CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Ladylista Tips Cantik Lihat artikel

Q-Switched Teknik Laser Baru Hilang Tatu

25-5-2015 03:42 PM| Diterbitkan: CMFreporter| Dilihat: 1866| Komen: 0

Description: laser ini juga dapat meningkatkan kandungan kolegen didalam kulit yang membuatkan kulit menjadi lebih muda.

Bagi yang mempunyai tatu dan terasa ingin menukar tatu anda, pastinya anda akan berfikir dua kali kerana anda harus melalui proses yang sama seperti mencacah tatu kali pertama. Bahkan proses membuang tatu kali kedua meninggalkan kesan parut yang lama untuk sembuh

Teknik baru  yang menggunakan laser ini dikenali sebagai Q-Switched Nd: Yag yang menggantikan laser konvensional kepada lebih teknologi. Menggunakan konsep photo acoustic, cahaya laser akan mengenalpasti tatu dengan kehadiran pigmen yang tinggi pada kulit. 

Teknik baru ini akan memecahkan dakwat di lapisan dermis kepada partikel lebih halus tanpa merosakkan lapisan atas kulit. Walaupun kaedah ini tidaklah bebas daripada sebarang kesakitan namun ia dengan coolant dan ubat kebas, pelanggan tetap selesa tanpa perlu memikirkan kesan yang tinggal.


Selain daripada tatu, kaedah baru ini juga dapat membuang tanda lahir dan segala jenis pigmentasi.Semua tahu, pemakaian 'makeup' juga menyebabkan pigmentasi kulit. Selain itu, laser ini juga dapat meningkatkan kandungan kolegen didalam kulit yang membuatkan kulit menjadi lebih muda. -LadyLista.
Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Sub-category


ADVERTISEMENTADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENTADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

23-4-2024 07:29 AM GMT+8 , Processed in 0.028135 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top