CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Perdagangan Adil: Perpaduan Kaum Memacu Ekonomi

27-11-2023 08:00 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 52| Komen: 0

Description: Perdagangan yang adil adalah seperti suatu pertunjukan yang dikoreografi dengan baik, di mana setiap peserta mencuba sedaya upaya untuk menonjolkan daya tarikan mereka sambil menghormati dan mengharga ...
Perdagangan yang adil adalah seperti suatu pertunjukan yang dikoreografi dengan baik, di mana setiap peserta mencuba sedaya upaya untuk menonjolkan daya tarikan mereka sambil menghormati dan menghargai persembahan orang lain.


Tetapi pernahkah anda terfikir, bahawa anda juga boleh menjadi bintang di atas pentas? Anda juga boleh menunjukkan bakat dan daya tarikan anda serta merasakan kegembiraan dan kepuasan yang unik di bawah perhatian ramai.


Gambar hiasan
Foto: Bloomberg/Getty Images

Dalam dunia perdagangan yang adil, semua orang mempunyai peluang untuk menjadi bintang di atas pentas. Sama ada anda pengeluar atau pengguna, selagi anda menghormati orang lain dan berkongsi kejayaan, anda boleh bersinar di peringkat ini. Anda boleh memperoleh ganjaran yang adil melalui usaha anda sendiri selain menggalakkan pembangunan perdagangan yang adil melalui tindakan yang anda ambil.


Jadi, marilah kita bersama-sama menonjolkan diri kita di atas pentas ini dan menikmati keterujaan apabila menjadi perhatian ramai. Marilah kita menghormati orang lain di peringkat ini dan merasai kepuasan kejayaan yang dikongsi bersama serta mempromosikan perdagangan yang adil untuk mengubah dunia.

Secara umum, perdagangan yang adil adalah seperti tarian yang indah antara manusia dan ekonomi. Kiita juga harus menjadi bintang di peringkat ini, melalui tindakan kita sendiri, menggalakkan pembangunan perdagangan yang adil dan mencapai pembangunan ekonomi dan sosial yang mampan.


Dicky Ng,
Pengarah Institut Penyelidikan ESG Kebangsaan - CARI


Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen Terbaru


ADVERTISEMENTADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENTADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

16-4-2024 03:21 PM GMT+8 , Processed in 0.032784 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top