CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Najib Razak Mohon Hentikan Berbalah, Tunjuk Siapa Kuasa

21-11-2022 03:44 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 2897| Komen: 72

Description: Kepimpinan Barisan Nasional (BN) perlu duduk bersama-sama dan memikirkan masa depan serta hala tuju negara ketika ini selepas keputusan Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) menyaksikan rakyat berpecah.
Kepimpinan Barisan Nasional (BN) perlu duduk bersama-sama dan memikirkan masa depan serta hala tuju negara ketika ini selepas keputusan Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) menyaksikan rakyat berpecah.


Bekas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, ketegangan dan perpecahan yang berlaku ketika ini perlu diredakan dengan pemimpin fokus mengutamakan kepentingan rakyat selain memikirkan semula ke arah negara yang lebih stabil.


Foto: Kosmo

“21 juta pengundi, rakyat telah bersuara, keputusannya menunjukkan Malaysia berpecah. Ada persahabatan yang terputus sepanjang kempen.

“Ada masa untuk kita berpolitik, berbahas, berbalah, berebut. There is a time for this but it is not now (ada masanya berpolitik tetapi bukan sekarang). Kini tiba masanya kita duduk dan benar-benar memikirkan masa depan negara.

“What do we want (Apa yang kita mahukan) Malaysia? Ke mana kita? Apakah masa depan dan hala tuju yang kita mahukan? Untuk Malaysia, untuk anak-anak Malaysia.” katanya dalam satu hantaran di Facebook hari ini.



Dalam pada itu, Najib turut mengajak semua pemimpin dan rakyat mengetepikan isu perbalahan politik sebaliknya bersatu hati membina semula negara.

“Ada keluarga yang bertengkar sesama diri, ibu bapa dengan anak-anak, anak saudara dengan pak cik mak cik, kawan baik berpuluh tahun kini tidak bercakap. Jangan, hentikanlah. Please stop it (tolong hentikan), bersama semula sebagai sahabat dan keluarga.

“Come together again (mari bersama semula), as friends and family (sebagai kawan dan keluarga)..kita 1Malaysia. We are all (kita semua) 1Malaysia, isu politik juga tolonglah ketepikan dulu, nak bina parti nak kukuhkan kawasan nak fikir PRU16 semua letak tepi dulu siapa lebih power (hebat),” jelasnya.

Hari ini pelbagai spekulasi yang timbul menyatakan terdapat perpecahan berlaku di antara Ahli Parlimen BN yang menyatakan sokongan terhadap dua blok berasingan iaitu Perikatan Nasional (PN) dan Pakatan Harapan (PH). -CARI

Sumber: Kosmo

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote renko 21-11-2022 03:45 PM
bising lah banduan ni
dulu pasal dia pun orang bergaduh sana sini
Quote tumpanglalu74 21-11-2022 03:47 PM
Doe1jMrWwAIMXoz.jpg
Quote ladybugz 21-11-2022 03:51 PM
haik facebook from banduan. from a banduan to another banduan. elok ler
Quote eyansss 21-11-2022 03:55 PM
sadap la banduan…  ko la punca pertama pergolakan semua ni…
Quote green~tea 21-11-2022 03:58 PM
duk dendiam dalam penjara dah ler.. baca buku.. baca quran...


sibuk dia nak join mengomen, takut orang lupa kat dia la tu gamak nye
Quote ifanonline 21-11-2022 03:59 PM
diam la ko najib...sakau dgn jho low
Quote mejaputih 21-11-2022 04:00 PM
ish berbunyi pulak dia ni...pdhal sbb dia la negara jadi tak stabil..
Quote sharlenetexas 21-11-2022 04:01 PM
Tok jib senyum sinis dlm penjara. Eh penjara ke?


Quote juruterra 21-11-2022 04:15 PM
diamlah Najib, why dont u just enjoy ur penjara time
Quote prince_marhaen 21-11-2022 04:23 PM
Dalam penjara boleh update facebook? atau PA dia pergi penjara suruh dia taip? atau admin page dia dah draft siap siap sebelum jibby masuk penjara? atau kak mah lampir dengan anak pompuan dia yang kepam tu tolong taip status???
Quote doubleharmonic 21-11-2022 04:29 PM
ko diam la babi
Quote msdummy.2018 21-11-2022 04:30 PM
Kenapalah br skrg dia leh berfikir dgb waras..ms dia duk jd pm xder plak dia pk mcm tuh
Quote kakikuDibibirmu 21-11-2022 04:30 PM
image.png
Quote kakikuDibibirmu 21-11-2022 04:31 PM
Eh salah gambar pulak
Quote kakikuDibibirmu 21-11-2022 04:31 PM
umno_menangis.jpg
Quote lightheaded67 21-11-2022 04:32 PM
tgk lah tak pegang jawatan terus elok, anak malaysia lah anak dia lah keluarga lah sahabat lah, pegang jawatan tgk, percuma je jadi babi
Quote nylliette 21-11-2022 04:33 PM
bior la tokjib nak bercakap pun, dia bekas PM jugak. kurang2 time dia lepas undi terus majoriti terus umum cuti, la ni punya gila nak masuk 2 hari xdak kerajaan lgi
Quote maharani_gebu 21-11-2022 04:35 PM
gedeban betul banduan skrg... siap blh up status tu kt socmed...
Quote rosevelvet 21-11-2022 04:36 PM
Dia boleh surf internet dr dlm sel ke?

Lihat semua komen(72)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-12-2022 12:30 AM GMT+8 , Processed in 0.117504 second(s), 50 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top