CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
CARI Infonet Portal Portal Utama Confession Lihat artikel

Penyondol Seronok Dapat Lebih 'Attention' Banding Isteri Tapi Akhirnya Pilih Undur Diri

12-11-2023 04:09 PM| Diterbitkan: tatod| Dilihat: 8852| Komen: 7

Description: Dalam satu perkongsian di laman X, pengakuan seorang wanita yang merupakan bekas 'penyondol' mencuri tumpuan ramai.Wanita yang tidak mendedahkan identiti itu berkongsi cerita mengenai kisah percintaan ...
Dalam satu perkongsian di laman X, pengakuan seorang wanita yang merupakan bekas 'penyondol' mencuri tumpuan ramai.

Wanita yang tidak mendedahkan identiti itu berkongsi cerita mengenai kisah percintaannya dengan seorang lelaki berstatus suami orang yang begitu 'terjaga' sehingga tidak berjaya langsung dihidu oleh si isteri.


Menurut wanita berkenaan, sebagai 'kekasih gelap', dia sudah terbiasa dengan jadual giliran untuk meluangkan masa bersama lelaki berkenaan, sama ada berjumpa, berhubung menerusi WhatsApp atau panggilan telefon.


"Boleh text office hour je, weekend hanya kalau dia yang contact dulu. Kalau weekend tu long weekend, tunggulah sampai hari yang working days.

"Selalunya dia akan balik lewat pukul 10 malam macam tu sebab memang workaholic, so kadang-kadang aku teman dia dinner atau coffee sebelum dia balik ke pangkuan keluarga," ceritanya.


Tambahnya, tidak pernah langsung timbul perasaan cemburu di hatinya meskipun lelaki berkenaan melebihkan masa bersama isteri dan keluarganya.

"Tak rasa cemburu sebab aku rasa dia lebih banyak bercerita dekat aku daripada wife dia. Lagi banyak masa spend dengan aku walaupun online je.

"Lebih dapat banyak attention daripada wife dia. Banyak benda pasal dia yang aku lebih tahu daripada wife dia," ceritanya.

Tidak mendedahkan berapa lama tempoh percintaan terlarang itu, wanita berkenaan berkata dia bagaimanapun akhirnya mengambil keputusan untuk mengundur diri.

Ujarnya, keputusan tersebut didorong apabila timbulnya kesedaran dalam diri dan tidak mahu menanggung kifarah di kemudian hari sekiranya berterusan menjadi 'penyondol'.

"Aku tak nak pun laki orang tu, aku cuma nak companionship which laki bujang luar sana boleh provide and aku tak nak rasa restricted.

"Perasaan jadi kekasih gelap tu macam tak best so aku tinggalkan dia.

"Lelaki tu meroyan gila sampai cari aku dekat semua tempat. Datang apartment aku, call aku banyak kali suruh turun... aku sampai ke sudah tak turun dan ghost dia macam tu je," kongsinya.

Pada akhir coretan, wanita tersebut menitipkan pesanan buat kaum Hawa agar tidak menjadi seperti dirinya dan mengambil iktibar daripada kisahnya.

Kisahnya yang dikongsikan di laman @meinmokhtar mengundang perhatian warga maya yang rata-ratanya meluahkan rasa simpati terhadap isteri lelaki berkenaan.


Sumber: mStar


Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan
Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote SalenaGomez 13-11-2023 11:09 AM
Actually pempuan penyondol ni la rugi. Setakat jadi kaunselor x bertauliah free, bazir masa n energy

Seronok mmg la seronok, sbb dpt attention dr manusia lelaki lain utk beberapa tahun je. Lepas  tu nothing and nothing kan. Rugilah, pempuan ni dah la cepat menopous. And also lepas umur 40 - 50 tahun, apa lagi yg nk dicari selain companion. Kalau sempat jumpa, oklah…if not masa berlalu gitu je.

Hidup ni singkat je. SG percaya cerita2 dia ni nak sedap kan hati betapa beruntung nya dpt perhatian makhluk lain. Tapi in the end, berbaloi ke?
Quote sufi^_^ 17-11-2023 12:22 PM
Macamana dia boleh konfiden sangat dia lagi tau & lagi kenal jantan tu berbanding bini jantan tu eh?
Quote any42 19-11-2023 06:18 AM
Bagus la awl2 dah sedar diri. kesian wife laki tu dpermainkn. jntan slgi xkantoi agknya lps ni cri mngsa bru pula
Quote annehuda 19-11-2023 12:23 PM
aku single dan aku rasa memang betul, ada beberapa kenalan lelaki aku ni diorang kekdg ada jugak meluah kt aku pasal bini diorang.  the thing is kalau meluah pada lelaki lain macam tak kena also lelaki sembang sesama lelaki ni diorg takkan sembang pasal hal peribadi, byk sembang merapu je. sbb tu kalau lelaki bersahabat ni kekadang bertahun2 kenal pun tak tau birthday die ape, die lahir kat mana, adik beradik brape. walaupun bestie gitu

anyhoo aku anggap mcm ni jelah ni versi dia, versi bini dia kita tak tau, unless la berlaku depan mata. dan selalunye aku suruh dia slow talk ngan bini die jelah kalau ada apa yg tak puas hati.  kalau btul salah die contohla die cakap bini dia kepam tak mandi aku tiaw balik kot la bini tu terlampau busy jaga anak korang sampai tak mandi.  lepas tu takde dah diorang nk meluah ke ape ke
Quote annehuda 19-11-2023 12:25 PM
same jugak kpd poremer dlm ni yg jd bini, korang jgn hingat laki korang membukak aib korang kt orang luar.  ade jah, kalau tak pada kawan-kawan, pada adik beradik dia.  sebab tu kekdg aku menyampah bila geng lelaki ckp isteri suka bukak aib bini kt socmed.  lelaki pun ada bergosip jugak
Quote chinta89 27-11-2023 11:40 AM
"Tak rasa cemburu sebab aku rasa dia lebih banyak bercerita dekat aku daripada wife dia. Lagi banyak masa spend dengan aku walaupun online je.

"Lebih dapat banyak attention daripada wife dia. Banyak benda pasal dia yang aku lebih tahu daripada wife dia," ceritanya.


ahahah yeke ko rasa lbh kenal dan lbh tahu semua benda dari wife dia? lelaki kalau dh nk kat prmpuan, mmg dia akan tunjuk ko la gadis yg plg memahami dia lbh dari isteri dia.

dan baguslah ko sedar takut kifarah. sejauh mana je dia boleh adil kalau korang kawin? entah2 ko pun akan alami nasib spt isteri ptama bila ko kawin, ada anak, ko akan sibuk dihempaskan dgn tanggungjawab bjaga malam menyusu anak, hantar ambk anak di rmh pengasuh/taska, ko sibuk memasak utk suami. dan smntara itu suami ko akan berfoya2 dgn betina lain plk utk mendapatkan perhatian dan kasih syg palsu.

dah tua nt, kita nk suami disisi kita ke sana sini. kalau dh dua rmh, ko tpksa akur dgn waktu giliran bermalam. sanggup??

u have a choice utk jd yg ptma, jd kenapa harus jd yg kedua??
Quote telracs 3-12-2023 11:46 AM
Sama je dedua, bukan lelaki yang baik, dan juga bukan perempuan yang baik, just nak mengisi masa lapang dan seronok buat sesuatu yang tak sepatutnya.

Lihat semua komen(7)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

2-3-2024 08:57 AM GMT+8 , Processed in 0.040585 second(s), 35 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top