CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

Alif Teega Bakal Temukan Aisyah Hijanah Dan Isteri Kedua, Fatin Umaidah

1-12-2023 06:01 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 11178| Komen: 46

Description: Alif Teega bakal mempertemukan isteri pertamanya, Aisyah Hijanah dan isteri kedua, Fatin Umaidah dalam masa terdekat.
Alif Teega bakal mempertemukan isteri pertamanya, Aisyah Hijanah dan isteri kedua, Fatin Umaidah dalam masa terdekat.

Bagaimanapun, dia memaklumkan isu poligami yang berlaku dalam keluarganya pada ketika ini sebenarnya diketahui Aisyah sejak Oktober lalu.


Malah, pihak keluarga Fatin juga sedia maklum dan memintanya untuk menjelaskan dengan baik kepada isteri pertamanya itu.


Foto: IG

“Sebelum saya bernikah pada bulan 10, saya dah bagitahu pada Aisyah yang saya akan bernikah. Dan pada masa tu, Aisyah banyak kali clarify dengan saya tanya betul ke nak bernikah dan dia ada bertanya ‘akhirnya nanti Aisyah akan dimadukan ke? Saya kata ‘Ya, doakan yang baik-baik. Bila? Abang tak tahu,  hanya serah kepada Allah, moga-moga dipermudahkan’.

“Jadi, bila Aisyah dah tahu dah perkara ini akan berlaku, dan saya bernikah atas persetujuan belah Fatin dan alhamdulillah semuanya dimudahkan,” katanya.


Meskipun sedar dengan kemarahan netizen terhadap tindakannya, pemilik nama Mohd Hazalif Mohd Hazani enggan mengulas lanjut mengenai keputusannya untuk berkahwin dua.

“Untuk bahagian itu saya tak boleh nak ulas panjang. Saya tak boleh nak cerita, kenapa dan apa sebab serta alasan utama. Sebab ia tidak akan memuaskan hati semua orang.

“Saya faham sekarang ini semua orang akan marah, rasa kecewa, sedih, geram kenapa saya buat macam ni kan? Semua orang akan keluarkan perkara-perkara yang memburukkan saya. Tapi apaun, saya perlu lalui dengan hati yang terbuka.

“Jadi kepada yang keluarkan statement itu… saya nak bagitahu itu adalah fitnah yang melampau! Fitnah yang amat berat pada saya,” jelasnya.

Dalam pada itu, Alif juga berkongsi bahawa Aisyah dan Fatin merancang untuk berjumpa dalam masa terdekat.

Justeru, dia berharap agar mana-mana pihak di luar sana yang ingin ‘mengambil berat’ terhadap kisah rumah tangganya perlulah bertenang dan tidak menuang minyak tanah ke dalam api.

“Aisyah dengan fatin planning untuk berjumpa termasuklah dengan keluarga. Tapi kita akan buat satu-satu.

“Sebagai suami, ketua keluarga… saya akan mainkan peranan yang cukup penting dan saya cuba untuk buat yang terbaik untuk mengharmonikan segala-galanya.

“Jadi biar saya handle situation keluarga saya. Minta semua yang melihat, yang rasa nak care tu cuba slow down sikit, jangan tambah-tambah api, rilek je… bertenang. Memang salah saya. Tapi let me handle this,” ujarnya. -CARI

Sumber: XTRA

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Buritan 1-12-2023 06:20 PM
Aku kalo jd jntn.. bini pertama muka mcm zimbabwe.. bini kedua muka mcm omputih miss world..

Kalo takat muka bini no 1 dan 2 akan akan je.. umo sama... Warna kulit sama.. bangsa sama.. buat penat je .. nak kawin 5 6 7 ni ce le cari yg superduper cun.. org tuduh kawin sbb nafsu pun ok..
Quote imransulaiman 1-12-2023 06:54 PM
Sampai sekarang aku tak tahu apa signifikan berita beruk ni perlu ditularkan! Tiba-tiba muncul disebabkan oleh beristeri dua!

Itu je ke???
Quote doubleA 1-12-2023 07:01 PM
Lantak ko la nak kawen 2,3,4,5 pun no one cares, yg jadi menyampah dan meluat sebab korang acah influenza terpaling islamik padahal berpaksikan soc.med hidup bertunjangkan validation netizen. Mulut meratib agama padahal peel sendiri tak menggambarkan yislamik pun. Fakers
Quote miracle_forever 1-12-2023 07:05 PM
vaveeee tonyok ni pehal byk sgt benang kat cari? whoareyous???!!! setakat kisah menyundal dgn betina, gi mampus! satu benang je cukup la. berderet2 benang dia saja!
Quote Suchi 1-12-2023 07:31 PM
Sudah2 la benang pasal dorang nih
Iols bukak tt asik fyp pasal dorang ni netizen indon pun buat konten pasal dia nih

Netizen pun sudah2lah asik nak buat parodi pasal dorang ni
Quote SalenaGomez 1-12-2023 07:41 PM
Nak temukan ? Bukan ke no 2 pekerja depa juga
Quote swimswim 1-12-2023 07:47 PM
Kalau da bgtau, nape nak nikah telend.
Quote leena1234 1-12-2023 08:28 PM
Tutup jelah thread ni.semak banyak2.larva kuning marah nih! ????
Quote zuriey 1-12-2023 08:45 PM
Lahh knp p nikoh dkt siam kalau ecah dah tau
Quote babynina30 1-12-2023 09:31 PM
Ecah pon kemain isu tgh hangat mggu neh. Sheols pon amek pluang promo plbgai buku n ajak beramai gi pesta buku wiken neh

I syak kalau jumpa dgn fatin nt  msti ada video pstu uppp jd content

Dasar batak semua nk tyg
Quote fossil 1-12-2023 10:27 PM
memandangkan aisyha pun tak kisah bermadu nak amsuk syurga tanpa hisab katanya..lantak ko lahhhhh..hidup ko..lepas ni semua buat konten,  utk tarik tollowers beli produk2 deme...confirmmmm
Quote linb 1-12-2023 11:19 PM
leena1234: Tutup jelah thread ni.semak ba ...


Hahahahahaha kesian larva larva tu semua. Depa tak bersalah hahahaha
Quote matjerk 2-12-2023 01:14 AM
Smpai skrg aku x tau dia siapa
Quote lolipopmanish 2-12-2023 01:36 AM
iols dgr voicenote binik no 2 tu, geli pulak aihh
Quote MisXoXo 2-12-2023 06:36 AM
Sbnrnya yang emo masyarakat.media ni makin cucuk2 tambah bara.bio ajalah deme settlekan.masyrkt kita ni dh jadi parah bila asyk emo isu2 gini.baik xda pape terus jd mcm2.pattnya xyah  komen.buat senyap aja..xyah clarify dah apa2.diam dan move on
Quote Jajuli 2-12-2023 10:31 AM
Tapi aku rasa madu dia lagi lawa ,ramai yg ckp  isteri 1st mcm artis nadia hudson
Quote miss_perfect 2-12-2023 11:16 AM
matjerk replied at 2-12-2023 01:14 AM
Smpai skrg aku x tau dia siapa

Bila meletup kisah dia bermadu ni barulah I cari pasal diorang ni sikit2. Sebab memang tak tahu sapa diorang ni. Kisahnya, Aisyah ni masa bujang dulu pun dah aktif berdakwah dengan 401 production, yang Alif ni dengan video2 dakwah Teega.my, jadi penceramah jemputan kat IPT etc. So bila 2-2 menikah ni terus jadi idola BBNU la nampaknya sebab bercinta lepas kawin, jaga ikhtilat etc (Aisyah tu tak suka pun si Alif ni, mak dia yg suruh dia kawin). No wonder lepas kawin pun tak kisah pamerkan kisah hidup memasang untuk tontonan netizen sebab sebelum tu pun diorang memang nak hidup famous.
Quote matjerk 2-12-2023 01:58 PM
lolipopmanish replied at 2-12-2023 01:36 AM
iols dgr voicenote binik no 2 tu, geli pulak aihh

Nk dgr kat mana?
Quote nolya 2-12-2023 03:36 PM
Apasal havox benar cerita di Alif  ni.  Sape dia ni, buka main lagi 'masyhur'nya. Cite nak kenalkan isteri tua dgn isteri muda  pun nak kena khabak kat netizen ke?   

Lihat semua komen(46)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

25-2-2024 01:26 AM GMT+8 , Processed in 0.054048 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top