CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Netizen Teruja Tengok Rumah Baru Black Hanifah, Betul-Betul Macam Rumahku Syurgaku

10-1-2022 10:13 AM| Diterbitkan: Cintaerina| Dilihat: 5001| Komen: 33|Original author: Cinta Erina

Description: Baru-baru ini, penyanyi Black Hanifah ada berkongsikan keadaan bengkel miliknya yang dilanda musibah banjir.

Sumber: Instagram Black

Baru-baru ini, penyanyi Black Hanifah ada berkongsikan keadaan bengkel miliknya yang dilanda musibah banjir. 

Walaupun banyak barang yang rosak, namun Black tetap bersyukur kerana pekerja-pekerjanya selamat. 

Melihat posting terbaru Black di akaun Instagramnya, satu video pendek dikongsikan yang memaparkan rumah baru Black sekeluarga yang sedang diubah suai. 

Sumber: Instagram Black

Di dalam posting tersebut, Black menulis ini adalah rezeki keluarga mereka untuk tahun 2022. Dari video yang ditunjukkan, rumah baru Black ini adalah corner lot dan moden ala ala glass house gitu. Hanya tinggal sedikit sahaja lagi proses untuk menyiapkan keseluruhan rumah sebelum mereka dapat mendiami rumah ini.

Besar dan luas dalaman rumah Black ini dan ianya pasti cukup selesa untuk isteri dan anak-anaknya nanti. Dapat membeli rumah sendiri sememangnya impian ramai orang apatah lagi apabila sudah berkeluarga sebegini. Mesti seronok sekiranya kita semua dapat memberi senyuman kepada keluarga tersayang. Jom tonton video di bawah :


Video yang dikongsi oleh Black ini telahpun ditonton hampir 180 ribu  netizen setakat ini. Antara komen-komen peminat dan netizen yang dapat kami kongsikan untuk pembaca :

Sumber: Instagram Black

Landskap simple dan moden pun nampak cantik, boleh la bercucuk tanam bersama isteri dan anak-anak nanti ni. Tahniah Black atas kejayaan membeli rumah baru ini dan semoga semua pembaca juga dimurahkan rezeki oleh Allah untuk memiliki rumah idaman. -CARI


Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote chinta89 10-1-2022 10:22 AM
tahniah. mesti happy dpt beli rumah
Quote prince_marhaen 10-1-2022 10:59 AM
gittchewwww..... dalam pada PKP Covid dan ditimpa musibah banjir, tetap ye humble beli je rumah baru je senang...takyah nak cuci-cuci...gittcheww... btw Black jangan merengek / meratap lagi tau bila takde job musim covid....hihi
Quote dudaberhias 10-1-2022 11:02 AM
ok... comel je rumah baru dia... nampak ala2 butik pengantin gitu... sambil orang lalu lalang rumah heols sambil singgah beli produk menghitamkan kulit...

ala2 rumah mesra ekonomi gittewww... silap2 nak jual burger kot pagar pun senang... order jerit kot pagar je lepastu lontar burger tu melepasi pagar... jadi la burger terbang abe itam...
Quote tupaiterbang 10-1-2022 11:04 AM
itu hari bukan meroyan ke mintak duit taun lepas
Quote EvieWanKenobi 10-1-2022 11:06 AM
hari tu meratib macam B40..
Quote Humayra56 10-1-2022 11:23 AM
bagus ler masa tgh berduit ni beli umah..takde la dah tua kang merempat tatau nak duduk mana
Quote nakkomenjugak 10-1-2022 11:47 AM
ha saujana? tempat iol ke?
Quote mummydarling 10-1-2022 11:54 AM
die pilih tepi2 tu sure kat seberang tanah ksong die buat tempat parking die..
Quote mizruncing 10-1-2022 12:07 PM
jgn kang pkp kau memekak mintak bantuan
Quote makton 10-1-2022 12:20 PM
tahniah ler belek               
Quote ibu_haritz 10-1-2022 12:37 PM

hahaha Saujana mane??? iols pun Saujana gak....byk nau nama tpt Saujana
Quote shernazz 10-1-2022 01:29 PM
ibu_haritz replied at 10-1-2022 12:37 PM
hahaha Saujana mane??? iols pun Saujana gak....byk nau nama tpt Saujana

Sama lah
Iols saujana mata memandang
Hahaha
Quote chikumanis 10-1-2022 01:30 PM
tak tahan nak gelak baca komen uolls bash dia. ingatkan me sorang je nak bash, takpelah...me ikut saja kata uolls n sokong uolls...
Quote helicornia 10-1-2022 01:46 PM
Nk tanya Malaysia ni sesuai ke buat glass house
Quote bondeh 10-1-2022 01:56 PM
Kang pkp lagi ke ape jangan merentan yachhh... masih segar di ingatan meolls tika melintas jalan di bukit angkasa 10 tahun lalu, lintas depan kereta black & sebelahnya cikaro nih (sorry nama sheolls very ingat chikaro) happy naw muka theyolls dalam kereta cam main geletek2 hahahahahahha tibeyhhhhh
Quote guesswho09 10-1-2022 02:17 PM
bagus la muda2 lagi dah beli rumah
retis zaman dulu kurang kesedaran
tak mcm skrg ni retis dah sedar kepentingan
ada sikit sebanyak rete
Quote Shazid 10-1-2022 02:47 PM
Die pun campervan jgk...iols ade tgk kt utube...tu yg terkejut meratib pasal B40..bukan murah nk renovate camper van tu.
Quote twins 10-1-2022 02:57 PM
cantek....
bagus la beringat sewaktu tengah mampu... menyimpan... beli rumah....
ramai retis2 tahun 90an dulu yg masa tengah kebaboom dorang hidup mewah
macam jutawan.. bertukar2 kereta tp rumah tetap menyewa... & tak menabung pulaktu..
hasilnya.. bila bintang dah malap... umur dah meningkat hidup melarat...
terlampau ramai retis2 lama kita yg dok kat flat pprt walhal masa kegemilangan dulu
memang dahsyat hidup....mewah....
Quote lovelytouch 10-1-2022 03:08 PM
Sempitnya chuolsssss tepi tu sekangkang kera ja gittewww akaq menghencap

Lihat semua komen(33)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-1-2022 03:46 AM GMT+8 , Processed in 0.083034 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top