CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Juruterbang Asyik Ber'Selfie' Jadi Punca Nahas Pesawat

5-2-2015 11:27 AM| Diterbitkan: admin9| Dilihat: 7231| Komen: 27

Description: Menurut Laporan Yang Dikeluarkan Agensi 'National Transportation Safety Board' Di Amerika Syarikat Hari Ini, Tabiat Itu Berkemungkinan Menjadi Punca Pesawat Itu Terhempas Dan Meragut Nyawa Juruterbang ...

Juruterbang Asyik Ber'Selfie' Jadi Punca Nahas Pesawat



KUALA LUMPUR: Tabiat suka ber'selfie' semasa mengendalikan pesawat disyaki menjadi punca sebuah pesawat ringan di Colorado, Amerika Syarikat terhempas pada 31 Mei tahun lalu.

Menurut laporan yang dikeluarkan agensi 'National Transportation Safety Board' di Amerika Syarikat hari ini, tabiat itu berkemungkinan menjadi punca pesawat itu terhempas dan meragut nyawa juruterbang bersama penumpang pesawat terbabit.

Siasatan terhadap bangkai pesawat mendapati, ia tidak mengalami kerosakan yang boleh menyebabkannya pesawat terhempas.

Sebaliknya pasukan penyiasat menemui sebuah kamera mudah alih jenis Go-Pro yang sudah rosak di ruang juruterbang.

Penyiasat mendedahkan, rakaman dari kamera itu memperlihatkan juruterbang, Amritpal Singh sedang asyik ber'selfie' menggunakan telefon bimbitnya bersama penumpang semasa terbang di altitud merbahaya.

Juruterbang berusia 29 tahun itu mempunyai 726 jam penerbangan dan 27 jam pengalaman terbang ketika waktu malam.

Ahli keluarga Amritpal mengesahkan juruterbang berkenaan mengemudi pesawat ketika kejadian dan pesawat itu turut didaftarkan atas namanya.

17

Bagus
11

Marah
31

Terkejut
18

Sedih
15

Lawak
16

Bosan

Friends Rank (108 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote cmf_premierleag 4-2-2015 11:58 PM
Rasakan! !!
Selayaknyalah
Quote Felycya 5-2-2015 12:37 AM
Gile btooolll :

x kena tempat n waktu kot
nk selfie . ni lh dy pykit selfie :
Quote Kak-Leen 5-2-2015 12:40 AM
Hasilnya....
Quote mommymonster82 5-2-2015 01:12 AM
Harap baby AA ,pak nil dgn tok ti baca berita ni
Quote kambeng_masam 5-2-2015 02:00 AM
mcm yg berselfie naik motor tulah kononnya rasa hebat dan happy...kalau tergolek..kan dah kena chop "SELAYAKNYALAH"
Quote ice_sky92 5-2-2015 02:10 AM
Sorry to say..Aku rasa org yg suka selfie ni memang mental skit la. Selagi tak dapat gmbar yg terbaik, selagi tula takkan berhenti selfie...
Quote kimsa-ra 5-2-2015 02:18 AM
iols pn dh kurg selfie
Quote xoxopac08 5-2-2015 02:28 AM
ice_sky92 replied at 5-2-2015 02:10 AM
Sorry to say..Aku rasa org yg suka selfie ni memang mental skit la. Selagi tak dapat gmbar yg terbai ...

Nasib baik aku x suka berselfie. Kalu tak, sah aku pun dicop mental. Hahaha
Quote merrissa 5-2-2015 02:53 AM
padan mukoooo
Quote poison_paradise 5-2-2015 08:34 AM
Mg pon..selfie ni sakit mental... Mcm badut pon ada
Quote poison_paradise 5-2-2015 08:35 AM
Mg pon..selfie ni sakit mental... Mcm badut pon ada
Quote anno_miss 5-2-2015 08:38 AM
Kasihan penumpangnya
Quote tintabiru73 5-2-2015 01:11 PM
Ceh.. aku ingatkan yang pesawat jatuh kat Taiwan nun...
Quote Artemesiaa 5-2-2015 01:22 PM
Seronok tak bertempat mendapat le
Quote perang_candu 5-2-2015 01:33 PM
selfie di mana mana... kalau pesawat jatuh pon nescaya ada orang ambik selfie sebelah pesawat itu.
Quote setokinpurple 5-2-2015 01:56 PM
Aku tak suka selfie. Tak pandai barangkali. Lagi senang org lain tlg amikkan gambar, takdelah rasa poyo sgt. Tp senak bila jmpa member2 mesti ajk selfie... Me like 'ohh noooo' dan suka2 upload kt social! Tak suka betul muka bersepah2 kt intnt
Quote Modngengade 5-2-2015 01:58 PM
adakah serajin akak azwana berselfie?
Quote sepiITUindah 5-2-2015 02:00 PM
sama ler mamat/minah tunggang motor sambil watsup & sms
motor jap kiri jap kanan..kalau tak nyusahkan org tak apa jugak
Quote shalola 5-2-2015 02:09 PM
disebabkan sakit mental orang lain jadi mangsa

Lihat semua komen(27)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-7-2024 01:43 PM GMT+8 , Processed in 0.050062 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top