CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

Fida Ibrahim Naik Angin, Rumah Tangga Diganggu Dua 'Bulldozer'-Hubungan Dengan Suami Masih Okay

4-12-2023 03:49 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 9961| Komen: 25

Description: Fida Ibrahim mendedahkan ada orang terdekat yang cuba menganggunya dan suami.
Fida Ibrahim mendedahkan ada orang terdekat yang cuba menganggunya dan suami.

Namun Fida kata hubungannya bersama suami kini dalam keadaan baik malah menepis dakwaan rumah tangga mereka goyah dek kerana gangguan tersebut.


Foto: IG

“Saya dan suami dalam keadaan baik dan tak ada istilah penyondol yang menganggu tapi saya umpamakan dua orang lelaki ni “bulldozer” yang menganggu.

“Sorang dari family saya sendiri, sorang lagi yang acah-acah ‘terpaling sahabat’ suami saya,” tulisnya di ruangan Instagram Stories.

Berkongsi lebih mengenai gangguan yang diterimanya dan suami, Fida akui ‘naik angin’ apabila individu tersebut seolah tiada rasa peduli dengan dirinya yang sedang hamil.




“Yang family sorang ni datang rumah tak bagitau lepas tu masuk je dalam rumah tanpa dijemput (dalam keadaan pakaian saya tak proper walaupun mahram dan bukan aurat tapi saya tetap tak selesa).

“Tapi tiba-tiba suruh suami saya call kawan dia la, lepas tu minta hantar sana sini walaupun suami dah bagitau yang kami ni ada keje. Dia seolah tak peduli langsung.


“Dia datang dalam keadaan bermasalah, lepas tu siap nak buat benda yang memudaratkan dan nak libatkan suami saya.

“Kat situ, minta maaflah, kesian saya memang tak ada dah, and aku mula naik angin,” luah Fida.

Mengulas gangguan yang kedua diterimanya, Fida dan suami mengambil pendekatan untuk tidak melayan gangguan tersebut kerana bersifat tidak masuk akal.



“Yang sorang lagi ni pula acah dia terpaling kawan lah dengan suami saya. Hari tu masa saya kerap post pasal Palest!n, dia tanpa segan silu tiba-tiba whatsapp saya personal tujuan nak bagi pendapat/ideologi pening dia.

“Dipendekkan cerita, lepas dari tu, saya dan suami malas dah nak layan dia. Eh, baru-baru ni dia pandai-pandai pula bagi nombor telefon suami saya kat kawan perempuan dia tanpa minta izin pun atas tujuan perempuan tu nak bertanya sesuatu yang memang bukan bidang suami saya pun.



“Kesimpulan kat sini, persamaan dua2 lelaki ‘bulldozer’ ni tak ada adab dan dua-dua bermasalah dalam rumahtangga.

“Minta kita semua dijauhkan dari sifat syaitan. Syaitan ni kalau dia masuk neraka, dia nak bawak gang. So, kalau kita ni ada masalah/huru hara, jangan cuba nak heret orang lain jadi macam kita juga,” tutupnya. -CARI

Sumber: XTRA

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote beautifulorchid 4-12-2023 05:16 PM
ujud lagi ke minah ni? mintak sgt kene sondol ke?
Quote pocongkiutss 4-12-2023 06:05 PM
beautifulorchid replied at 4-12-2023 05:16 PM
ujud lagi ke minah ni? mintak sgt kene sondol ke?

Baca tak contentnya chuolss .yg kunun nk kena sondol ni si pidah ni..bukan lakinya nyah
Quote Catpaw 4-12-2023 06:30 PM
Bila dia kawin
Quote slyfynx 4-12-2023 09:07 PM
pocongkiutss replied at 4-12-2023 06:05 PM
Baca tak contentnya chuolss .yg kunun nk kena sondol ni si pidah ni..bukan lakinya nyah
“Yang sorang lagi ni pula acah dia terpaling kawan lah dengan suami saya. Hari tu masa saya kerap post pasal Palest!n, dia tanpa segan silu tiba-tiba whatsapp saya personal tujuan nak bagi pendapat/ideologi pening dia.


“Dipendekkan cerita, lepas dari tu, saya dan suami malas dah nak layan dia. Eh, baru-baru ni dia pandai-pandai pula bagi nombor telefon suami saya kat kawan perempuan dia tanpa minta izin pun atas tujuan perempuan tu nak bertanya sesuatu yang memang bukan bidang suami saya pun.
Kat sini mcm laki die yang org nk sondol. Ke aku salah paham ni?
Quote makadek 4-12-2023 09:12 PM
Kat tt dia ni dh ala2 tazah.. Ustazah wanabe..
Quote Sesuatu… 4-12-2023 10:08 PM
Kau bengang dgn laki 2 org tu kau bgtau la direct kt diorg xyah share satu dunia. Sorg family sendiri, sorg kawan laki kau. Ha kan org dh bukak thread kt sini pasal kisah tahpahapa. Menyesal pulak aku baca
Quote kaedahnya 4-12-2023 10:51 PM
2? suami jenih suka berkawan networking kot. gitu aku husnuzon.
Quote beatgirlX 4-12-2023 10:55 PM
Suaminya nampak ok la jgk rupa paras
Quote kaedahnya 4-12-2023 10:57 PM
yang family member tu pulak siapa? bapak sendiri mertua sebab mahram kayanyeah.
Quote winky1 4-12-2023 11:09 PM
Satu dua teegaaa
Quote winky1 4-12-2023 11:09 PM
slyfynx replied at 4-12-2023 09:07 PM
Kat sini mcm laki die yang org nk sondol. Ke aku salah paham ni?

Satu dua teegaaa
Quote damian_lee 5-12-2023 06:11 AM
Sesuatu… replied at 4-12-2023 02:08 PM
Kau bengang dgn laki 2 org tu kau bgtau la direct kt diorg xyah share satu dunia. Sorg family sendir ...

kannnn
bergasak dengan orang2 sekeliling pos kat social media
dah kenapaaaa
sedikit sebanyak dia akan jadi bergasakan berantai
haruslah ada lebih banyak orang yang terasa

kenapa aku rasa minah ni terpaling?
Quote damian_lee 5-12-2023 06:20 AM
slyfynx replied at 4-12-2023 01:07 PM
Kat sini mcm laki die yang org nk sondol. Ke aku salah paham ni?

aku faham benda yang sama

dia pos pasal palestine —> lelaki tu message dia personally yang lelaki tu macam tidak setuju dengan pidah ni pasal pos pos palestine dia —> laki bini rengsa dan malas untuk melayan lelaki ini —-> laki ini pulak dia pegi share nombor laki fidah ni kat perempuan lain

yang pasal “lelaki mahram” tu pulak

lelaki tu datang tak dijemput and main masuk rumah
pastu minta bantuan suruh call kawan lelaki mahram tu dan minta hantar ke suatu tempat untuk melakukan sesuatu yang “salah” (menurut pidah)

selepas itu lelaki mahram ini minta another pertolongan namun tidak dilayan oleh mereka laki bini.
Quote pokokmeranti 5-12-2023 07:22 AM
once klu ada yg buka cite dalam media sosial, I rasa dah ada bibit2 keretakan rumah tangga. tunggu masa je.
Quote prince_marhaen 5-12-2023 08:52 AM
Takde produk seni, kuat merempan ala-ala setazah.... kau ingat kau influencer ke muka sendok oii..?
Banyak bunyik sangat jap lagi terkeluar balik gambar freehair dalam kereta tu kang...
Quote Manusiabesa 5-12-2023 08:58 AM
Peliknya pempuan ni. Aku bca text ni mcm biasa je. Benda hal kcik, pekara biasa yg bole settle dluar sosmed. Aku smpai dh xpaham kronologi crita. Kejap dtg rumah dia dlm bermslh.. mcm mana tu xpaham. Explain pun x. Laki tu dtg nk ngdu mslh laki bini dia ke? Pastu apa yg pidah nk kesalkan? Bab aurat? Benda setel luar sosmed la pompuan!!!

Pastu lg sorg tu bg no hp lki dia kt ppuan lain? Eh haram ke mana2 pempuan nk bebual dgn laki kita? Urusan penting dibolehkan aku rasa. Klu rasa xpnting sklipun, boleh pidah tegur laki sndiri. Bkn kt sosmed gtau kt kita. Aneh2 la pempuan ni.

Ni otw nk jdi arbaiyyah ke ni? Hukum agama dibuat susah caner nth. Kelam kabut xda arah. Sick !!!!
Quote VespaSilbe 5-12-2023 08:59 AM
Sepupu penyanyi ct nurhaliza
Antara artis tibaiunta
Bakat pun tiada
Quote prizadane 5-12-2023 09:08 AM
Astaga! Benda camni pun nak cerita? Kau tak boleh ke discuss je dengan laki kau benda ni?
Quote damian_lee 5-12-2023 09:09 AM
makadek replied at 4-12-2023 01:12 PM
Kat tt dia ni dh ala2 tazah.. Ustazah wanabe..

ramai jual content agama ….

Lihat semua komen(25)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

2-3-2024 12:44 AM GMT+8 , Processed in 0.053655 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top