CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

Hidayah Menangis, Sujud Syukur Ali Puteh Diperintah Bayar RM60,000

18-2-2022 12:58 PM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 3209| Komen: 11|Original author: LilRose

Description: Pelawak Ali Puteh diperintah Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur hari ini membayar RM60,000 kepada isteri Allahyarham abangnya iaitu Abam Bocey kerana mengeluarkan kata-kata mengaibkan terhadap Siti Nor Hida ...
Pelawak Ali Puteh diperintah Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur hari ini membayar RM60,000 kepada isteri Allahyarham abangnya iaitu Abam Bocey kerana mengeluarkan kata-kata mengaibkan terhadap Siti Nor Hidayah Mohd Ali di Instagram dua tahun lalu.


Sinar Harian melaporkan, hakim Zulqarnain Hassan membuat keputusan itu selepas tuntutan balas yang dikemukakan Hidayah berhubung hantaran  ‘Bile balu arwah abam berhati binatang!!!’


Kredit foto: Harian Metro/mStar

Difahamkan, Hidayah pada Mei 2020 memfailkan saman fitnah terhadap Ali Puteh, 34, berhubung kenyataan berkenaan yang menggambarkannya sebagai tidak bertanggungjawab.


Justeru, balu Abam menuntut ganti rugi am, teladan atau punitif dan teruk yang tidak dinyatakan jumlahnya.

Menurut laporan, Hidayah menangis dan sujud syukur di galeri awam sebaik prosiding selesai.



Sementara itu, Ali seperti dilaporkan mStar berkata, dia akur dengan keputusan itu dan menerimanya dengan hati terbuka.

"Saya akur dengan keputusan hari ini, saya tak marah atau rasa nak mengamuk," katanya.


Kredit foto: IG

Kemenangan berpihak pada Hidayah, rasanya Ali puteh akan sebut-sebut lagi tak mengenai balu abangnya ini kelak? - CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote cikatilia 18-2-2022 01:54 PM
alhamdulillah
tahniah balu abam
Quote L211 18-2-2022 04:24 PM
Lps tu sibuk pulak si Ali ni nak buka rayuan.. Mmg jenis tak tahu malu, nak pijak maruah dayah dgn ckp berhati binatang & kejar harta, sekrg nk panggil Aliff Syukri plak.. kdg yg lyk mati ni ialah si Ali yg berhati hitsm.. bab harta plak definitely anak Abam yg berhak memandangkan si ibu Abam dh meninggal.. itu satu je waris sah.. bkn Ali.l fuck u Ali
Quote orkidorkido 18-2-2022 05:48 PM
Alhamdulillah, selayaknya untuk si balu & anak.
Untuk si susun, selayaknya juga untuk kau. Takde apa nak dirayu lagi, terima jelah. Tak perlu nak merayu keputusan, tak perlu nak tegakkan benang yang basah. Apa yang kau tunjukkan, ucapkan, itulah kau!
Quote jijilaaa 19-2-2022 10:26 AM
alhamdulillah.....
Quote slyfynx 19-2-2022 12:12 PM
Mcm biase, wartaan cari bukak thread yang dah orang bukak berkali2
Quote Timortimur 19-2-2022 10:39 PM
Kaya sgt ke arwah abam ni?
Quote dudaberhias 19-2-2022 10:43 PM
Walaupun dah banyak sangat thread pasal dayah menang ni, tapi iols tetap masuk komen nak padankan muka si ali tu. Lepasni mana la si gundu tu nak letak muka lagi... Mesti kat runah hijau tu dia dah menyorok tepi bucu katil atau celah2 langsir sebab malu.
Quote doubleharmonic 20-2-2022 01:31 AM
memang padan muka ko kan noreen? dah kalah tu kalah jelah nak rayuan bagai apa lagi ko ni hah noreen? rayuan untuk ko dihumban ke dalam kandang noreen jah yang layak untuk ko kan noreen?
Quote fido_dido 20-2-2022 07:50 PM
aku dh xtau nak mencarut mcm mana lg dh kt ali nih..carutan2 forumer utk dia disegenap benang mewakili isi hatiku gituh..dr start dia susun2 tu lg dh aku panas je baca..
semoga dia teruskan merayu pastu kalah pastu rayu lg kalah lg sampai ajm!!
Quote Kyouya 21-2-2022 02:00 AM
Alhamdulillah
Quote belacan_gurl 21-2-2022 02:02 AM
dudaberhias replied at 19-2-2022 10:43 PM
Walaupun dah banyak sangat thread pasal dayah menang ni, tapi iols tetap masuk komen nak padankan mu ...

Dia tgh mengigil tahan marah...tgh fikir idea lain utk kenakan dayah ...org gitu mana pernah mengaku salah

Lihat semua komen(11)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

25-7-2024 09:27 PM GMT+8 , Processed in 0.054606 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top