CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Pesanan Shila Amzah Kepada Para Suami- Tak Mampu Bagi Wang Kena Usaha, Sentiasa Top Up Sayang Pada Isteri

10-1-2022 10:30 AM| Diterbitkan: Cari-Saiful| Dilihat: 6346| Komen: 38|Original author: Oleh: Saiful

Description: Nama Shila Amzah yang sebelum ini sepi menjadi bualan hangat apabila mengumumkan sedang dalam proses penceraian.
Nama Shila Amzah yang sebelum ini sepi menjadi bualan hangat apabila mengumumkan sedang dalam proses penceraian.

Baru-baru ini, Shila menjadi perhatian lagi apabila dia membuka ruangan untuk peminat bertanya di IG Story.



Foto: IG

Meninjau soalan yang ditujukan, kebanyakannya berkisar tentang kisah rumah tangga.

Ada juga yang sempat memberikan kata-kata semangat dalam menempuh dugaan berkeluarga.


via murai.my


Dalam banyak-banyak soalan, ada netizen yang berkongsi kisah mengenai kemampuan seorang suami untuk isteri dalam rumah tangga.

"Saya rasa saya tidak mampu untuk memberikan secukupnya untuk isteri saya. Saya telah mencuba yang terbaik," tulisnya.


via murai.my

Memberi respon, Shila menjawab, "Kepada para suami, tidak mengapa jika anda tidak dapat memberikan secukupnya, secara barangan, wang ringgit, buat yang termampu. Yang penting usaha, pasti akan ada sentiasa ada rezekiNya."

Pesan Shila lagi, suami perlu menambah perhubungan suami isteri dengan kasih sayang kepada isteri, dan pastinya isteri akan merasa secukupnya.




"Doa sama-sama," katanya.

Bagus kan nasihat Shila dalam bab rumah tangga? Semoga bermanfaat ya. -CARI


Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote hannan_rayyan 10-1-2022 10:34 AM
semalam dalm intvw with Melodi she mentioned anak dia is getting better now and masih jumpa therapist lagi sebab sebelum ni anak dia trauma teruk

what did i miss? anak dia trauma teruk sebab apa
Quote prince_marhaen 10-1-2022 10:45 AM
Lahhhhhhh.....! Xila Amxia dah jadi Kak Seri Siantan pulekkkk..... hahahahah... baru je fail cerai dah boleh jadik kaunselor ek... lepas ni boleh jadi penceramah motivasi ganti apak Yendi Lala pulak... slang Brikkish dah takde eh sejak cerai ni? hihi
Quote dudaberhias 10-1-2022 10:49 AM
semoga di permudahkan lah shila... rasanya sharnaaz tak habis2 komen pasal sheols... nampaknya heolss rela menerima shila kalau betul ada jodoh...

iols pun harap2 mamu dan shilalat di jodohkan agittewwww...
sebab sharnaaz tu ade juga usaha cari duit... takde la nak cakap melayu pun pelat katanyer walaupun muka belacan dan rhoper macam tapai basi
Quote mummydarling 10-1-2022 10:53 AM
dudaberhias replied at 10-1-2022 10:49 AM
semoga di permudahkan lah shila... rasanya sharnaaz tak habis2 komen pasal sheols... nampaknya heols ...

kan iolls pon sukee dieor berjodohan.. biar kalau die nak meratib hibaa si nanas tampauu tampau manjaahhh dkt shilalat.
Quote dudaberhias 10-1-2022 10:56 AM
mummydarling replied at 10-1-2022 10:53 AM
kan iolls pon sukee dieor berjodohan.. biar kalau die nak meratib hibaa si nanas tampauu tampau ma ...

tu la... semoga berjodohan mereka berdua... kekurangan untuk shila kalau dapat bersama balik dengan mamu...hanya penat sebab sheolss nak kena kopek mengopek cari mulut mamu untuk comolot...
tapi jangan risau untuk sharnaaz berbulu ni paksa je heolss buat chemotherapy bagi gugur habis bulu2 tu... confirm wangi balik...

kalau tiba2 takde kening... lukis je dulu pakai marker pen... nanti tumbuh la tu...
Quote Humayra56 10-1-2022 10:58 AM
hannan_rayyan replied at 10-1-2022 10:34 AM
semalam dalm intvw with Melodi she mentioned anak dia is getting better now and masih jumpa therapis ...

oh yeke? x tgk melodi smlm..plg sian kn ank2 kecik kn klu kes2 gini huhu..semoga dipermudahkan segala urusan semua
Quote hotmak 10-1-2022 11:02 AM
hannan_rayyan replied at 10-1-2022 10:34 AM
semalam dalm intvw with Melodi she mentioned anak dia is getting better now and masih jumpa therapis ...

lah kesiannya, ke tu antara punca anak dia tak bercakap lg, trauma kan, moga dipermudahkan semuanya
Quote 4cupcakes 10-1-2022 11:30 AM
hannan_rayyan replied at 10-1-2022 10:34 AM
semalam dalm intvw with Melodi she mentioned anak dia is getting better now and masih jumpa therapis ...

Why? Why? Iolss nak tahu jgk.. atau mungkin anak nya susah nak paham slang british + malay
Quote mizruncing 10-1-2022 12:13 PM
nampak nau sbb duit. tp mmg btol pn bab duit dalam perkahwinan ni mmg boleh buat gaduh. zaman skrg setakat i lap u pakai air liur mmg tak kenyang oiiiii
Quote Normabaru 10-1-2022 12:28 PM
prince_marhaen: Lahhhhhhh.....! Xila Amxia dah ...


Hahah br nk ckp benda sama..hilang laki hilang slang terus ye
Quote ekselen 10-1-2022 12:36 PM
prince_marhaen replied at 10-1-2022 10:45 AM
Lahhhhhhh.....! Xila Amxia dah jadi Kak Seri Siantan pulekkkk..... hahahahah... baru je fail cerai d ...

mebi benda2 yg dia advice tu dr pengalaman dia sendiri kot...cth mcm mak pilih kasih kt anak2... Then psl rumahtangga..sheols pun br je melalui hub x brp nk elok ngan hasben sheols...takpela kita baca je...yg baik2 kita amik,yg sebaliknya kita buang le...bkn semua org nasihat kita boleh nk terima bulat2.it depends on our situation jgk...
Quote adeqbun 10-1-2022 12:54 PM
Xyah kompang sgt kes peribadi shillaat oiy...fokus besaarkan bdn eh anak dan kerjaya je ..
Quote caramello 10-1-2022 01:06 PM
Kepamnya ank2 genetic kokosen..
Quote woven11 10-1-2022 01:20 PM
Baru fail cerai dah jadi kaunselor pulak
Quote ghalibboy 10-1-2022 01:57 PM
Betul nasihat dia tu. Kalau suami gaji lebih kecil dr isteri, tidak jadi hal  ,jika boleh top up dgn memudahkan urusan isteri n rumahtangga.
Quote putput 10-1-2022 02:04 PM
mcm pembayang je punca keretakan rumahtangga..
Quote Orix 10-1-2022 02:08 PM
tokti tersenyum sinis
Quote aemon 10-1-2022 02:23 PM
dudaberhias replied at 10-1-2022 10:49 AM
semoga di permudahkan lah shila... rasanya sharnaaz tak habis2 komen pasal sheols... nampaknya heols ...

jangan sebut tapai kak dude..iols terliur.ni macam bg idea kt pounder2 untuk buat produk tapai dgn belacan je ni.
Quote samshik 10-1-2022 02:53 PM
Laki die naik tangan gamaknya... Xpun jenis gaduh jerit2...

Lihat semua komen(38)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-1-2022 05:41 PM GMT+8 , Processed in 0.090859 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top