CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Bolehkah Lelaki Memakai Rona Merah Jambu?

3-8-2015 05:39 PM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 9458| Komen: 7

Description: Ramai yang bertanya, benarkah lelaki tidak sesuai memakai pakaian rona merah jambu? Adakah mereka yang memakai ini dikaitkan dengan golongan yang lembut, maknyah dan sebagainya? Nampaknya, semu ...
Oleh Adib Za

Ramai yang bertanya, benarkah lelaki tidak sesuai memakai pakaian rona merah jambu?

Adakah mereka yang memakai ini dikaitkan dengan golongan yang lembut, maknyah dan sebagainya?

Nampaknya, semua telahan ini adalah salah. Mitos yang mengatakan merah jambu untuk wanita dan biru untuk lelaki tidak boleh diterima lagi pada zaman ini.

Tahukah anda, lelaki yang menyarung pakaian rona merah jambu sering dianggap sebagai seorang yang bijak, berpelajaran, berbakat dalam perniagaan dan lebih mudah didekati oleh wanita?

Tambah menarik, rona merah jambu sesuai dipakai oleh mana-mana lelaki tanpa mengira warna kulit, cerah mahu pun gelap.

Ia juga sesuai dipadankan dengan pelbagai rona lain seperti biru, kelabu, putih dan sebagainya.

Jangan tunggu lagi, keluarlah dari kepompong dan ketakutan tentang merah jambu! - CARI Infonet

bowtie.png

chambray3.jpg

charcoal.jpg

jacket.jpg

suspenders.jpg

tone.jpg
(Sumber foto: artofmanliness)


16

Bagus
31

Marah
32

Terkejut
22

Sedih
43

Lawak
24

Bosan

Friends Rank (168 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote miabebe 3-8-2015 05:52 PM
Lazad pew laki pakai pink..dusty pink pussy pink..

Tasty cm.stoberi cake
Quote intriQue 3-8-2015 08:43 PM
ok jer pakai pink pun

BUT i don't like my man to wear bright yellow.....
Quote zamzuri12 4-8-2015 03:46 PM
Okay je kot nak pakai pink ni..saya pon ada pakai pink..baju melayu pink..jersi pink..ok per..
Quote seramado 5-8-2015 03:37 PM
yup..ok je pink..jgn shocking pink sudah
Quote missus_meow 5-8-2015 04:07 PM
intriQue replied at 3-8-2015 08:43 PM
ok jer pakai pink pun

BUT i don't like my man to wear bright yellow.....

Warna diraja  tu


Pink okay  ... jgn fuschia dah ....

Quote BlueRose99 12-8-2015 09:38 AM
HB Hakak terlalu banyak baju colour PINK. Kemeja keja pn ada 3 - 4 helai dari pink pekat hingga pink cair! Huhuhu.. Mungkin sbb PINK warna kegemaran Hakak so HB pn terikut2 juga..




Quote mdhelmi 14-8-2015 03:24 PM
warna ape2 pon mmg sesuai utk semua org
tp kebanyakan laki akan pakai ikut warna yg dia suka je

Lihat semua komen(7)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-7-2024 02:25 AM GMT+8 , Processed in 0.052910 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top