CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

Empat Kenyataan Rasmi Alif Teega – "Tolong Henti Hina Kedua-Dua Isteri Saya"

29-11-2023 04:13 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 8040| Komen: 92

Description: Alif Teega meminta ramai pihak untuk berhenti menyebarkan fitnah melampau kerana hubungannya bersama isteri pertama, Aisyah berada dalam keadaan yang sangat baik
Alif Teega meminta ramai pihak untuk berhenti menyebarkan fitnah melampau kerana hubungannya bersama isteri pertama, Aisyah berada dalam keadaan yang sangat baik

Alif berkata dia tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap mereka yang tidak bertanggungjawab mencipta akaun media sosial isteri keduanya, Fatin Umaidah Ramli.



Foto: IG

“Ada permintaan sedikit, Alif nak minta untuk berhenti sebarkan fitnah yang melampau. Alif dan Aisyah memilih untuk memaklumkan berita Alif bernikah dalam keadaan murni. Itu sahaja, jangan tokok tambah.

“Pertama, saya dan isteri saya Aisyah sekarang dalam keadaan sangat baik. Tolong jangan disebabkan fitnah, komen-komen ni buatkan keadaan teruk. Ini hal rumah tangga saya.

“Kedua, isteri saya Fatin tidak ada sebarang akaun media sosial. Saya risau kenyataan disitu mengundang lebih banyak cerita fitnah. Semuanya palsu untuk keruhkan keadaan. Saya bersiap sedia untuk membawa hal ini kepada undang-undang. Buat siapa yang create akaun dia sila delete sekarang. Jangan cabar saya,” katanya.


Dalam masa yang sama, Alif mempersoalkan motif disebalik kenyataan yang dikeluarkan oleh adik susuan Aisyah Hijanah iaitu Amirul Adni Rustam itu tidak dibawa ke mahkamah sekiranya dakwaan tersebut benar.

Malah, Alif berkata dia sudah menetapkan masa untuk berjumpa dengan abang susuan Aisyah.

“Ketiga, apa sahaja statement yang dikeluarkan oleh adik susuan Aisyah, kalau lah ianya benar semua itu perlu dibicarakan di mahkamah bukan di media sosial. Apa motif fitnah itu? Walhal saya dan Aisyah baik-baik sahaja.

“Adik kandung Aisyah juga jumpa saya bersembang. Juga abang susuan Aisyah datang jumpa. Mana dia Amirul Adni Rustam? Saya dah set time dengan abang awak, datang jumpa saya,” ujarnya lagi.

Di akhir muat naik tersebut, Alif memohon maaf dan berharap agar ramai pihak tidak terus menghina kedua-dua isterinya.

“Keempat, saya tahu saya tak mampu menahan cemuhan dan makian kalian terhadap apa yang berlaku. Saya doa agar kalian mampu menahan lidah dan hanya berkata perkara yang baik-baik sahaja insya-Allah.

“Saya mohon tidak menghina isteri saya, Aisyah dan Fatin. Mohon maaf atas apa yang berlaku tapi inilah yang saya perlu jalani. Saya juga manusia diuji dengan kata-kata sendiri,” tulisnya lagi.

Sebelum ini, tular sebuah foto di media sosial memaparkan perincian pernikahan Alif bersama isteri keduanya, Fatin yang dikatakan berlangsung di Songklah, Thailand.

Susulan itu, adik Aisyah iaitu menggelarkan Alif neorang lelaki dayus atas dakwaan memukul kakaknya itu sehingga cuba untuk mengahapuskan bukta di dashcam.

Terdahulu, Alif atau nama lengkapnya Mohd Hazalif Mohd Hazani tampil meleraikan segala spekulasi dengan mengakui telah berkahwin dua demi mengelak sebarang fitnah berterusan terhadap dirinya, isteri dan keluarga.

Terdahulu, Aisyah pula seakan reda atas nasib menimpanya itu serta mendoakan kebahagiaan suaminya bersama madu, Fatin Umaidah dan berharap ramai pihak tidak terus bercakap buruk mengenai rumah tangga mereka. -CARI

Sumber:XTRA

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote IvyGorgon 29-11-2023 04:22 PM
Bangang punya jantan, takkanlah koyak kena hentam dek netizen. Puihh
Quote hudalarva 29-11-2023 04:36 PM
Ups and downs bila hidup dlm dunia reality show buatan sendiri... Iols just tonton je... Who knows nanti ada rezeki beristeri teega pulak ker
Quote LostStar 29-11-2023 04:36 PM
boo dasar jantan otak sempit.
Quote NazRysha 29-11-2023 04:41 PM
jantan sundal ni
Quote menjad 29-11-2023 04:41 PM
Eeeeee tak leh betui tengok video2 fake pijak semut tak mati tuhhh. Mulut manis ajer tapi hati????
Quote ifanonline 29-11-2023 04:44 PM
isteri2 teega tetek besar tak?
Quote naina 29-11-2023 04:46 PM
Isteri pertama dia redha sapa kita nak bising2. Teruk betol netizen ni melebih2 marah kan laki orang. Jaga laki MAsing2 la.. cerita sebenar hanya mereka shj yang tahu..ada yang siap emosi tengah shaking nak lempang orang tu pasal kes ni. Padahal ko kawen pun belum
Quote azimodin 29-11-2023 04:46 PM
Terpaling.. ko retis ke?
Quote Robitadotcom 29-11-2023 04:46 PM
muka pondan. ada rupa jantan sikit pn sbb jambang tanam tu jeeeee. jijik lah. mmg babi utk babi pun. sesuai lah korg
Quote noor2 29-11-2023 04:47 PM
Ramai jantan sundal dan perempuan sundal yg suka jd bini kedua, ketiga
Quote gurlfriday 29-11-2023 05:05 PM
Honestly, i dun give a shit at all..kisah lak aku kau nk kawen brp, ape tah lg nk ckp psl bini2 kau
Quote black_handbag 29-11-2023 05:12 PM
tak nak orang kecam, nape ko cerita semua gedebuk gedebak kat netizen? diam2 jelah. takde sape kesah pon. bajet mcm retis tersohor semua benda nak bagitau
Quote Prickford 29-11-2023 05:51 PM
1st kalau hubungan dgn Fatin tu direstui, idok lerrr ngko nikah kat Songhkla. 2nd u just 29 while your wife is 25, too young for polygamy dan kedua2 masih function dlm rumahtangga sbb bini boleh peknen & tengah peknen & already ada 2 anak. Jauh lagi perjalanan umah tangga korang berdua, bnyk benda nak hadap, tapi kenapa pilih pening2 tambah bini lagi satu? Bodoh betul.
Quote prettyuglybabe 29-11-2023 06:00 PM
dia kena kawin lagi satu..
baru la jadi ke teega teega..
Quote pocongkiutss 29-11-2023 06:01 PM
prettyuglybabe replied at 29-11-2023 06:00 PM
dia kena kawin lagi satu..
baru la jadi ke teega teega..

Iols restu sesangat..biar patin tu rasa jugek..hrp dia kawen masa patin preggy

K bai
Quote Ahriman 29-11-2023 06:02 PM
Fefeeling penyelamat gittew.padahal berpikir guna k*t*.
Quote _blackbird 29-11-2023 06:08 PM
kisah sandiwara tak penting. penting lagi kisah penyelewengan duit org awam oleh aman palestin sama yuseri yusoff
Quote honam 29-11-2023 06:13 PM
ifanonline replied at 29-11-2023 04:44 PM
isteri2 teega tetek besar tak?

ni soalan ke cadangan?
Quote makadek 29-11-2023 06:16 PM
ifanonline replied at 29-11-2023 04:44 PM
isteri2 teega tetek besar tak?

Kalau tgk rupa besor buah manggis je puting leper

Lihat semua komen(92)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

25-2-2024 12:46 AM GMT+8 , Processed in 0.089196 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top