CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Video@CARI Apa Kata Mereka? Lihat artikel

Patut Ke Cina Malaysia 'Disuruh' Balik China?

5-10-2015 06:03 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 27165| Komen: 433

Description: Kita rakyat Malaysia yang terdiri dari pelbagai bangsa, agama dan budaya. Jadi, isu-isu sensitif yang boleh menggugat ketenteraman kaum perlu dielakkan agar keamanan dan keharmonian negara sentiasa te ...



Artikel : TS LOO
Video : Firdausz & Teo Chong Chiek 







Pada masa ini, perkara sensitif yang menyentuh isu perkauman semakin menjadi-jadi di negara kita. Antaranya kenyataan dari Ketua Bahagian Umno Sungai Besar, Datuk Jamal Yunos dan Timbalan Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani, Datuk Seri Tajuddin Abdul Rahman yang berbau perkauman. 

Wartawan CARI Infonet berkesempatan mendapatkan pandangan umum berhubung perkara ini. - CARI Infonet.





21

Bagus
23

Marah
26

Terkejut
15

Sedih
23

Lawak
37

Bosan

Friends Rank (145 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote fibre_stuck 5-10-2015 06:18 PM
Cuba kita dengar pendapat cai dapig dan cai umngok dibawah ni
Quote Teru2Bozu 5-10-2015 06:19 PM
topik yg boring
Quote hari1 5-10-2015 06:21 PM
Edited by hari1 at 5-10-2015 07:29 PM

Patut bila perangai cina sudah macam nak menjadi tuan di tanah pusaka melayu

Tanam tebu ditepi bibir
Bila berkata manis bicara
Cina tempatan adalah musafir
cina pendatang dapig melayu tak suka
Quote hari1 5-10-2015 06:29 PM
Cina mca  kafir zimmi
Cina dap  kafir  harbi
Semua cina makan babi
Sehingga jadi lupa diri
Quote TOPwind 5-10-2015 06:31 PM
cina ckap tak patut
tapi bila melayu mengamok repork kat China
Quote peningsokmo 5-10-2015 06:33 PM
x payah gadoh2 lah malaysia kecik aja. sama2 majukan ekonomi lagi bagus
Quote tagas 5-10-2015 06:44 PM
Memang patut
Quote hari1 5-10-2015 06:51 PM
Edited by hari1 at 5-10-2015 07:01 PM

Ini adalah tanah pusaka nenek moyang kami. Kami akan mempertahankan biar apa pun terjadi...nenek moyang kami telah mewarisinya kepada kami...kami tidak marah jika kamu hidup berbaik baik.dan menghormati siapa kami..Kami tak mahu mengatakan yang kami menjadi tuan disini tapi tanah ini adalah warisan nenek moyang kami..kami marah bila kamu bersikap seperti dapig..
Quote ~boolean 5-10-2015 08:35 PM
Cina kalau disuruh balik australia.. mungkin ramai nak... famili aku hat cina2 tu semua nak berhijrah ostrolia...tapi pergi china tak mahu pulak..tak mengaku keturunan...

Melayu hantar balik bandung...kemaruk shopping macam dunia dah nak kiamat
Quote Bedah.Cun 5-10-2015 08:37 PM
Nak halau, halau jer lar betul2! Yang kau sume duk berdempik2 dalam alam maya neh nak jadi haper? Sial betullar
Quote pasemboq 5-10-2015 08:57 PM
ahkak sokong jah kalo halau pendatang mendarat jinjang dan pontian sis...
Quote vongolia 5-10-2015 11:16 PM
orang umngok ini nak main isu perkauman, nak menghina bangsar lain takpa, pilihanraya datang nanti jangan merayu kita undi dia.  
Quote cinamedun 5-10-2015 11:19 PM
balik ke menlen gan
Quote clarizsa 5-10-2015 11:22 PM
Bodo piang... dorg org msia nk halau p china buat apa? Melayu asal mana? Australia?
Quote Acong 6-10-2015 01:51 AM
~boolean replied at 5-10-2015 08:35 PM
Cina kalau disuruh balik australia.. mungkin ramai nak... famili aku hat cina2 tu semua nak ber ...

australia tu ada sekolah cina free? tak mampus kaa cina DAPig tak dpt belajar mandarin?   
Quote Sandal 6-10-2015 07:03 AM
Kalau guna logik "Cina Malaysia 'Disuruh' Balik China",
bukan ke patut Bugis pon kena anta balik Indon?
Jawa pon kena balik Indon gak kan?
Quote ohnoLia 6-10-2015 07:12 AM
Ia boleh dikatakan mustahil dan x logik akal untuk berlaku... org2 cina dan india semuanya dah sebahagian dr kita malaysia... : ) . Satu family dah.

Membincangkan tajuk thread pun turut membuang masa umpama berbincang mcm mne nak jadikan suami kita yg straight kpd lbgt.  
Lebih menarik klu discuss mcm mne nk mmbentuk rumahtangga yg kohesef rukun dan aman bahagia...
Quote hari1 6-10-2015 07:26 AM
Cina oh cina kami tahu asal usul mu
Negara datuk nenek moyang mu di landa perang
Dengan tongkang kamu datang
mencari sesuap nasi penersus kehidupan
hidup bahagia di tanah larangan
terasa hati tidak mahu pulang
Quote bluehedgehog 6-10-2015 07:32 AM
hari1 replied at 6-10-2015 07:26 AM
Cina oh cina kami tahu asal usul mu
Negara datuk nenek moyang mu di landa perang
Dengan tongkang k ...

berani ko kutuk zahid hamidi yg moyang naik tongkang mari

Lihat semua komen(433)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

24-2-2024 07:48 PM GMT+8 , Processed in 0.058618 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top