CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

kumpulan K-Pop ditahan pegawai imigresen akibat enggan bergambar

6-5-2015 04:04 PM| Diterbitkan: CMFreporter1| Dilihat: 11640| Komen: 45

Description: Menurut laporan suratkhabar berbahasa Cina iaitu Guang Ming Jit Poh, kumpulan terbabit yang ketika itu berada di KLIA dalam perjalanan untuk menaiki pesawat ke Seoul.

(Ehsan gambar dari Twitter MyKpopHuntress )



Seorang pegawai imigresen dipercayai sangat teruja terhadap satu kumpulan k-pop,'Royal Pirateszai', sehingga mendatangkan masalah pada dirinya.

Ini berikutan tindakan pegawai yang melarang anggota kumpulan Royal Pirateszai melepasi kawalan sekiranya artis tersebut enggan bergambar bersama pegawai itu.

Menurut laporan suratkhabar berbahasa Cina iaitu Guang Ming Jit Poh, kumpulan terbabit yang ketika itu berada di KLIA dalam perjalanan untuk menaiki pesawat ke Seoul. 

Sewaktu tiba di kaunter pemeriksaan imigresen seorang pegawai wanita yang bertugas dikatakan secara tiba-tiba meminta untuk bergambar, namun ia ditolak oleh pengurus kumpulan terbabit.


Pegawai tersebut juga mengeluarkan kata-kata ; "sekiranya mereka enggan bergambar, mereka akan dilarang melepasi pintu counter imigresen."


Isu tersebut mendapat perhatian media setelah pengurus kanan bahagian produk dan promosi, Universal Music Malaysia, Lim  menulis kejadian itu pada Facebooknya.  - Cari Infonet
9

Bagus
7

Marah
7

Terkejut
8

Sedih
14

Lawak
22

Bosan

Friends Rank (67 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote jengkoil 6-5-2015 12:41 PM
Hearsay news yaa ultra seven?

Bab kata ultra azwana...why bother? Why bother?...   
Quote mesmerize 6-5-2015 01:16 PM
tak pro nye pegawai immi tu.. menyalahgunakan kuasa
Quote nordayu 6-5-2015 01:18 PM
pasni rmi la ahli KPOP henyak imigresen secara berjemaah
Quote rykall 6-5-2015 01:18 PM
berita khabar angin camni xde usul periksa pun leh masuk cari forum kaa???...sumber mana????puiii....
Quote bluehedgehog 6-5-2015 01:21 PM
welcome to mesia...truly totok, aneh dan magis
Quote Psychedelia 6-5-2015 01:22 PM
cerita negara mana ni?
Quote mattzzx 6-5-2015 01:27 PM
Di tahan untuk di periksa pasport saje kot.......
Quote Modngengadee 6-5-2015 01:28 PM
jengkoil replied at 6-5-2015 12:41 PM
Hearsay news yaa ultra seven?

Bab kata ultra azwana...why bother? Why bother?...

tiga kali sis   .... why bother?   why bother? why bother.....?   gitewww
Quote chickenwing 6-5-2015 01:34 PM
ditahan sebab muka dlm passpot x sama dengan muka yg ada......gambar muka sebelum wat plastik surgery....
Quote bellaa 6-5-2015 01:44 PM
bella menjawab soalan tt..

x tahu...
Quote nebulagazer 6-5-2015 01:46 PM
chickenwing replied at 6-5-2015 01:34 PM
ditahan sebab muka dlm passpot x sama dengan muka yg ada......gambar muka sebelum wat plastik surger ...

Stujukkkkkkkkk
Quote fealefea 6-5-2015 01:55 PM
mesti tt ade kat airport kan melihat pegawai imigresen tu menahan abg2 kpop tt. hehehe
Quote CMFreporter1 6-5-2015 02:15 PM
jengkoil replied at 6-5-2015 12:41 PM
Hearsay news yaa ultra seven?

Bab kata ultra azwana...why bother? Why bother?...



mesti la kita kena bother, sebab perangai buruk pegawai tu menjejaskan imej negara kita...
Quote CMFreporter1 6-5-2015 02:19 PM

nama kumpulan k-pop tu Royal Piratezsai ....  mereka tu top lah di malaysia...
Quote CMFreporter1 6-5-2015 02:21 PM

pihak pengurusan yang membawa mereka datang ke malaysia sedang menunggu maklum balas dan tindakan yang bakal diambil oleh jabatan imigersen KLIA....
Quote BotakChinPeng 6-5-2015 02:24 PM
chickenwing replied at 6-5-2015 01:34 PM
ditahan sebab muka dlm passpot x sama dengan muka yg ada......gambar muka sebelum wat plastik surger ...

BWAAHAHAHAHAHAH
Quote CMFreporter1 6-5-2015 02:27 PM

ada yang mengatakan pegawai imigresen tu sebenarnya sudah lepas waktu bertugas, dan sengaja mengambil kesempatan untuk bergambar dengan kumpulan K-pop itu..
Quote melia_star 6-5-2015 02:32 PM
ni grup rock korea...x lah kpop sgt kot...eh nyebok plak iol....
Quote Innrukia 6-5-2015 02:36 PM
CMFreporter1 replied at 6-5-2015 02:19 PM
nama kumpulan k-pop tu Royal Piratezsai ....  mereka tu top lah di malaysia...

yg top rasanya CNBlue & FT Island kalo band.... itu nama tak pnh dgq

Lihat semua komen(45)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-6-2023 02:23 AM GMT+8 , Processed in 0.100567 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top