonline replied at 5-12-2023 04:15 PM
bini semacam ini elok di ceraikan aje, rosak keturunan laki tu

dah pun ...jawab greentea....

Quote damian_lee 5-12-2023 05:12 PM
aku ada kenalan mcm ni
PJJ setahun
tiba2 isteri beranak lepas 5 bulan bersama
pastu insist kata keturunan dia memang mengandung 5 bulan je

katanyaaaaa
babi
Quote Suchi 5-12-2023 05:43 PM
Tak best kot main ngn dia, bosan juga kalau tak best ni dah la tetap kena mandi hadas.
Quote green~tea 5-12-2023 06:21 PM
Tak paham kenapa both laki bini ni tak divorce je bila marriage doesn't work...

Close one chapter properly.. cerai...

Lepas tu mulakan hidup baru... everyone deserve a second chance.. hidup lah dengan bermaruah.. jangan laa curang2 ni..
Quote NurAlia14 5-12-2023 07:51 PM
green~tea replied at 5-12-2023 06:21 PM
Tak paham kenapa both laki bini ni tak divorce je bila marriage doesn't work...

Close one chapter  ...

Sis kau tau x ramai org kt luar tu tak berpikiran mcm u sis..aku pn xfhm. 2024 dh ni tlg tukar mindset la..u deserve better
Quote Bergosip 5-12-2023 07:54 PM
green~tea replied at 5-12-2023 06:21 PM
Tak paham kenapa both laki bini ni tak divorce je bila marriage doesn't work...

Close one chapter  ...

pihak isteri maybe sebab duit. suami bayar semua benda dan bagi duit dekat isteri. kalau cerai, tak ada sumber pendapatan extra dah. kalau kantoi curang, boleh gunakan "sunyi, pjj" sebagai alasan

pihak suami. kan baru tau isteri curang, jadi masih dalam fasa kecewa/sedih. lelaki pon take time untuk lupakan perasaan kecewa/sedih. dan kalau dia maafkan isteri dia. dia akan maafkan atas alasan yang dorang pjj. isteri sunyi, jenis bersosial. dia akan letak diri sendiri sebagai penyebab isteri curang. akan salahkan diri sendiri (why pjj, isteri suka huha huha camping/tengok wayang tapi diri sendiri tak suka buat benda tu /tak ada masa  dan etc)


dalam kes curang. tak kisahlah yang curang tu isteri atau suami. pihak yang memaafkan akan sentiasa salahkan diri sendiri/jadi insecure
Quote green~tea 5-12-2023 08:07 PM
Bergosip replied at 5-12-2023 07:54 PM
pihak isteri maybe sebab duit. suami bayar semua benda dan bagi duit dekat isteri. kalau cerai, ta ...

Duit nak, sedap pun nak . Maruah letak tepi...

Tp acah2 berlebai bertudung.. buat fitnah islam je
Quote green~tea 5-12-2023 08:18 PM
NurAlia14 replied at 5-12-2023 07:51 PM
Sis kau tau x ramai org kt luar tu tak berpikiran mcm u sis..aku pn xfhm. 2024 dh ni tlg tukar min ...

Org zaman skang ramai jadi materialistic,  opportunist.. maruah pendirian tolak tepi..

Nak cerai properly pun bukan murah,  byk nak kena sacrifice keluar dari comfort zone... maybe sbb ni kot


Ekceli keliling aku ramai hidup berskandal ni... budak2 ofis aku ler

Lihat semua komen(29)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

23-2-2024 07:45 AM GMT+8 , Processed in 0.053455 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top