CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Graduan Mohon Maaf Selfie Atas Pentas Ketika Majlis Konvokesyen, Perjelas Sebab

18-5-2015 10:59 AM| Diterbitkan: CMFreporter5| Dilihat: 13095| Komen: 94

Description: Graduan yang bertindak mengambil gambar selfie bersama Pro Canselor UiTM ketika istiadat konvokesyen memohon maaf atas tindakannya itu. Muhammad Hasrul Haris Mohd Radzi,


Gambar yang mencetus kontroversi

Kuala Lumpur: Graduan yang bertindak mengambil gambar selfie bersama Pro Canselor UiTM ketika istiadat konvokesyen memohon maaf atas tindakannya itu. Muhammad Hasrul Haris Mohd Radzi, 21, berkata dia tidak mampu mengawal perasaan teruja dan serok selepas menerima segulung diploma ketika Istiadat Konvokesyen UiTM Ke-82.

Saya minta maaf jika tindakan saya ‘selfie’ atas pentas ketika istiadat konvokesyen berlangsung memalukan Universiti Teknologi Mara (UiTM), saya tidak mampu mengawal perasaan teruja dan seronok selepas menerima segulung diploma,” katanya memetik laporan dari Harian Metro.




Tindakan Muhammad Hasrul Haris, graduan jurusan Fotografi dari UITM Lendu, Melaka, itu mengundang kritikan ramai apabila ia menjadi viral di laman sosial.

Menurut Muhammad Hasrul lagi, idea untuk berselfie diatas pentas itu datang setelah dia melihat konvokesyen dari sebuah universiti tempatan yang menampilkan para graduannya dari jurusan Sarjana Muda Seni Persembahan Tari melakukan aksi tarian ketika mengambil skrol.

Menurutnya, sebagai graduan jurusan Fotografi, berselfie adalah simbolik untuk jurusan itu.

Saya fikir tindakan itu tidak salah, mengambil gambar selfie juga simbolik untuk pelajar jurusan fotografi.

Tidak salah untuk saya ‘merakam’ detik bersejarah dalam hidup selepas bertungkus-lumus selama dua tahun setengah untuk mendapat segulung diploma,” katanya lagi.

Sumber- Siakapkeli.my

2

Bagus
3

Marah
2

Terkejut
2

Sedih
4

Lawak
6

Bosan

Friends Rank (19 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote rosmahisham 17-5-2015 03:22 PM
sakainyer ..tp kesian jgk weyyy..teruja katanyer..thread dh ada org bkk..
Quote Bateesta 17-5-2015 03:45 PM
mamat jongos ni sesuai ddk dlm sarkis je
Quote zarul427 17-5-2015 03:50 PM
mmg ptt duk dlm hutan
Xde adap


Regards
Quote tokio 17-5-2015 03:59 PM
Dah salah nak samakan dengan university yg lain plak budak ni. Takkan lah uitm xbgtau peraturan sebelum istiadat konvokesyen kot.
Quote razhar 17-5-2015 04:01 PM
ce Tanya IQ mangkuk ni berapa? asal kan excited,terus IQ merundum..sila kena kan tindakan tartatertib!!
Quote ellejo 17-5-2015 04:01 PM
budak uitm skang ni pelik2. mcm bodoh.
Quote atekome 17-5-2015 04:04 PM
Nie lh akibat gle selfie smua bnde nk rakam n share..tp siyess buruk..
Quote ohnoLia 17-5-2015 04:08 PM
Bak kata org masuk kolam ikan maka berenang...masuk awan burung nan tinggi maka menerbang...
Quote obelisk 17-5-2015 04:14 PM
rosmahisham replied at 17-5-2015 03:22 PM
sakainyer ..tp kesian jgk weyyy..teruja katanyer..thread dh ada org bkk..

relek jgn marah2.. nah apa kata layan thread ni.. http://eforum2.cari.com.my/forum ... d=875627&page=1

Quote missus_meow 17-5-2015 04:17 PM
Uitm .... fotografi  ..... what can we expect in the matter of intelligence ......
Quote scarflicious 17-5-2015 04:22 PM
Alah... Lemaulah korang.

Ok. What... Selfie je kot.

Bukan merompak bilion bilion bilion ringgit pon.
Relax and chill.
Quote Teru2Bozu 17-5-2015 04:23 PM
dah dpt diploma pun kurang cerdik lagi ..
Quote sabbath_shalom 17-5-2015 04:31 PM
Aritu makcik dr Sarawak pakai seluar..ni ada Melayu berok mane entah selfie atas stage.

Baru dapat diplomadiploma umo 21dah poyo bangga habis..keje entah dapat ke tak, tahu lagi..aku umor 22tahun dah dapat degree tak keco pon.
Quote ridz09 17-5-2015 04:33 PM
Menyampah pulak hakak tgk muka mamat selpi ni
Quote ~boolean 17-5-2015 04:40 PM
Ok juga lah sanggup minta maaf..

Berbanding acik pakai baju tak ikut protokol tu dan anaknya tu..sudah lanjut usia tapi salahkan pihak uni.
Quote manehnya 17-5-2015 06:45 PM
Diploma ja pin dik oi, teruja mana la sgt

mmg rude ah

- ex uitm
Quote Zep 17-5-2015 06:56 PM
Budak ni bkn yang pertama la selfie ambik skrol. ni yang first - https://www.facebook.com/8871856 ... ?type=2&theater beliau siap menari + selfie lagi. yang bezanya beliau kat Uni overseas lagi. university of sheffield, master mechanical eng okeh. ko ghase ko mampo? kokosen2 itu siap ketawa lagi. pedulik apa protocol bagai. itu lah beza uni pprt malaysia dgn uni kokosen.
Quote tumpanglalu74 17-5-2015 07:02 PM
[youtube]VTlXttQL_Yk[/youtube]
Quote obelisk 17-5-2015 07:13 PM
Zep replied at 17-5-2015 06:56 PM
Budak ni bkn yang pertama la selfie ambik skrol. ni yang first - https://www.facebook.com/8871856546 ...

Protokol sana tak sama kot

Lihat semua komen(94)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

19-7-2024 05:52 PM GMT+8 , Processed in 0.063094 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top