CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Gambar:£100million dihabiskan Putin bagi dua jet peribadinya.Jeles Abg Jib

27-3-2015 12:04 PM| Diterbitkan: admin6| Dilihat: 13321| Komen: 93

Description: Vladimir Putin membelanjakan lebih £100juta atau anggaran RM545 juta bagi membeli dua jet peribadi mewah meskipun negaranya dirundung masalah ekonomi yang dasyat.

Vladimir Putin membelanjakan lebih £100juta atau anggaran RM545 juta bagi membeli dua jet peribadi mewah meskipun negaranya dirundung masalah ekonomi yang dasyat.

Gambar yang tersebar di internet menunjukkan tata hias mewah yang dilengkapi dengan kerusi kulit, katil mewah, dapur, bilik persidangan yang semuanya diperincikan dengan emas. Tidak terkecuali gim mewah sebagai 'hadiah' kepadanya sebagai Presiden Russia.



Selain itu, dinding kedua-dua jet mewah itu juga dilengkapi dengan lukisan mahal. Walaupun masih belum siap secara keseluruhan, namun kedua- dua pesawat ini dijangka akan tiba kepadanya akhir tahun ini.

Pembelian jet peribadi mewah ini dalam jangka waktu Rusia dilanda masalah hutang dengan sekarang negaranya dengan masalah puak pemisah Ukraine.



Jet pertama :  IL-96-300 dijangka akan membebankan pembayar cukai sebanyak £44,210,558.

Jet kedua :  IL-96-300-PU akan menambah kos kepada £61,231,589. 

1

Bagus
2

Marah
3

Terkejut
1

Sedih
2

Lawak

Bosan

Friends Rank (9 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote ib-instaforex 26-3-2015 05:05 PM
Edited by ib-instaforex at 26-3-2015 05:08 PM











Quote dcruins 26-3-2015 05:06 PM
Putin dah boleh mandi arak Vodka ni atas Airforce 1 version mereka.....

mabuk vodka dan Russians berpisah tiada....
Quote penyo 26-3-2015 05:08 PM
2 product kebanggaan Rusia. AK47 dan Vodka
Quote dinamokiev 26-3-2015 05:12 PM
Dengar jek la news US ni, nak menjatuhkan orang senang je, fitnah sikit, jatuh ler.
Quote spiderman80 26-3-2015 05:21 PM
dinamokiev replied at 26-3-2015 05:12 PM
Dengar jek la news US ni, nak menjatuhkan orang senang je, fitnah sikit, jatuh ler.

Media dan kerajaan US memang berhati busuk. Selalu buat fitnah kat China, Malaysia dan Russia.
Quote xtahumenahu 26-3-2015 05:25 PM
uhuksss...siap ada mini gym
Quote famri7 26-3-2015 05:26 PM
Syumulnya putin;)
Quote mattzzx 26-3-2015 05:28 PM
Yang malaysia berapa?
Quote cmf_blingblings 26-3-2015 05:30 PM
tak pa, rakyat dia semua kaya raya
Quote revolusi_30 26-3-2015 05:41 PM
penyo replied at 26-3-2015 05:08 PM
2 product kebanggaan Rusia. AK47 dan Vodka

Kaviar satu lg
Quote amansihat 26-3-2015 05:53 PM
Quote amansihat 26-3-2015 05:54 PM
inside air force one
Quote amansihat 26-3-2015 05:54 PM
Quote amansihat 26-3-2015 05:56 PM
Quote amansihat 26-3-2015 05:57 PM
Quote amansihat 26-3-2015 05:58 PM
Quote hzln 26-3-2015 06:00 PM
But photos of the interiors leaked onto the internet have caused outrage among Russian citizens.


kenapa rakyat marhean russia nak bengang pula?
tidakkah mereka tahu jet ialah lambang prestij seseorang pemimpin negara?
takkan nak suruh putin gi mari naik tongkang?
putin sentiasa sibuk ke sana ke mari urus negara ok? maka jet adalah keperluan yg sangat mustahak utk sampai tepat pada masa
Quote amansihat 26-3-2015 06:00 PM
Quote amansihat 26-3-2015 06:02 PM

Lihat semua komen(93)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-5-2024 04:52 AM GMT+8 , Processed in 0.057721 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top