CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Jepun Cipta Burger Nasi dan Mee !

22-5-2015 12:10 PM| Diterbitkan: CMFreporter1| Dilihat: 8492| Komen: 39

Description: Burger Nasi dan Mee, hasil ciptaan burger terbaru rangkaian makanan segera di Jepun, Lotteria.
 
 
Biasanya kita makan burger chicken, burger egg, burger beef dan big burger ! 

Mungkin dah jemu dengan rasa dan selera burger yang selama ini makan, baru-baru ini di Jepun terdapat sejenis burger yang cukup unik dan kreatif.  

Dengan menggabungkan burger bersama nasi dan mee, menu burger terbaru ini adalah hasil ciptaan sebuah rangkaian makanan segera di Jepun yang terkenal iaitu Lotteria. 

Burger yang mengandungi lapisan nasi putih, kubis, mee ramen dan tofu pedas itu turut didatangkan dalam bentuk set bersama hidangan tambahan kentang goreng dan sup.

Burger yang lain daripada kebiasaan ini dijual pada harga 720 yen (RM21) dan hanya boleh didapati dalam masa terhad sahaja.

Sambutan yang menggalakkan di mana burger nasi dan mee tersebut terus menjadi pilihan utama buat pelanggan yang datang ke restorannya menjamu selera.  


Sumber : Mynewshub.CC
5

Bagus
6

Marah
7

Terkejut
3

Sedih
4

Lawak
9

Bosan

Friends Rank (34 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote miabebe 22-5-2015 11:53 AM
Uiks...

Full of carbo..

Roti lg nasi lg...mee pulak....aduiiiiiii..diabetes nnt dekkkk..
Quote gekkou 22-5-2015 11:55 AM
terlalu berat dan macam cepat muak jek
kalau makan sure tak habis
Quote pittjie 22-5-2015 11:58 AM
hmm .. tak mampu menjentik nafsu makan ku pun.
Quote Lorra2411 22-5-2015 12:12 PM
tetiba rasa macam nasty je even makanan
Quote dragger 22-5-2015 12:32 PM
hilang dah identiti burger yg sebenar

Quote fifie_olin 22-5-2015 12:54 PM
x reti aku nk mkn campr2 ni...kembang tekak...mau terbelahak aku blk
Quote bellaa 22-5-2015 12:57 PM
nampak sedap..

Quote stilla 22-5-2015 01:24 PM
Tak lalu ler!
Quote ida88 22-5-2015 01:29 PM
roti + nasi + mee = muak
tak rase nk mencube sbb tak nampak menyelerakan
Quote HOHA 22-5-2015 01:30 PM
bukan jawa caprut ke yg makan nasi lauk mee ni ??
Quote atekome 22-5-2015 02:34 PM
Dlu mcd pun pnh bt..jual nasi tk sedappp..tk boleh msk tekak aku even aku ske mcd..
Quote Madel 22-5-2015 02:44 PM
Mcm Kfc nya menu zinger rice wrap..ayam nasi dibalut sekali..cuma tak letak maggie je
Quote Tok_Batin 22-5-2015 03:02 PM
Nampak sedap tapi kandungan karbohidratnya terlalu tinggi.

Dah ada roti, tambah nasi dan mee lagi.
Quote Simunggu 22-5-2015 03:06 PM
mcm minah kokesen pakai baju kimono...selera juga..
Quote kosukeconan 22-5-2015 03:48 PM

miabebe jaga badan kah?
Quote MeghanK 22-5-2015 03:49 PM
Madel replied at 22-5-2015 02:44 PM
Mcm Kfc nya menu zinger rice wrap..ayam nasi dibalut sekali..cuma tak letak maggie je

Kenkonon nak buat ala2 bibimbap kot
Quote Acong 22-5-2015 03:50 PM
rasa 2-3 tahun lepas dah ada kat jepun  
Quote miabebe 22-5-2015 04:10 PM

Uiks syg....

Tgk avvy lah....bhahahahahaha....
Quote missyqaldina 22-5-2015 04:26 PM
dah mcm nasi ambang..
tp ni beger ambang..

Lihat semua komen(39)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-6-2024 10:25 PM GMT+8 , Processed in 0.068809 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top