CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Wanita Indonesia cuba seludup dadah ditahan

25-6-2013 05:50 PM| Diterbitkan: admin9| Dilihat: 7818| Komen: 24

Description: ALOR SETAR - Pasukan Kastam Kedah mematahkan cubaan menyeludup dadah jenis syabu seberat 3.501 kilogram oleh seorang wanita warga Indonesia di Lapangan Terbang Antarabangsa Langkawi (LTAL), Jumaat lep ...


ALOR SETAR - Pasukan Kastam Kedah mematahkan cubaan menyeludup dadah jenis syabu seberat 3.501 kilogram oleh seorang wanita warga Indonesia di Lapangan Terbang Antarabangsa Langkawi (LTAL), Jumaat lepas.
   
Pengarah Kastam negeri Datuk Abdul Aziz Abdul Latif berkata dadah bernilai kira-kira RM665,190 itu dikesan melalui imbasan terhadap beg pakaian wanita berumur 28 tahun itu sebaik dia tiba di LTAL kira-kira pukul 11 pagi.
   
Katanya pegawai kastam yang membuat imbasan mencurigai sesuatu dalam beg pakaian wanita itu lalu membuat pemeriksaan lanjut dan menemui satu bungkusan syabu dibalut dengan kertas aluminium disorok di dalam beg berkenaan.
   
Hasil siasatan lanjut mendapati wanita itu pergi ke India pada 17 Jun dan dan pulang memasuki Malaysia melalui KLIA untuk ke Langkawi.
   
Pihak kastam percaya penyeludupan dadah itu didalangi sindiket antarabangsa yang menggunakan wanita sebagai keldai untuk membawa masuk bahan larangan itu untuk dipasarkan di Langkawi, kata Abdul Aziz pada sidang media di pejabatnya di sini hari ini.
   
Beliau berkata wanita itu juga didapati buat pertama kali mengunjungi negara ini pada Disember tahun lepas. Dia kini ditahan reman selama seminggu bermula 21 Jun.

9

Bagus
27

Marah
12

Terkejut
8

Sedih
7

Lawak
9

Bosan

Friends Rank (72 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote pakweneelofa 25-6-2013 04:11 PM
smua benda nk bawak ke malaysia...dah la bawak jerebu.,.. hehe
Quote dino 25-6-2013 04:12 PM
pakweneelofa posted on 25-6-2013 04:11 PM
smua benda nk bawak ke malaysia...dah la bawak jerebu.,.. hehe

ntahnya.... tak hbis indon2 nih..... tak hbis bwk mslh...
kat damansara teruk weh jerebu..... sakit mata....
Quote pakweneelofa 25-6-2013 04:16 PM
dino posted on 25-6-2013 04:12 PM
ntahnya.... tak hbis indon2 nih..... tak hbis bwk mslh...
kat damansara teruk weh jerebu..... sa ...

nnti baca statement berbau anti indon ni mula la nk merengek masuk campur hal ehwal agama kain batik jawa tuhan Allah ekonomi asia dan sbagai2nya.. bangang punya bangsa... hahaa
Quote md.jie 25-6-2013 04:22 PM
keldai dadah
Quote solstice 25-6-2013 04:24 PM
Bangsat punya Indon
Bangsa jahanam yg menyusahkan org
Quote SulurBidar 25-6-2013 04:35 PM
Laknat Tuhan ke atas Indon dan sekutunya...
Quote cef_gango 25-6-2013 04:36 PM
dah agak dah komen2 dia atas hehehe bawak jerebu.. bawak dadah.. bawak ayam penyet!!
Quote ogre 25-6-2013 04:36 PM
orang malaysia pergi australia pun banyak seludup dadah juga kan. hari itu tengok cerekarama (sabtu lepas). ummi aida berlakon yang dia jadi keldai dadah ke sydney australia.
Quote kenarikelabu 25-6-2013 04:37 PM
cef_gango posted on 25-6-2013 04:36 PM
dah agak dah komen2 dia atas hehehe bawak jerebu.. bawak dadah.. bawak ayam penyet!!

hahahahaa......ayam penyet pun jadik mangsa
Quote cef_gango 25-6-2013 04:37 PM
pakweneelofa posted on 25-6-2013 04:11 PM
smua benda nk bawak ke malaysia...dah la bawak jerebu.,.. hehe



ayam penyet pun dia bawak/seludup
Quote cef_gango 25-6-2013 04:44 PM
kenarikelabu posted on 25-6-2013 04:37 PM
hahahahaa......ayam penyet pun jadik mangsa

ko mkn kan ayam penyet... hahahhaa
Quote gaara_X 25-6-2013 05:03 PM
heheheheheee......aku tak panggil ayam penyet...aku panggil ayam ketok ngan lesung...
Quote pelangisenja 25-6-2013 05:07 PM
ayam penyet sedapppppp....hahahaha...makanan tak salah weyyyyyyy, perangai manusia yg salahhhhhhhh.....

bosan aku tgk yindon2 ni dlm bas rapid, dgn style ala2 rockers, rambut panjang, jeans koyak, aku tgk sekilas pun rasa menyesal sbb tertengok, rasa nak , muka n style serabai mcm tak mandi bulan2 dah tu plak perasan suara sedap, menyanyi plak dlm tu, dah tu kuat plak   
Quote itik_kuning 25-6-2013 05:10 PM
cef_gango posted on 25-6-2013 04:37 PM
ayam penyet pun dia bawak/seludup

slurrpppp  
Quote C.K 25-6-2013 05:17 PM
Baharu itu hari saya nonton drama di tv3..umi aida jadi kaldai dadah awang hitam...drama terbitan erma fatima...saya fikir erma fatima olah jalan cerita melalui kisah benar yang betina malaysia kena tangkap di australia kena hukum gantung itu gara2 jadi kaldai dadah mat nigger....ramai betina yang jadi kaldai dadah...mereka menyeludup dadah dengan menelan kapsul2 dadah itu....kapsul dadah itu punyai jangka masa....jika melebihi had dan masih tidak dikeluarkan dari perut...iana akan pecah dan kamunorang akan mampos serta merta akibat terlebih dos....
Quote C.K 25-6-2013 05:18 PM
Ada jua yang menyeledup dadah dengan menyorok kapsul tersebut di celah faraj dan di celah dubur masing2 bukan?...namun scanner lapangan terbang kini udah canggih...hatta kamu sorok di celah cikpit kamu pun....tetap dapat dikesan
Quote kakikuDibibirmu 26-6-2013 02:56 AM
munyorokkann dadah ke dalam lubang faraj
Quote peYno 26-6-2013 03:02 AM
dino posted on 25-6-2013 04:12 PM
ntahnya.... tak hbis indon2 nih..... tak hbis bwk mslh...
kat damansara teruk weh jerebu..... sa ...

jrg kita dgr org siam, kemboja, champa buat masalah kat mesia kan

kita melayu anti indon dna

Quote kakiputaralam 26-6-2013 06:37 AM
Kurang ajar punye yeendon yennadeyyyyyy..

Lihat semua komen(24)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

25-7-2024 01:22 AM GMT+8 , Processed in 0.102412 second(s), 63 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top